svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

КАМПАЊА АНЂЕЛИНЕ ЏОЛИ У ТРГОВИНИ ЉУДСКИМ ГЕНИМА?

 

Изјава Анђелине Џоли да је извршила  двоструку мастектомију (оперативно уклањање обе дојке), иако није имала рак дојке, није ни сличајна ни  невина, а још понајмање је резултат спонтаног, “херојског избора” како је приказана у мејнстрим медијима.  Наиме, како  http://www.naturalnews.com/ сазнаје, све је  део корпоративне ПР кампање која је планирана месецима и која се поклопила са предстојећом одлуком Врховног суда САД о одрживости БРЦА1 патента

Naturalnews приказује  корпоративне финансијске везе и  лукративна умрежавања иза којих стоји индустрија патентирања  људских гена,  судски процеси и тужбе, медијска продаја страха и на крају милијарде долара профита на страху од карцинома дојке који су овде у игри.  Кад се подигне застор оно што видимо је  много више од невиног изгледа  жене  која је извршила свој страшан избор.  Овде се ради о заради која се мери милијардама долара кроз  ангажовање  пажљиво израђене ПР  кампање осмишљене с циљем  да манипулише јавним мњењем  и наметне  ”избор” женама.

Сви учесници су ту од почетка: Анђелина Џоли (члан Вашингтонског естаблишмента преко чланства у тамошњем политичком телу  Council on Foreign Relations http://en.wikipedia.org/wiki/Members_of_the_Council_on_Foreign_Relations)   са својом  високо углађеном и очигледно корпоративно написаном колумном у New York Times-у, пажљиво одабран вокабулар, позивање на “избор” политички коректне кључне речи и очигледна умешаност супруга, глумца Бреда Пита, који пажљиво описује цео доживљај користећи речи омиљене у америчком малограђанском  друштву као што су “јачи” и “понос” и “породица. ”  Али крунски доказ да је све само хируршка ПР представа  представља  чињеница да се наизглед спонтана најава Анђелине Џоли  магично појавила на насловној страни магазина People ове недеље – а People је  часопис који се у потпуности припрема за објављивање три недеље пре него што се појави на киосцима.  Прича о Анђелини Џоли,  што није изненађујуће, користи идентичне термине које налазимо  у NYT: ‚‚храбар избор” и ‚‚Ово је била исправна ствар”, ‚‚породица” ‚‚јача”"

Избор речи није био случајан.  Ово доказује да је најава Анђелине Џоли једна  добро испланирана корпоративна ПР кампања са пажљиво израђеним порукама дизајнираним да утичу на јавно мњење.  Али, на шта би се  могло очекивати да Џоли утиче? …   На зараду од милиона и милијарди долара, на пример?

У трену кад Врховни суд САД треба да донесе одлуку о оправданости патента за БРЦА1 ген –  Саопштење  Анђелине Џоли и његов избалансиран  језик имао је четири запажене непосредне последице:

1) Изазвао је код жена страх од рака дојке, што је потпомогнуто и приказивањем лажне статистике.  Тако је покренут талас забринутости и страха у срцима свих ‘који имају груди’.

2) Сугерисало је  женама да малтене јурну и траже  БРЦА1 ген тестирања. Ови тестови ће бити патентирани од стране непрофитне корпорације “Myriad Genetics”.  Због овог патента БРЦА1 тестови ће коштати $ 3,000 – $ 4,000 по тесту!

Само од тестирања  очекује се профит од више милијарди долара, али само уколико је патент подржан одлуком  Врховниог суда САД.

3) То је изазвало вртоглав раст цене деоница MIGN.

4) захваљујући медијској пажњи коју је мастектомија Анђелине добила,  Врховни суд ће бити под притиском јавности  уочи предстојеће одлуке коју треба да донесе  за или против  корпоративног власништва људских гена.

Тако су жене широм света које су подржале Џолијеву  преварене, јер ни не сањају  да је ангажована у подмуклој ‘продаји’  женског организма мултибилионској профитабилној корпоративној индустрији насталој на борби против рака.  Али да бисмо у потпуности разумели шта се дешава, морамо да копамо дубље…

‘Myriad Genetics‘ већ осећа благодет  скока цена својих акција који је уследио захваљујући Џоли, а ‘Obamacarе’  ће им омогућити да зараде милијарде  - Myriad Genetics (MIGN)  је власник патента на тест којим је  утврђено да глумица има 87% шансе за развој рака дојке, као и патента на саме гене”, објављује MarketWatch.com.

