svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА - Људи и догађаји

Ивона Живковић: УМЕСТО КУЛТУРЕ, МЕДИЈСКЕ АГЕНТУРЕ

Само летимичан поглед на садржај српских медија (посебно онлине издања којима највише приступају малолетници који не купују новине на киоску) показује да се у њима, као по правилу, увек налазе "вести" које у себи садрже: секс, порнографију, физичку и менталну изопаченост, монструозност. Криминал је обавезно штиво. Посебно је важан криминал малолетника. Иако су културна и медијска политика формално у надлежности Министарства за културу и медије стварни креатори оваквог медијског садржаја је изгледа  невидљива агентура.

Опширније...
 

Владислав Панов: ХОЛИВУДСКИ ПАКТ СА ХИТЛЕРОМ

И СА ЂАВОЛОМ ЗБОГ ПРОФИТА

У књизи „Колаборација: Холивудски пакт са Хитлером" који ових дана пали историјску ватру са обе стране океана аутор Бен Арванд тврди да су током тридесетих година прошлог века холивудски студији отворено сарађивали са нацистичком Немачком не би ли обезбедили тржиште за своје филмове

Опширније...
 

Пајтићев уџбеник за средњошколце: ДРАГА ДЕЦО, АКО ВАМ ЈЕ ТАТА ЛОВАЦ, ОНДА ЈЕ ОН ВЕРОВАТНО ПЕДЕР!?

*ОНО ШТО БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ МНОГО ВИШЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋУЕ ЗА СВЕ НАС, ЈЕСТЕ НАЈАВА УВОЂЕЊА ОВОГ (ХОМО)СЕКСУАЛНОГ УЏБЕНИКА У СВЕ ШКОЛЕ У СРБИЈИ, И ТО ПО РЕЧИМА ВОЈВОЂАНСКЕ СЕКРЕТАРКЕ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ, МАРИНИКЕ ЧОБАНУ, ЧАК И У ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Секретарка Чобану најављује иницијативу свога секретаријата и Владе Војводине да предмет буде део редовне наставе у свим школама у Србији и по могућству већ за основношколце.  Предмет Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу заступљен је тренутно у десет војвођанских школа, односно четрдесет одељења са 1200 ђака.”

Опширније...
 

ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ ХОМОСЕКСУАЛНЕ ПРОПАГАНДЕ

Поштовани читаоци, објављујемо петицију против лгбт пропаганде, коју су покренуле организације ''Наши'', ''Србски Образ,'' и ''Косовски заветници'', а подржавају је ''Двери'', ''1389'' ''Ћирилица'' и многе друге.

Опширније...
 

Michael Snyder: СВЕОПШТИ ВРХУНАЦ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ

ЕКОНОМСКА ДЕПРЕСИЈА У ЕВРОПИ НАСТАВЉА ДА СЕ ЈОШ ВИШЕ ПРОДУБЉУЈЕ

Стопа незапослености у Еврозони је већа него што је то икад до сада била. Ове недеље смо дознали да је незапосленост у Еврозони за септембар месец достигла свеопшти врхунац од 12,2 %. Назад, током јануара месеца 2012. године, незапосленост је „седела“ на свега 10,4 %. Према томе, било ко да поверује да у Европи „ствари постају боље“ се једноставно обмањује. Шта више, економска депресија у Европи само наставља да тоне.

Опширније...
 

Антоније Ђурић: СЕЋАЊЕ НА СРБИЈУ КОЈА НИЈЕ ИЗГУБИЛА ПАМЋЕЊЕ

Само су директор драме Миодраг Илић и редитељка Цисана Мурусидзе, православна Грузинка, дочекали Патријарха Германа, владике и 114 свештеника и монаха који су дошли да виде драму Солунци говоре. Било пре – 32 године! Бадњи дан! Са излога Народног позоришта у Београду, најстаријег театра у Србији, плакати позивају грађане на премијеру драме Солунци говоре.

Опширније...
 

НАТО СРБИМА НАМЕНИО СУДБИНУ КУРДА

Шта је Милошевић рекао октобра 2000. у свом тестаментарном говору нацији?

