svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Људи и догађаји

У СРБИЈИ ДЕЛУЈЕ ВИШЕ ОД 40 СЕКТИ, ОД КОЈИХ СУ МНОГЕ САТАНИСТИЧКЕ!

У Регистар цркви и верских заједница уписано је свега 17 заједница ове врсте, иако их на простору Србије делује много више. Многе од њих су опасне, деструктивне и киње своје припаднике

Опширније...
 

СКАНДАЛ У НЕМАЧКОЈ: У ТУ ЕВРОПУ ХОЋЕМО?

Југослав Кипријановић

СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ – НОВИ УДАР НА ПОРОДИЦУ И ПОРОДИЧНЕ ВРЕДНОСТИ

Трагом вести да беспотребна и сувишна покрајинска администрација на северу Србије уводи пилот пројекат - Сексуално образовање у 10 школа, Двери улажу оштар протест, јер дугорочно представља нови тоталитарни терор над породицом и породичним вредностима!

Опширније...
 

ШТА СУ ДРУГИ ПИСАЛИ О АНТИЧКИМ СРБИМА

Kалај, В.: ”По истраживањима најбољих историчара, сви словенски народи су се у стара времена звали Срби и Словени, Анти су били само једна грана ове фамилије. Докле год су данашњи Словени живели слободно и заједно звали су се Сораби, Сорби, Срби” (Историја Срба)

Опширније...
 

ВАШИНГТОН ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА И ЕВРОПЕ

Патријарх Павле о глобализацији

»Драга децо духовна, живимо у тешким временима глобализације, у временима гажења основних људских права – права човека на живот, права детета да буде рођено, права родитеља да своје дете васпита и води, права мајке да буде брижна мајка свом детету и супруга своме мужу, права човека да буде човек!

Опширније...
 

ТЕКСТ БРИТАНСКОГ ГАРДИЈАНА О ЂИНЂИЋУ КОЈИ ДОМАЋИ МЕДИЈИ НИСУ СМЕЛИ ДА ОБЈАВЕ

БЕОГРАДСКИ КВИСЛИНГ

Преносимо преведен текст Нила Кларка објављен у британском издању листа „Гардијан“ дан након убиства Зорана Ђинђића. Текст носи наслов „Београдски квислинг“  и до сада није цитиран у домаћим медијима. У овом тексту аутор износи чињенице о неуспелим реформама владе Зорана Ђинђића које је демократска власт у Србији покушала да сакрије креирајући култ личности покојног премијера. На крају текста можете пронаћи линк ка оригиналној верзији текста на енглеском језику.

Опширније...
 

ВАТИКАН ПРЕМА СРБИМА У НЕЗАВИСНОЈ ДРЖАВИ ХРВАТСКОЈ

Радослав Грујић

ЗЛОЧИНИ КАКВЕ СВЕТ НИЈЕ ВИДЕО

Католичка црква у Хрватској није могла да прегори успели енергичан отпор православних Срба против конкордата, који је требало да пружи Ватикану ванредне могућности за слободно покретање и развијање нових акција пропаганде, ради остварења његове вековне неодољиве тежње за потчињавањем Срба, а преко њих и целога Балкана, врховној духовној власти римскога папе, стога су, већ из раније, постојале потајне везе многих њених претставника, што се поуздано зна, са револуцонарном усташком организацијом, у иностранству и у земљи; а сада су оне постојале још тешње и присније.

Опширније...
 

ЗАШТО НИКОЛИЋ, ДАЧИЋ И ВУЧИЋ НЕ СМЕЈУ НИ ДА ПОМИСЛЕ ДА СЕ УСПРОТИВЕ АГРЕСИЈИ НА СИРИЈУ?

Већина земаља у свету које нешто значе – заузела је став поводом Сирије. Неке су међу лажним „пријатељима Сирије”, а сада улазе у коалицију која се спрема да (на челу са САД) изврши ничим изазвану агресију на ту земљу.

Опширније...
 

Соколов Алексеј Вјачеславович, Бурмакин Алексеј Леонидович: ГЕОФИЗИЧКО КЛИМАТСКО ОРУЖЈЕ – РАТ ЈЕ ВЕЋ ПОЧЕО?