И то је само почетак. Ако под утицајем медијски експониране Џоли  Врховни суд САД  одлучи да подржи овакво патентно право,  то би значило трилионе долара за ‘власнике гена’  и индустрији насталој на борби против карцинома током само неколико наредних година. Чак и више, јер је наводно Myriad Genetics ”зрела за спајања” са другим корпорацијама (бар судећи по натписима у штампи), тако да је то део још увек  супер вруће теме – индустрије људског генома.

Из највећег светског произвођача ДНК тестова и средстава за анализу Life Technologies Corp, објављено је да  је договорено да се обави спајање са Thermo Fisher Scientific  за рекордних 13,6 милијарди долара “, пише MarketWatch.com.   “Трка је ушла у пету брзину пре више од 26 година и сада се захуктава, јер су заинтересоване и стране владе, као и корпорације и влада  САД како би  финансирале истраживање које ће довести до  мапирања свих људских гена.  А чак и ако дође до поплаве  спајања и аквизиција у  индустрији генетских истраживања, инвеститори би и те како  и даље имали  прилику да остваре  профит у висини десетина милијарди долара“.  Што је виша  цена акција, спајање је  профитабилније  за власнике и менаџмент.  Дакле ПР трик Анђелине Џоли  одиграва се баш у време које би омогућило неколицини која тврди да имају патент (и монопол) на гене карцинома дојке који нормално постоје у телима жена енормну зараду.  Случајност? Тешко.

Обамацаре предвиђа да порески обвезници плаћају за БРЦА  тестирање гена: још један владин поклон богатим корпорацијама , али ево шта је још горе: знате како Обама воли да говори о “слободном тржишту”, а заправо се бави такозваним “сатрап капитализмом” –  предајом нашег новца  својим корпоративним другарима с Wall Streeta.  Део Obamacare – “Закон о приступачној здравственој нези” – налаже да порески обвезници плаћају за БРЦА1 генетска тестирања!

‘Myriad Genetics‘ , другим речима  добија потпуно неочекивани профит овом наредбом владе који обезбеђује   спроводећи преко мејнстрим медија над јавношћу прави ”медицински терор “, предвођен Анђелином Џоли и New York Times-ом.

Све ово је једна велика координисана корпоративна распродаја жена њиховог организма и тела,  коју корпорацијски профитери вешто крију играјући на карту  ”женске енергије”  и помоћу “избора” и “храбрости”  како би њима лакше манипулисали.

Анђелина Џоли, запамтите, је кључни портпарол Уједињених нација, организације већ неколико пута ухваћене органзованој трговини дечјим робљем у нарко и  индустрији секса.  Иако се Џоли не бави том врстом криминала, њен посао је да прикривено утиче тако да  америчке – и жене уопште – подрже овај пажљиво испланиран,  погубан план и кампању за патент на женски организам који женско тело претвара у профит.

Детаљи о предстојећој одлуци  Врховног суда САД – ACLU и Јавна фондација за патенте  оспорава корпоративно власништво на људске гене.  Свако ко верује у женска права, људска, грађанских права, или право људи да једу не-ГМО храну би требало да подржи одлуку по којој корпорацијама  не би требало да се омогући да патентирају људске гене које би потом ексклузивно користиле  за мултимилионску зараду, док би с друге стране  гушили  другачија научна истраживања у вези са генима.

Питање за све који ово читају: Да ли бисте имали поверења да некој корпорацији препустите власништво над својим организмом и телом? Ако је одговор негативан онда бисте морали бити и против корпоративног власништва људских гена. То такође значи да се  треба супротставити утицају Анђелине Џоли и њене ПР кампање, јер, иако она непогрешиво води бриљантну ПР кампању, иза сцене њени поступци треба да послуже корпорацијама и САД влади да се домогну профита који се мери трилионима долара, корпорацијама које би да патентирају људске гене и на тај начин ускрате људским  бићима  власништво  над својим сопственим генетскм кодом.

ACLU објашњава основ за своју тужбу против ‘Myriad Genetics’ и то:  Дана 12. маја 2009, ACLU и Фондација за јавне патенте (PUBPAT) поднели су  тужбу тврдећи да су патенти на два људска гена која су повезана са раком дојке и  јајника, БРЦА1 и БРЦА2, неуставни и неважећи.  Дана 30. новембра 2012, Врховни суд пристаје да саслуша аргументе о патентибилности људских гена.

ACLU је изнео случај  пред Врховним судом САД 15. априла 2013. (Одлука се очекује овог лета.)

