svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

РУСИ ОТКРИЛИ: Ово су намере Ђукановића и Дедеића

260210 milo fОво су намере Ђукановића и Дедеића

Руска државна телевизија Россия-1 приказала је репортажу о литијама у Црној Гори против усвајања антиправославног Закона о слободи вероисповести.

У емисији је, поред приказа прославе Божића и протеста против дискриминаторског закона, новинарка Дарја Григоровна разговарала и са самозваним митрополитом „Црногорске цркве“, рашчињеним монахом Српске православне цркве Мирашом Дедеићем, који је поред осталог изјавио да би према потреби прешао у римокатолицизам.

Заправо, Закон о слободи вероисповести је закон за прогон православне цркве, усвојен у контексту и континуитету спровођења евроатлантских екуменских и експанзионистичких програма према Истоку, којим је планиран прогон православне цркве са Балкана и Јадранског приморја.

Потискивање и потом потпуни прогон православне цркве представља пут похода војно-верске атлантске алијансе према православној Русији, која јесте једини озбиљан отпор евроатлантском освајачком походу евроазијско Велико копно.

Подсетимо, такозвана Црногорска црква није православна црква, већ организација социјалистичке партије на власти, којом партија жели заменити праву православну цркву – Српску православну цркву као предањску и канонску цркву у Црној Гори.

Такозвану Црногорску цркву не чине ни расколници, то није ни секта, већ група грађана са рашчињеним монахом којег представљају као епископа, а којег је ангажовала владајућа партија.

Слична партијска пракса против православне цркве је спровођена у Социјалистичкој ФР Југославији и Совјетском Савезу, али је комунистички режим у таквим програмима користио канонске епископе, који су сарађивали под присилом.

Један од разлога противправославне политике ДПС-а јесте идеолошка индоктринација њеног руководства идеологијом атеистичког екстремизма, што је везано за одређене генерације васпитане у режиму комунизма тј. прве некрштене генерације рођене на размеђи револуционарног раскида са религијом и враћања вери после потискивања екстремних атеистичких и римокатоличких кадрова у комунистичкој партији Црне Горе.

Владајућа партија у Црној Гори је наставак кадровског континуитета Савеза комуниста Црне Горе, који је 1989. године преузео власт партијском кадровском сменом због сукоба у Црној Гори на идеолошкој и верској основи, због напада власти на православну цркву; након распада Совјетског Савеза и увођења вишепартијског државног уређења 1991. промијенио је назив у – Демократска партија социјалиста.

Други разлог је налог атлантске алијансе, која стратешки потискује православне цркве на подручју Јадрана и Балкана, као и на простору Украјине, са циљем прогона православља као саборне верске везе православних народа.

Програм атлантског савеза против православне цркве је везан и са формирањем велике Албаније као стратешког савезника.

ДПС је покренула усвајање Закона о слободи вероисповести непосредно после учлањења Црне Горе у НАТО, али је Закон припреман пет година, како изјављују црногорски државни званичници.

Трећи разлог је материјална корист, присвајање материјалних добара православне цркве, коришћење у комерцијалне сврхе црквених храмова, крађа и продаја црквеног имања.

Четврти разлог, али не по важности, јесте унијатска мисија римокатоличке цркве на простору Црне Горе, која је у времену Југославије била стратешки спровођена са циљем асимилације православног становништва.

ВИДЕО:

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

 

Колумна

Ковид сан

kovid san

 

Сутра ће бринути за себе

sutra ces se brinuti za sebe

 

Време преиспитивња

vreme preispitivanja

 

На ивици

na ivici

 

Тешко је

 tesko je

 

Време твоје и време моје

tvoje i moje vreme

 

Не горди се

ne gordi se

 

До тебе је

do tebe je

 

Тешко је

tesko je 1

 

О доброти

o dobroti

 

rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 5704176

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.