Пуну деценију трају напори да се цело Балканско полуострво стави под контролу неких западних сила. Велики део тог посла је обављен успостављањем марионетских влада у неким земљама, претварањем тих земаља у земље ограниченог суверенитета или лишене сваког суверенитета.

Опширније...
 

Дмитриј Седов: КОРПУС КРВНИКА У ПУНОЈ АКЦИЈИ

Немогуће је само са позиција данашњице разматрати политику Запада према Србији. Та политика има корене у прошлости и не треба напрезати вид да би се они видели.

Опширније...
 

Часлав Кузмановић: ЛАЖНЕ ВЛАДИНЕ МЕРЕ ЗА СПАС СРБИЈЕ: ПОЧЕТАК ПОТПУНОГ РОПСТВА

Грађани Србије су потпуно несвесни да је пакет мера Владе Србије за спас од економске кризе и банкрота директно погубан за државу и народ

Опширније...
 

Милован Данојлић: ИМПЕРИЈА НАДИРЕ

Одлика је силника да себи свашта допушта и да се ни за шта не каје. Он данас наступа као свезнајуће и свемогуће божанство које никоме не полаже рачун за оно што чини. Убеђен је да му је памет у управној размери са војном и технолошком опремљеношћу и да га је Провиђење задужило за усрећење људског рода

Опширније...
 

Златко Богатиновски: МИ СМО СРПСКА ДЕЦА - ПУЦАЈТЕ!

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ НЕМАЧКОГ ЗЛОЧИНА У ШУМАРИЦАМА

Док jе нацистичка чизма 1941. газила читаву Европу, на брдовитом Балкану, у земљи Србији, неко се, ипак, усудио да стане немани на пут. Чачански и крагујевачки партизани, заједно са четницима, напали су Немце у околини Крагујевца. Убијено је, по првим информацијама, 70 а рањено 26 немачких војника. Устанак у Србији је био у пуном замаху.

Опширније...
 

"И ПОЗНАЋЕТЕ ИСТИНУ И ИСТИНА ЋЕ ВАС ОСЛОБОДИТИ"

ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНИ СРБИ

Шта су то генетски модификовани Срби и како им се супроставља српски ген отпора

Видите, логично је питање да ли је здравија генетски модификована храна или обична, она стара, природна и обична без ДНК модификација? Не улазимо у то да ли је штетна генетски модификована храна, само питамо да ли је здравија и безбеднија од обичне хране, старије или новије, свеједно је.

Опширније...
 

Жељко Цвијановић: ЈЕДНА ЦЕВ, КОЈА ЋЕ НАС ПОДИЋИ ИЛИ УБИТИ

Изградили га или не, Јужни ток ће бити тај који ће Србију извести из овог стања чекања и привремености

1.

Није потребно гледати на карту и мерити где је Призрен, а где Анкара. Јер није Реџеп Таип Ердоган у Душановом граду рекао да је Косово Турска по превасходној логици геополитичких, економских или историјских законитости. Више него у тајнама тих дисциплина, објашњење изјаве овог Турчина са амбицијом да постане Бајазит Трећи лежи у срећном балансу лучења његових жлезда и здравог разума, једном, на крају, сасвим аполичном механизму.

Опширније...
 

РАТ ЈЕ НАЈПОЗНАТИЈИ АМЕРИЧКИ БРЕНД, А НЕ COCA COLA

ОТВОРЕНО ПИСМО НОВИНАРА ПОДГОРИЧКОГ „МОНИТОРА”

АМБАСАДОРКИ САД У ЦРНОЈ ГОРИ - СУ КЕЈ БРАУН

Спремате се за нови рат, ви и ваши надређени. Није се ни охладило разорено либијско тло од ваших бомби, а већ пуните ратне бродове ракетама типа томахавк, у Средоземљу. Није се ни спрала крв Моамера Гадафија, а већ имате нову мету, Башара Асада. Ратујете и док спавате. Ратујете док преговарате. Волите да ратујете. Уживате у ратовању. Рат је, госпођо Браун, за вас и ваше, очигледно - боца с кисеоником. Ваше природно стање. Стање вашег мира.

