svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Људи и догађаји

Амфилохије: МИРАШ ДЕДЕЈИЋ ЈЕ ЛАЖАН ПОП, НАЛИК НА ОНУ БАБУ ИЗ „ГОРСКОГ ВИЈЕНЦА“

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да верници не обраћају пажњу на изјаве лажног попа Мираша Дедеића, који га, како каже, подсећа на бабу из „Горског вијенца“.

Опширније...
 

Ђорђе Вукадиновић: БИЛАНС (НЕ)УСПЕХА

И тако долазимо до круне и алибија за све (не)учињено, односно до јединог, макар и формалног резултата – фамозне „кандидатуре”

Опширније...
 

НЕПОБЕДИВИ

Пораз је стање духа.

Побеђени сте када се препустите очају. Побеђени сте када вас непријатељ натера да признате пораз. Побеђени сте када непријатељ успе да вам наметне своју вољу. Никако пре.

Опширније...
 

Мирослав Самарџић: "РАВНА ГОРА" 9: А САД - ПЉАЧКАЊЕ СИРОТИЊЕ

Девета епизода ТВ серије „Равна Гора“ почиње тамо где се завршила осма: у највећим могућим напорима Радоша Бајића да још више увелича култ Јосипа Броза Тита. Вођа комуниста приказује се као мудар, паметан, сналажљив и надасве способан.

Опширније...
 

КОМЕНТАР ДАНА, КОЈИ БИ ТРЕБАЛО ПРОГЛАСИТИ КОМЕНТАРОМ ГОДИНЕ, СА САЈТА „ФЕЈСБУК РЕПОРТЕР“

Слађана: Шта ће Господ рећи, чекамо први Божић без нашег Косова и без нашег срца? Одговориће апокалипсом коју управо гледамо, а тек ћемо!“

Па ја сам то годинама говорила. Урлала, викала и дочекала да ми скоро навуку лудачку кошуљу. Каже ми мој рођени муж да сам будала и да треба да ћутим. Каже-немој жено да протестујеш, не љути политичаре, шта ћеш ако останеш без посла. Шта ће ми посао ако почнем да се распадам од болести. АЛООО!!! Да ли је неком јасно, да се о нама ради. Чак и стока има меру и границу, а ми не. Шта још треба да ураде да схватимо да су нас продали комплетно? Свако радно место, политичар се пита, деле се фотеље, директорска места. За било који посао (не директорски) мораш да клечиш и молиш, да се понижаваш и плаћаш. Зашто?!

Опширније...
 

НОВИ МОНСАНТОВ ПЛАН

Замислите краве које хране и музу само роботи. Или парадајиз што шаље мејл кад му је потребно више воде. Или фарму на којој све одлуке о томе где да се засади семе, проспе ђубриво или где трактор да оре доноси софтвер на серверима с друге стране мора.

Опширније...
 

Предраг Мирковић: НИЈЕДАН МАНАСТИР У БРАНИЧЕВУ НИЈЕ МИМОИШАО ТУРСКИ РУШИЛАЧКИ БЕС

 

Нема манастира у Браничеву у који није ушла турска нога а рука запалила, порушила и опљачкала. Та истина се не може ни сакривати ни порицати, нити поправити турским серијама о Сулејманима и иним османлијским освајачима православних земаља и народа. Постоји безборој архивских докумената, написа и записа који врло јасно говоре о сатирању српских манастира и народа на свим српским просторима, па и браничевским, и претварање њихових земаља у збегове и пустиње. Бахатост је била изражена особина османилја,  са њом су почели и са њом неславно завршили 1912. годиине поразима од српске војске на Куманову.

Опширније...
 

Бранислав Тођер: ДА ЛИ ЈЕ ГАВРИЛО ПРИНЦИП КРИВАЦ ЗА ПОЧЕТАК ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА

Поједини историчари европског и светског гласа иду толико далеко да Гаврила Принципа проглашавају за терористу, Младу Босну упоређују са Ал каидом, а Србију криве за избијање Првог светског рата, који је “још почетком 20. века спречио уједињење Европе”! Мени као историчару ова поређења нису страна, не изненађује ме покушај ревизије историје у корист данас моћних и јаких, дешавало се то и пре. Пред почетак Другог светског рата нацистичка штампа је Гаврила Принципа прогласила за масона, Јеврејина. Немачкој више није била потребна теза о одговорности Краљевине Србије за атентат и Први светски рат, али је тим више била потребна теза о кривици слободних зидара и Јевреја.