Још седамдесетих година прошлог века, бивши шеф Савета за безбедност САД Збигњев Бжежински у књизи ”На прелазу века” је прорекао: “Технологија ће обезбедити лидерима великих сила методе тајног ратовања за које нису потребне специјалне војне снаге, јер ће технологија  утицати на могуће климатске промене и изазивање дуготрајних суша или урагана”.

Опширније...
 

НЕМАЧКЕ ВОЈНЕ СНАГЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, 1999.

ОД ХИТЛЕРА ДО МЕРКЕЛЕ

Прво немачко излажење са оружјем из земље у Европи, после Другог светског рата, било је кобно за двојицу Срба на Кoсову и Метохији. У центру Призрена, 13. јуна 1999. године, други дан од уласка КФОР-а на Косово и Метохију, немачки војници су  са 220 метака убили цивиле Жарка Андријевића и Славка Веселиновића. ТВ камером је забележен стравичан злочин убиства Срба који су аутом хитали да напусте град, да би се спасили смрти.

Опширније...
 

ЖИВКО ЋУРЧИЋ: ШТА ЧЕКА НОВОГ МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ?

У ПОЉОПРИВРЕДИ ВЛАДА ОПШТЕ РАСУЛО

Чак и најјача грана ратарство ће ове године осетити муке сточара и повртара, који су морали да продају своје производе испод цене

Опширније...
 

Небојша Малић: НАРАВОУЧЕНИЈА ОКУПАЦИЈЕ

ХОЋЕ ЛИ СРБИ ПРИСТАТИ НА НАМЕТАЊЕ ЛАЖНЕ ИСТОРИЈЕ, ОТИМАЊЕ ТЕРИТОРИЈЕ И НЕСТАНАК СРПСКЕ ДРЖАВЕ

Како се примичу општи избори 2014, опозиционе странке у Републици Српској наишле су на неочекивану подршку „невладника" и западних амбасада. Свашта им се нуди, обећава и заборавља, само ако некако из Банских двора уклоне Милорада Додика, који се Империји изгледа лично замерио инсистирањем на Дејтонском споразуму и супротстављањем проконзулима у Сарајеву. Ако ово подсећа на својевремену опсесију Империје Милошевићем, није случајно. Свашта су годинама радили Србији, наводно само да би један човек отишао. А када је отишао, испоставило се да им мета није био он - већ Србија. Уместо инстант благостања које је требало да уследи после петооктобарске „револуције", Србија је добила - окупацију. Која траје ево већ тринаест година.

Опширније...
 

Зоран Чворовић: У ЧИЈЕМ ЈЕ ИНТЕРЕСУ ИЗЛАЗАК СРБА НА ЈАХЈАГИНЕ ИЗБОРЕ?

Довијање Србијиних функционера – одбрана неодбрањивог

Како се приближава 4. септембар, дан када истиче рок за предају изборних листа за учешће на локалним изборима које је расписала тзв. председница натовско-албанске косовске државолике творевине – Атифете Јахјага, до гротескних размера се повећава довитљивост Србијиних властодржаца у извртању истине, са циљем да косовско-метохијске Србе тихо и масовно изруче криминалној сепаратистичкој власти у Приштини. Као и раније, чувајући од трошења крхку образину државно одговорног и озбиљног политичког вође, натовског Елиот

Опширније...
 

Томислав Кресовић: КО ЈЕ И ЗАШТО СРБИЈУ УПОРЕДИО СА III РАЈХОМ?

Музеј Нирнбершког суђења финансирала је Немачка држава, а поред Нирбершког процеса представљен је и Међународни суд за ратне злочине у Руанди. Меморијални музеј Нирнбершког суђења недавно је представио нову поставку у којој су бивши председник СР Југославије и српско руководство приказани као једини кривци за злочине на територији бивше Југославије. Влада Србије није на ово реаговала, као и научне и друге институције, јер се непримерено и дрско поистовећује режим Адолфа Хитлера и оданост немачког народа III Рајху од 1933-1945. године са  улогом Слободана Милошевића и врха државе Србије у грађанским сукобима на тлу бивше Југославије од 1991-1999 године.

