svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Урнебесно, али тачно нишко објашњење РНК вакцине

shutterstock 1643122693 725x408Урнебесно, али тачно нишко објашњење РНК вакцине

Како то делују РНК вакцине против короне, али не речима неког стручњака него обичног човека – показао је Даворин Динић, глумац из Ниша. Он је на свом Фејсбук профилу народским језиком покушао да реши све недоумице и успут насмејао многе.


Даворинову објаву преносимо у целости.

“Рођо, да ти објасним ја како ради та РНК вакцина. Најпрво да ти објасним како ти функционише имуни систем. У суштину све што ти уђе у тебе… де бе не смеј се бе, коњу… се одма напада. Ако је вирус, бактерија или протејин, а твој организам га не познава – одма кидише на њега. Е, ал му треба време да се консолидује и да се сабере и да поразмисли како да потепа тија акрепи што су ти ушли. Тој мож да потраји а за тој време се вирус шири и размножава. Зато углавном температуре од грип или прехладу имаш по некоко дана док не почнеш да промрђуеш а од корону можеш и да не промрдаш више, него да пољубиш попа у браду.

И ко што си ти запантио Свету из Паљину што ти продао кукуруз јаловак на пијац у Мрамор, тако и твоје тело запанти кој ти улазио …на вирус мислим бе апљо, не подсмивај се ко шунтаво магаре… И сваки следећи пут кад оће па да уђе – мрк! Тело га препознава и не дава. Утепуе га на лице место. Само каже “а бе овај скапља ли пà оће да се зебава с мене?“ и прејебуе га из момента. Запантио га…

Е, сад вакцина. Научници су гледали кроз миркоскоп и видели да вирус има гуњче (покрио се да не одзебне ваљда) и умотао се у то гуњче ко снајке пред церјанску пећину. То је протејин. Е с тај протејин се он закачи за тебе ко чичка за чарапу и прави ти хаос по организам. Због тај протејин је вирус толко и заразан. Укратко, због тој гуњче (протејин) је корона толки катлабан.

Да ти објасним, корона има РНК што ти је као упутство за употребу за комбај. Тамо све пише: како се шта склапа, где колко иде, колке су мерке запремине и површине, дал трошиш дизел ил мешавину… све. А научници су пронашли само тај део де пише како се прави оној гуњче што се корона покрила с њега.

Е сад иде кецање… Ако је ДНК упутсво како нешто треба да изгледа, РНК је упутство како нешто треба да се направи. Научници узну онај коронски протејин (гуњче) и од њега направе РНК односно упутство како се тој гуњче прави. Е тој је вакцина!

Глеј сад! У вакцину нема корона. Само упутство како се прави гуњче од корону. И кад вакцина уђе, и твоје ћелије виде упутство како се прави гуњче, само се погледну, насмеју се и прокоментаришу „Овој ли? Па овој ћу направим с врзане руке бе!“ И одма почну да га праве. А за тој време, имуни систем који дремка на дежурство и чека неки пакос па да се умеша, падне од столицу кад одјанпут види рој гуњчићи како се шврћкају по организам ко бугари по центар и само се увати за чело „Лелее, шта је бе овој убио ме господ бог да ме не убије дабогда!“ и одма креће у акцију да потепа гуњчићи, јер, ако се сећаш кацам ти реко да имуни систем одма утепуе све што види а не познава, исто да се сетиш даму за то треба време, тако да после вакцину можеш да имаш температуру, малаксалост, болови ал тој неје од корону него од твој рођени имуни систем који унајвеће утепуе гуњчићи. И кад ги потепа, а потепа ги ко деда мушичке, јер тој неје вирус него само гуњче, позовне мемориске ћелије и нареди ги да напишу извештај и заведу гуњче у деловодник, са комплетно упутство како се утепуе и која је стратегија.

Е, тако си створио имунитет на корону јер сад ако корона уђе у твоје тело, имуни систем гу не познава ал познава гуњче! Опет каже “а бе овај скапља ли пà оће да се зебава с мене?“ И одма креће у акцију и претупа гу у два корака без да ти и знаш да је уопште и улазила. После ти корона не може ништа, мош само да те гледа ко маче у пржену џигерку…

Ете такој… такој причаше по телевизор па сам запантио.

Дај дер пошаљи дете нек се јурне до подрум да донесе ону дедину ракију… Рекоше исто да имуни систем треба редовно да се подмазуе…”

Слично објашњење, само на енглеском језику, већ постоји, па се претпоставља да је Даворину то била инспирација, али га је приказао – на српски начин.

Преузето са: https://nova.rs/

 

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

nimnik.jpg
Број прегледа чланка : 6917310

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.