svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

О овоме РТС није хтео да извештава

ковиц димитријевицДр Ковић стао у одбрану др Димитријевића 

- Ово суђење није обично суђење, овде се суди слободи говора. Такође, овде уопште није прича о ЛГТБ популацији. Ја против тих људи апсолутно немам ништа, они имају право на своју сексуалну орентацију. Овде је реч о мојој борби против политичког хомосексуализма, једне малигне, НАТО идеологије, која руши породичне вредности, за Србин.инфо је изјавио др Владимир Димитријевић, испред Палате правде где је одржано припремно рочиште у поступку против њега, због наводног говора мржње према ЛГБТ+ заједници по тужби удружења „Да се зна”, које је онлајн платформа за анонимно пријављивање насиља и дискриминације над припадницима ЛГБТ+ заједнице. 

– Када сам ја у питању, ЛГТБ заједница нема разлога да се плаши мојих ставова, него треба да се плаше оних који из нутра, уз опаку идеологију која се намеће кроз законске оквире, мењају традиционално схватање породице и традиционалних вредности, да би могли да раоре једно друштво зарад интеса крупног капитала. Дакле, о томе је овде је реч, закључио је Димитријевић.

– Дошао сам овде са намером као пријатељ Владимира Димитријевића седним у судници и да видим шта се конкретно догађа; односно да се уверим да ли је ово заиста процес против јавне речи и да ли је ово заиста суђење уперено против слободе мисли и говора, за Србин. инфо је изјавио проф. Др Милош Ковић у вези судског процеса којег је покренуло удружење „Да се зна” против др Владимира Димитријевића.

– Међутим, то право ми је било ускрачено зато што је судница била премалена да прими све нас који смо хтели да будемо ту. Такође, овде сам да би скупио искуство и за свој процес јер и ја сам оптужен, по мом мишљењу, због спречавања слободе мисли и изражавања, додао је др Ковић истичући да ј ту пре свега да подржи др Димитријевића јер ова врста напада на њега уствари је једна врста напада на све српске интелектуалце који слободне мисле.

– Над нама се облаци поново скупљају и небо нам се затвара. Неки би хтели да поново уведу вербални деликт из Титовог времена да би нас заплашили и да нас учуткају. А ми само тражимо право да говоримо слободно, не вређајући никога. Зато ово суђење Димитријевићу је питање слободе, те на овом питањуу треба да се уједињују не само они који су идеолошки блиски, већ сви они који не желе да се било кога плаше, када је у питању слобода мисли и говора. А претпостављам да један професор гимназије у Чачку, као што је др Владимир Димитријевић, кадар да осети границу између говора мржње и онога што сваки човек дужан да слободно говори. А ми, као професори универзитета смо такође довољно зрели да можемо да проценимо шта је увреда, а шта није, и сличне ствари, за Србин.инфо је закључио у вези свега проф др Милош Ковић.

Преузето са: https://srbin.info/

 

Колумна

Време преиспитивња

vreme preispitivanja

 

На ивици

na ivici

 

Тешко је

 tesko je

 

Време твоје и време моје

tvoje i moje vreme

 

Не горди се

ne gordi se

 

До тебе је

do tebe je

 

Тешко је

tesko je 1

 

О доброти

o dobroti

 

Људи

ljudi

 

О несрећи

o nesreci

 

ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 5660920

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.