Опширније...
 

Ђорђе Јанковић: ЗАБРАЊЕНА АРХЕОЛОГИЈА

Газдама не одговара да Срби имају самосвест да су своји на својему, одувек, да имају историјско право старо хиљадама година, да имају отаџбину, земљу отаца, а не домовину где случајно живе као Хрвати или Американци, или као нека британска, немачка или француска нација, образована, како кажу, у XVIII–XIX столећу

Опширније...
 

Небојша Катић: ИЗ ДРУГОГ УГЛА

О Србији, меланхолично

Ово је извод из дугог разговара-интервјуа који је са мном водила професорка др Радмила Накарада. Интервју је направљен септембра 2013. Крај године ми се учино као добар тренутак да неке делове тог интервјуа поставим на блог, наравно уз дозволу др Накараде. 

Опширније...
 

Роза Кори: АГЕНДА 21 – УН ПЛАН ЗА ПОРОБЉАВАЊЕ ЧОВЕЧАНСТВА

Агенда 21 је шематски план, акциони план за успостављање апсолутне контроле над свом водом, земљом, свим биљкама, минералима, инфраструктуром, средствима за производњу, едукацијом, енергијом, информацијама и свим људским бићима на свету

Опширније...
 

Никола Врзић: ДАН КОЈИ ЋЕ ПОСТАТИ НОЋНА МОРА

Датум је коначно неопозиво одређен, што је дочекано са великим одушевљењем учесника у договорима и њихових следбеника. Премијер је, као ватрени унијата, егзалтирано саопштио народу да је највећи догађај у српској историји. Пред датумом је потамнела целокупна српска прошлост и, како се могло разумети, почела је светла европска будућност. Наравно, не мисле сви тако. Никола Врзић све то друкчије види и описује. У листу „Печат“ он у својој анализи догађања везаних за датум каже да ће до нашег пријема у ЕУ, ако се то уопште догоди, бити још тачно сто датума.

Редакција сајта „Светиње Браничева“

Опширније...
 

Зејнел Зејнели: КАКО ПОКУШАВАЈУ ДА СРБИЈУ УДАЉЕ ОД РУСИЈЕ

Иако је прошло много година, када су Русија и неке од земаља Европске уније потписале и ратификовале споразуме о изградњи Јужног тока, ЕУ се сада сетила да споразуми нису усклађени са Законодавством Европске заједнице. Ту се ни крива ни дужна нашла и Србија, која није ни чланица ове заједнице, али су се чиновници задужени за енергетику, тек сада присетили да је изградња Јужног тока, посебно онај део који ће пролазити кроз Србију, згодна прилика, да се изврши још један велики притисак на Србију, како би, замислите и она ускладила Уговор са Руском федерацијом са прописима једне заједнице којој Република Србија не припада.

Опширније...
 

КАКО ВЕШТАЧКА ЈАЈА НЕЋЕ НАХРАНИТИ ГЛАДНЕ У СВЕТУ

Вештачка јаја, направљена од биљне базе, без икаквих додирних тачака с пилетином, у САД су пуштена у продају у септембру 2013. Ова биљна јаја, којa мењају права у свему, од кекса до мајонезa, биће доступна у продавницама широм света, уз финансијску подршку милијардера Питера Тхиела и Бил Гејтса.

Опширније...
 

НА ИСТОКУ СУ КАПИТАЛ, РЕСУРСИ И ТРЖИШТЕ, НА ЗАПАДУ САМО ФИКЦИЈЕ

Емил Влајки, потпредседник Републике Српске, рекао је на Научно-стручној конференцији у Градишци, где се расправљало о партнерској сарадњи Републике Српске и Републике Србије , са тежиштем на безбедносзт и економију, између осталог и ово.

Опширније...
 

НА МИЛОСТ ЋЕ ОКРЕНУТ НЕБЕСА

Ако је до прошлогодишње „ноћи вештица“ и било неких недоумица на коју страну ће да окрену београдски „Хамлети“, после већ није. Са пута којим су тада кренули не само да не скрећу, већ чине све да то постане пут без повратка.