Опширније...
 

СРБИЈА ИСПЛАТИЛА ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЕВРА КОСОВСКОГ ДУГА

Србија од 2001. редовно отплаћује кредите предузећа са Косова и Метохије наслеђене из времена СФРЈ, потврђено је за „Политику” из Управе за јавни дуг Министарства финансија и привреде. Према подацима Народне банке, Србија је преузела 858 милиона евра дуга Аутономне покрајине Косово и Метохија страним повериоцима као јавни, односно државни дуг Србије и од те суме до сада је отплатила 488 милиона евра.

Опширније...
 

Борис Алексић: ИЗБОРИ КОЈИМА БЕОГРАД УКИДА СРБИЈУ

Фарса око локалнх избора на Косову и Метохији расписаних по „законима Косова“ настављена је „жестоким нападом“ Ивице Дачића на гласачке листиће које штампа „централна изборна комисија Косова.“ „Србија неће прихватити гласачке листиће на којима је лого Косова“ изјавио је премијер и додао „ми не можемо под таквим условима да учествујемо на изборима. Кад кажем ми мислим на српски народ на Косову. Или ће бити статусно неутрални или ми у томе не

Опширније...
 

Милош Павловић: ГРЕХ ТИТОПОКЛОНСТВА

Како би изгледало испитати култ Јосипа Броза Тита са хришћанске стране?

Прошле су тридесет и три године од смрти југословенског председника Јосипа Броза Тита, а он не престаје да буде предмет обожавања једног одређеног броја Срба и Српкиња, баш као за време његовог живота. Једино са том позитивном разликом, што је клањање Титу раније било масовна појава међу Србима, а данас је ограничено на све мањи број наших сународника.

Опширније...
 

Слободан Јарчевић: СВИ ДУБРОВАЧКИ ПИСЦИ ОСЕЋАЛИ СУ СЕ СРБИМА

Сви дубровачки писци осећали су се Србима, а највећи међу њима Иво Гундулић је у "Осману" од 11 000 стихова већину посветио Србима у Србији, Македонији, Херцеговини и Босни.

Опширније...
 

КАРАЂОРЂЕВ УБИЦА ПОЧИВА У ОЛТАРУ

У цркви Пиносави, у Кусатку, гроб Вујице Вулићевића, који је организовао Карађорђево смакнуће. Судбина и жртви и убици доделила да почивају у светињама. Казна стигла учеснике крвавог догађаја

Опширније...
 

РУСИЈА БЛОКИРА СЕПАРАТИСТИЧКЕ АМБИЦИЈЕ ВОЈВОДИНЕ

На сепаратистичке амбиције у Војводини стиже тешка рампа и то из Русије. Како редакција Србин.инфо сазнаје из московских извора, Русија инсистира на потпуно стабилном политичком окружењу у Србији, с обзиром на то да од предвиђених 22 милијарде за пројекат Јжног тока, Москва планира да преко фирме НИС Гаспром уложи од 16 до 18 милијарди долара!

Опширније...
 

ДА ЛИ БРИТАНИЈА ИМА ВИШЕ ПРАВA НА ГИБРАЛТАР, НЕГО СРБИЈА НА КОСМЕТ?

Ових дана смо сведоци сукоба који се распламсава између Шпаније и Велике Британије око Гибралтара, који је заправо мали гребен у Средоземном мору.

Опширније...
 

ПРАДЕДА ХАШИМА ТАЧИЈА ЈЕ БИО ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК

Нешто што сам Хашим Тачи, премијер тзв. Републике Косово зна, остатак света не зна. Зна и цела његова фамилија, а било којег старијег Шиптара староседелаца из Дренице ако питате и ако сме да вам то каже, рећи ће вам следеће: засигурно се зна и памти да је прадеда Хашима Тачија био Србин, православни поп. По имену и презимену Радослав Даниловић.

Опширније...
 


Страна 158 од 189

ravanica.jpg
Број прегледа чланка : 4053609

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.