svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

БРИТАНСКИ СУД: Учење Светог писма неспојиво са демократијом

Ел. пошта Штампа ПДФ

sveto pismoБРИТАНСКИ СУД: Учење Светог писма неспојиво са демократијом

Британски суд прогласио је библијско учење неспојивим са људским достојанством и демократским друштвом. До овог закључка суд је дошао је расправљајући случај отпуштања лекара који је одбио да каже „она“ мушкарцу који је променио пол. Извештава Russia Today. 

Британац Дејвид Макерет радио је у Министарству рада и пензионог осигурања. Године 2018. отпуштен је због тога што је одбио да трансродне пацијенте сматра женама и изјавио да „никада неће назвати женом брадатог мушкарца“. Убеђени хришћанин, Макерет верује да је замена пола „побуна против Бога“. Отпуштени се обратио суду у Бирмингему да разреши ово питање. Међутим, судија је стао на страну Министарства, јер сматра да је библијска вера «неспојиву са људским достојанством».

Дејвид Макерет намерава да уложи жалбу на пресуду. Он је сматра изузетно озбиљним и опасним преседаном.

„Шокирани смо како се све завршило. Преседан се односи на четири тачке. … Прво, испада да нам није дозвољено да не верујемо у основне принципе трансродних покрета. Друго, приморани смо да кажемо одређене ствари против своје воље. Треће, испоставило се да је забрањено веровати да нас је Бог створио као мушкарце и жене, те су стога и род и изговор за његово одређивање строго дефинисани. И четврто, испада да су све хришћанске вере и све њене основне вредности неспојиве са концептима модерног друштва о људском достојанству “, преноси лист „ Взгляд “.

Преузето са: https://srbin.info/

 

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

pokajnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 5432963

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.