Опширније...
 

Вилијам Енгдал: ПЛОДОВИ СЕМЕНА УНИШТЕЊА

КАКО „МОНСАТО“ ПОКУШАВА ДА САКРИЈЕ ИСТИНУ О СМРТОНОСНОМ УТИЦАЈУ ГМО ХРАНЕ

Ништа није могло бити опасније по пројекат генетичког инжењеринга и депопулациону агенду Глобалистана од студије „Дуготрајна токсичност хербицида ,Раундап' и на ,Раундап' толерантаног ГМ кукуруза", коју је урадио професор Жил Ерик Сералини са својим тимом научника са француског Универзитета Каен (Саеп). У немогућности да студију и Сералинија дискредитују стандардним, увежбаним обрасцима, корпорација „Монсанто" и научни естаблишмент Новог светског поретка одлучили су да предузму још један очајнички потез:

Опширније...
 

ВАЛТЕР ЈЕ БРАНИО И БЕОГРАД, И БИО ЈЕ ЧЕТНИК

Прави Валтер, као и онај филмски, организовао је мрежу шпијуна и илегалаца и задавао је велике главобоље окупаторима, показују немачки документи сачувани у Архиву Београда. Међутим, мајор југословенске краљевске војске Жарко Тодоровић, против кога је Гестапо покренуо највећу контраобавештајну акцију на Балкану, није имао штаб у Сарајеву већ у Београду, а незаслужени заборав дугује писцима идеолошке историје после Другог светског рата.

Опширније...
 

Милорад Екмечић: МИ СМО ЗА АМЕРИКУ НАРОД КОЈИ У СЕБИ НОСИ ОПАСАН ВИРУС

Док амерички стратези буду муку мучили са питањем како да униште вирус зла који Срби у себи носе, опасност за њих од герилског рата – у неком новом сукобу са Русијом – биће реална и присутна. Сав тај пантеон умних глава, вођа њихових невладиних организација и јавно српско мњење које они створе је паучина на ветру. Варају се амерички стратези када мисле да ће их унутрашњим растакањем српске политике, културе, стила живота ослободити обавезе да на Балкан шаљу пола милиона војника, у случају неке веће кризе њихових односа са Русијом

Опширније...
 

БИЉКА ПЕЛИН (јако је горка) УБИЈА 98%ЋЕЛИЈА РАКА/КАРЦИНОМА У САМО 16 САТИ?!

Према истраживањима која су објављена у „Life Science“, артемисинин – дериват биљке Sweet wormwood (Артемисиа Аннуа Л., дослован превод са енглеског – слатки пелин) кориштен у кинеској медицини – може убити 98 посто ћелија рака груди за мање од 16 сати. Ако се биљка користи сама, узрокује 28-постотно смањење ћелија рака груди, али у комбинацији са жељезом, Sweet wormwood је успио „избрисати” рак готово у потпуности.

Опширније...
 

РАЗВОЈ "ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ" ДОВЕШЋЕ ДО НОВОГ ФАШИЗМА - Интервју Михаила Хазина, председника економске консултајтске компаније "Неокомн"

Појава нове руководеће елите у свету - последња шанса да се за неколико деценија избегне тотално сиромаштво.

После настанка СССР, „старе“ капиталистичке елите почеле су суштински да модификују механизме управљања друштвом. Традиционални механизми који су отворено или прикривено преносили друштву константност социјалног раслојавања очигледно су губили у односу на СССР и одмах су предузете мере за решавање два задатка.

Опширније...
 


Страна 158 од 196

Колумна

Нико ништа не носи тмо где сви идемо

niko nista ne nosi tamo gde svi idemo

 

Мера живота

mera zivota

 

Човек је као сенка која пролази

Senka koja prolazi

 

Срећа се мења

sreca se menja

 

Глобализација

globalizacija

 

Компас

kompas

 

Одело чини човека

odelo cini coveka

 

Време ово и време оно

Time Travel 2

 

Кување

kuvanje

 

Заборавите себекаже нам

zaboravite sebe

 

00zlatenac2qy7.jpg
Број прегледа чланка : 4435909

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.