svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

„АKО САМ KРАО, ТО ЈЕ БИЛО ЗА…“

Milosevic 89876Испливало Слобино НИKАД ВИЂЕНО ПИСМО, из затвора је ОТKРИО СВЕ

Некадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић лично је 2. априла 2001. написао истражном судији Окружног суда жалбу на решење о притвору због оптужби да је злоупотребљавао службени положај, чији садржај сада први пут јавност има прилику да види. Милошевић је, после вишедневног одбијања да се одазове судском позиву због злоупотребе службеног положаја ухапшен у државној вили на Дедињу 1. априла 2001. године.

У жалби Милошевић наводи да у решењу о спровођењу истраге пише да је највише функционере и потпредседнике Савезне владе Николу Шаиновића, задуженог за привреду, и Јована Зебића, задуженог за финансије, као и директора Царине Михаља Kертеса, подстрекивао да незаконито прибављају другима корист и то “од 1994. па до 5. 10. 2000. године”.

„Ти „други“, у чију се корист радило све ово време, искључиво су напа држава и народ, одбрана и безбедност наше земље и наше привреде. На саслушању код истражног судије, у присуству окружног јавног тужиоца и свог браниоца, верујем да сам објаснио да су се разговори код мене, у својству председника Србије, са државним функционерима који покривају економски сектор Савезне владе односили на потребу подршке економским задацима Србије, у време почетка спровођења антиинфлационог програма 1994. а не на било каква „наговарања“ и злоупотребу службеног положаја„, пише Милошевић.

Он је писао да су ти званични разговори били „одговорно разматрање најважнијих питања за опстанак земље у условима тоталног ембарга и рата преко Дрине, у ком смо помагали свој народ“.

„Што се тиче средстава трошених за оружје, муницију и остале потребе Војске Републике Српске и Републике Српске Kрајине, ти се издаци нису могли из разлога државних интересqа, као државна тајна, приказивати у Закону о буџету, који је јавни документ. Исто се односи на издатке за опремање снага безбедности и посебно специјалних антитерористичких снага „од игле до локомотиве“ – од лаког наоружања и опреме до хеликоптера и осталих средстава која и данас стоје ту где су“, пише Милошевић и додаје да “решење о покретању истраге одаје утисак да се неко, и то у овом случају шеф државе, бавио наговарањем највиших функционера да нешто украду или потроше за личне ствари”.

„Што се тиче новца за СПС, желим да скренем пажњу на чињеницу да су и никола Шаиновић, и Душан Матковић, и Михаљ Kертес и други, као високи функционери партије, прикупљали новац за партију и да ми није познато да су ти људи било шта украли или проневерили. Напротив, верујем да нису“, наводи Милошевић, као и да се он „није бавио питањем партијских финансија“.

„Истовремено, наглашавам да никад нисам ни користио ни један динар, нити једно материјално средство партије, нити било које возило партије. Никада, ни директно, ни преко неког другог лица, нисам примио никакав новац за моје личне потребе. Осим плате, све време на функцији председника СРЈ, других примања нисам имао“, истакао је Милошевић.

(Kurir)

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

Последње ажурирано понедељак, 02 децембар 2019 22:21  

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

bradaca.jpg
Број прегледа чланка : 5369232

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.