svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ВЕЛИКА СРАМОТА Народна патрола на Калемегдану открила запањујуће ствари (ВИДЕО)

narodna patrolaНародна патрола на Калемегдану открила запањујуће ствари

На Калемегдану, током обиласка Дорћола, Народна патрола састављена од грађана Београда који на позиве суграђана обилазе локације за које се сумња да су стециште илегалних миграната без икаквих путних исправа и личних докумената, затекла је уз импровизоване кухиња и спаваонице, веома вредно археолошко благо - материјалне, животињске и људске остатке из српске историје, који се чувају на катастрофалан начин. 

У једном од лагуна, припадници патроле су пронашли обијене просторије (00:05:00) у којима се налазе изузетно значајни археолошки артефакти из Царичиног града, заједно са костима. Поменути материјал се чува у старим кутијама, у просторији где нема струје и где се налази разбацано ђубре са разним фармацеутским материјалом. Са остацима керамике налазе се можда и кости наших предака, који на тој локацији заједнички труну.

Колико су значајни ови остаци, говори податак да Царичин град, Јустинијана Прима (lat. Iustiniana Prima), представља археолошки локалитет из 6. века и налази се на 7 км од Лебана, а 30 км од Лесковца. Царичин град је један од највећих и најзначајнијих византијских градова у унутрашњости Балкана. Подигао га је један од највећих византијских царева Јустинијан Први (527—565) са престолом у Константинопољу, у знак захвалности своме родном крају. Дакле, ископане људске кости из тог периода, после ДНК анализе, могу да укажу и на порекло становника балканских градова у раном Средњем веку.

Да, ситуација буде још поразнија, осим што су обијене просторије, у којима се чува овај невероватно вредан археолошки материјал, оне се налазе на само на неколико метара од стецишта илегалних емиграната и њихових импровизованих кухиња и спаваоница.

Преузето са: https://srbin.info/
 

Колумна

Ковид сан

kovid san

 

Сутра ће бринути за себе

sutra ces se brinuti za sebe

 

Време преиспитивња

vreme preispitivanja

 

На ивици

na ivici

 

Тешко је

 tesko je

 

Време твоје и време моје

tvoje i moje vreme

 

Не горди се

ne gordi se

 

До тебе је

do tebe je

 

Тешко је

tesko je 1

 

О доброти

o dobroti

 

tuman-s.jpg
Број прегледа чланка : 5699051

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.