svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Шта ће се десити ако будете на улици после 20 часова током забране кретања? Овако ће се применити нове мере Владе

nebojsa stefanovic3Шта ће се десити ако будете на улици после 20 часова током забране кретања? Овако ће се применити нове мере Владе

Након што је председник Србије Александар Вучић обавестио јавност да је на вечерашној седници Владе Србије донета одлука којом се грађанима без посебне дозволе забрањује од 20 - 05 часова, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић гостовао је на јавном сервису и појаснио шта значе ове одредбе.

- Кога полиција затекне на улици после 20 часова, а нема писану дозволу, биће им написана кривична пријава, биће спроведени на кућне адресе, а кривични поступци биће спроведени потом - рекао је Стефановић.

Забрана се односи на време у коме се од грађана захтева да остану у својим домовима. Он се уводи као мера забране кретања грађанима после одређеног времена. На пример, то може да се односи на сате у току дана, а некад и на забрану кретања након 20 или 22 сата, па до раних јутарњих часова.

По правилу се проглашава као део сета мера ванредног стања. Свака особа која се нађе на улици за време полицијског часа може бити притворена и накнадно кажњена од органа власти за поступање супротно одлукама државе.

Подсетимо, од сутра се примењују и нове пооштрене мере. Забрањује се од у 10 сати ујутру излазак особама старијим од 65 године. Вучић је рекао да ће за њих бити отворене продавнице и супермаркети недељом ујутру од 4 до 7 под посебним правилима, где ће сви добити маске и размак између њих.

Преузето са: http://www.balkanspress.com/

 

Колумна

Време преиспитивња

vreme preispitivanja

 

На ивици

na ivici

 

Тешко је

 tesko je

 

Време твоје и време моје

tvoje i moje vreme

 

Не горди се

ne gordi se

 

До тебе је

do tebe je

 

Тешко је

tesko je 1

 

О доброти

o dobroti

 

Људи

ljudi

 

О несрећи

o nesreci

 

vitovnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 5660845

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.