Опширније...
 

ДОГАЂАЊА КОЈА ЈЕ НЕМОГУЋЕ (И НЕМОРАЛНО) ПРЕЋУТКИВАТИ

Ранко Гојковић

НИШ, ПОДГОРИЦА, ПЕЋАРШИЈА – ПИТАЊА И НЕДОУМИЦЕ

Српска Православна Црква је истинска мајка српског православног народа и током вишевековног ропства, српско православље и СПЦ очували су српство и српски православни идентитет. Због тога, без духовне трезвености писати о приликама у нашој светој Цркви, не водећи рачуна о хијерархијским вредностима, не само да је неозбиљно, него и опасно. Ревност не по разуму, не једном је током хришћанске историје била погубна за многе, па нам историја Цркве говори да је немогуће имати два Олтара у Цркви. Са друге стране, српски екуменизам све више почиње да личи на покрет обновљенства који је двадесетих година двадесетог века претио да уништи свето Православље у највећој православној земљи на свету – у Русији – тако да ни уљуљканост и елементарни недостатак будности не могу представљати одлике трезвеномислија.

Опширније...
 

Ана Филимонова: НОВИ АСПЕКТИ БРИСЕЛСКОГ ПРОЦЕСА

Представници Привремене Скупштине Аутономне Покрајине Косово и Метохија, поновили су 21. октобра 2013. године позив српском становништву да не учествује на локалним изборима под патронатом Приштине. По речима председника Скупштине Славка Стевановића, разлози за бојкот избора су очигледни – са становишта правног поретка Републике Србије, ови избори су незаконити и противуставни.

Опширније...
 

Хастингс: СРБИЈА НИЈЕ ОДГОВОРНА ЗА ВЕЛИКИ РАТ

Док се савремена српска историографија још озбиљно не укључује у дебату о узроцима тог великог рата, британски историчар напада ревизионистички приступ који криви Србију.

Опширније...
 

Јован Павловић: СТАРА КРИЗА У НОВОМ ОДЕЛУ

Прича о кризи Европе је већ опште место. Мање је познато да је она постојала и много пре европског уједињења. Још је мање познато на шта се тачно криза односи.

Мењајте инжењере за пензионере

Опширније...
 

Тимур Блохин: СТРАШНИ НАРКОТИК ПОВОНОВО У СРБИЈИ

У Србију се вратио наркотик који за свегa неколико година, а чак и много брже доводи човека, како је то описано у једној енциклопедији - „до стања труљења меса, на живо“. Овај страшни руски изум, који се у жаргону назива „крокодил“ већ је напустио своју „домовину“, јер је кодеин, као важан састојак, сада већ немогуће купити без рецепта. Ипак, ова је дрога почела своју шетњу по свету - забележени су случајеви употребе у САД, у Норвешкој, Белгији, Немачакој...

Опширније...
 

Јован Павловић: САСВИМ КРАТАК УВОД У ВИРТУАЛНУ ПЕДАГОГИЈУ – ПРИЛОГ ВАСПИТАЊУ ВРЛОГ НОВОГ ЂАКОБОТА

Ђакобот размишља сходно закону ексклузивне дисјункције. Или 0 или 1. Концепт јединства супротности у његовом поимању света је апсурдна немогућност. Са непоколебивом сигурношћу он пита: како нешто може истовремено да буде и добро и лоше, и лепо и ружно, и привлачно и одбојно?

Опширније...
 

Еди Вилкоксон: СУМРАК ХАШКОГ ТРИБУНАЛА

На церемонији којом је обележена двадесетогодишњица оснивања МКСЈ, председник Трибунала Теодор Мерон говорио је о „непроцењивом доприносу Трибунала глобалним напорима у борби против некажњивости решености међународне заједнице да не буде изузећа за било ког појединца, макар то био политичар високог ранга, на високом положају или војни лидер."

Опширније...
 


Страна 158 од 193

rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 4231139

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.