“У име истраживача, генетичара –  саветника, жена пацијената, преживелих, оболелих од рака дојке и разних женских група за аздравље, затим  група и научних удружења која представљају 150.000 генетичара, патолога, лабораторијске професионалце, утврдили смо да људски гени не могу да буду патентирани зато што представљају обичан  производ природе”.

У ACLU  наводе да патентна заштита гена крши Први амандман Устава САД и гуши дијагностичка испитивања и истраживања која би могла да доведу до излечења и да ограничавају могућности жена у погледу њихове здравствене заштите.  Ако Врховни суд изрекне пресуду против ‘Myriad Genetics’, више милијарди долара вредна индустрија  генетског тестирања рака дојке би  пропала  практично преко ноћи.

То би значило  велики губитак и за многе корпорације које желе да искористе  људске гене и људско тело  за монополистички профит. (Јер шта су патенти до монополи које штити сама влада.)     На крају у питању су трилиони долара профита који је овде у игри.

Патентна заштита људских  гена данас је велики бизнис, и око 20 одсто наших  гена већ  је већ ‘заштићено’ од стране великих корпорација и универзитета. Како објашњава ACLU, ” носилац патента на ген има право да спречи било кога да “проучава, испитује или само посматра … ген”.  Као последица, научна истраживања и генетско испитивање се одлажу, ограничавају или чак напуштају због забринутости око патентног права на ген “. То значи да, када корпорације поседују патенте људских гена, оне имају власт да угуше сва научна истраживања из области генетике, док  корпорације које су регистровале ‘патент’  истовремено добијају монопол захваљујући ” интелектуалној  својини ” кодираној у нашој ДНК!

То значи да уколико Врховни суд одлучи против М.Г.  било би то преседан који би се демонтирао читаву морбидну индустрију патентне заштите људских гена, а то би сигурно јако лоше утицало на милијарде и билионе долара будућих профита Владе, корпорација, и Анђелине Џоли.

Ово је  прави разлог читаве приче око Анђелине Џоли, која је скројена тако да изазове женске емотивне реакције и доведе до  спонтане подршке  корпоративном власништву над  генима,  које тврде да већ данас поседују ДНК делова тела сваке живе жене.

Док  већина медија нема никакву представу  о патентима и патентном праву, Detroit Free Press запажа: “Холивудска звезда која  је одлучила да баш сада тестира мутације гена карцинома дојке и да пролази кроз двоструку мастектомију па да онда о томе још и  пише,  као да настоји да смишљено усмери  притисак јавности на случај који је управо сада у току пред судом. Судије имају само неколико недеља да одлуче  да ли је Myriad Genetic-ov  patent  ”на два гена који могу да  идентификују повећан ризик од рака дојке и рака јајника”  легалан или није.”

Статистичка лаж:   Џолиних  87% ризика  -  Има још неистина у овој причи, –  сем патената на БРЦА1 и БРЦА2 ген. Анђелина Џоли користи очигледно лажну статистику да застраши жене како би  помислиле да  њихове груди могу да их убију..  У колумни у NYT  Џоли је тврдила како  јој је  лекар рекао како код ње постоји “87%,” ризика да ће оболети од карцинома дојке.

Али, оно што није рекла је да се тај број не односи на целокупну женску популацију: да су то заправо стари подаци који потичу готово искључиво из породица које су раније регистроване као високоризичне.  Студија обављена на Националном инстутуту за испитивање људског генома у сарадњи са  Националним  институтом за здравље показује да је опасност од обољевања од рака дојке која је повезана са БРЦА1 геном знатно мања него што је Џоли у сарадњи са  мејнстрим медијима приказала.  Заправо, у великој сали од 600 жена само једна ће вероватно имати  мутације БРЦА1 у свом генетском коду.  Исто тако  13 одсто жена без БРЦА1 мутација ће у сваком случају добити рак дојке,  према овом научном истраживању, тако да је повећан ризик само у 43 од 100 жена, а не у 87 од 100, што је Џоли лажно представила медијима.

преузето са:

http://www.naturalnews.com/040365_Angelina_Jolie_gene_patents_Supreme_Court_decision.html

http://www.secretsofthefed.com/exposed-angelina-jolie-part-of-a-clever-corporate-scheme-to-protect-billions-in-brca-gene-patents-influence-supreme-court-decision/

Извор: http://mightynose.wordpress.com

 

 

Колумна

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Тишина

tisina

 

rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 6059371

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.