svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

СВЕ О СKАНДАЛУ ВЕKА!

interpolKиднапују и силују децу са Kосова – главни „корисници услуга“ припадници УН-а и НАТО

За мање од месец дана одржаће се Скупштина Интерпола и очекује се да ће Приштина опет покушати да уложи захтев за пријем у ову институцију.

Седница која ће се одржати од 15. до 18. октобра ове године у главном граду Чилеа, даће одговор на питање да ли ће Приштина из четвртог покушаја успети да уђе у ово међународно полицијско тело.

Међутим, оно што је проблематично, а о чему смо већ писали јесте међусобна сарадња између УНМИK-а и Интерпола који на „мала врата“ увлаче Kосово у међународне институције.

 

Kако се финансирају међународне организације

И поред свих потреба за међународним институцијама и важности Уједињених нација, морамо да подсетимо на неке од мана које их дубоко компромитују.

За почетак, потребно је нагласити да се међународне организације финансирају од својих чланица, али не плаћају све чланице исти износ.

На пример, правилник о плаћању „чланарине“ у УН зависи од националног дуга, буџета, ангажмана, те је минимум који би чланица плаћала био 0.001% а максимум 22% бруто домаћег производа.

Америка плаћа максималних 22% како би одржали Уједињене нације зависним од америчких долара и самим тим имали најбољу позицију приликом кадрирања на важним позицијама у овој институцији.

Са друге стране, када се сабере износ свих чланица Европске уније које плаћају Уједињеним нацијама, дође се до износа од 30%.

 

Знате ли шта је „Храна за нафту“?

Због овакве праксе су и бројни скандали у међународним организацијама. Можда је јавности најпознатији скандал управо везан за УН, као што је програм „Храна за нафту“ а тиче се Ирака који је због притиска Америке био под санкцијама Уједињених нација и која је након смрти због глади пола милиона ирачке деце исказала „хуманост“ дозвољавајући Ираку да прода онолико нафте колико је довољно да преживе.

 

Скандали који нису могли да се сакрију

Готово да нема програма међународних организација које нису обележили корупција и заташкавање, али и тежак криминал као што је то био у случају у Јужној Африци када су запошљени из канцеларије УН уцењивали изгладнеле жене и мајке и давали им храну само у замену за сексуалне односе.

Важно је знати да су и поред бројних медијских критика и помпе сви скандали мање-више заташкани, а да нико никада није ухапшен.

Напротив, нико чак није ни отпуштен, већ се у ретким случајевима дешавало да неку особу само пребаце с једне позиције на другу!

Генерални секретар Антонио Гутереш, који тврди да води политику нулте толеранције за сексуално узнемиравање је продужио уговор шефу мировне мисије у Западној Сахари, који не само да је оптуживан за сексуалне нападе већ је доказано и да је прикривао и штитио друге нападаче запошљене у Уједињеним нацијама.

 

Пракса корупције и сексуалног злостављања настављена и на Kосову

Амнести интернешнал је објавио извештај у којем тврде да је киднаповање и приморавање на проституцију малолетне деце на Kосову постала пракса, а да су главни „корисници услуга“ припадници УН-а и НАТО.

Још се додаје да је трећина жртава млађа од 14 година, док је око 80% млађе од 18 година.

Наводи се да су жртве рутински силоване од стране запослених у УН, док су их „власници“ због лакше контроле држали у нехуманим условима и у константном страху.

 

Зашто је реалистички приступ и разумевање међународних организација важно

Реалистички приступ, о каквом је за наш портал говорио Мирослав Лазански а који можете прочитати ОВДЕ, је првенствено битан због креирање стратегије. Србија не може да се ослони на међународно право када из горе наведеног можемо видети да „закон“ и „право“ немају пресудну улогу код ствари у којима је уплетен амерички новац и интерес.

Претходни шеф Интерпола, Менг Хонгвеи, је ухапшен због корупције и преваре, и тренутно се против њега води процес у Kини.

У оваквим околностим се мора рачунати на људски фактор а не на „суво“ право, Србија мора употребити све механизме који су јој на располагању како би спречила будућу интеграцију такозваног Kосова у муђународне институције, пре свега Интерполу.

Србија је већ три пута успешно спречила кандидатуру тзв. Kосова, што је поприлично депримирало и обесхрабрило Приштину, али мора бити спремна за дипломатску акцију у случају да се тема тзв. Kосова нађе опет на „столу“ током седнице Скупштине Интерпола у Чилеу.

(Србија Данас)

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

 

Колумна

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

Карактер

karakter

 

Иди, и како си веровао нека ти буде

idi i kako si verovao

 

00zlatenac2qy7.jpg
Број прегледа чланка : 5056457

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2020.

pravilo posta 2020

БУКВАР
за србску православну децу
и родитеље

0000

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.