svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ДРЖАВНИ УДАР! Председник позвао премијера!

Putin generals army 087Три земље се ујединиле, за два дана се све мења!

У интервјуу за Хинду из Пекинга – Александар Дугин, такође познат као „мозак“ председника Путина, као и стваралац Четврте политичке теорије – нагласио је да је позив председника Путина упућен премијеру Модију, као главном госту на овогодишњем ЕЕФ-у, „ пре свега“ препознавање модерне Индије од стране Евроазијског континента и света уопште“.

Он је додао: „То такође одражава и Путинову стратешку визију обликовања будућег светског поретка. Тај поредак, према руском председнику, требало би да буде мултиполаран, заснован на апсолутном суверенитету моћних цивилизација уместо на либералној западној хегемонији“.

Међу глобалним лидерима, председник Путин је на првом месту, пошто признаје да је „мултиполарни тренутак“ већ стигао, а униполарни светски поредак, вођен од стране САД-а, који је уследио након распада Совјетског Савеза, нестаје успоном нових сила, попут Индије, која има дубоку цивилизацијску прошлост.

– Путин је одлично научио лекцију бившег Совјетског Савеза из хладног рата. Русија не може сама да поднесе терет супротстављања либералној, капиталистичкој хегемонији. Стога, Москва мора да подели задатак мултиполарности са другим главним играчима у опасности – пре свега Кином и Индијом. Отуда, улога Индије као једног од главних стубова мултиполарног светског поретка – приметио је Дугин.

Руски аналитичар напоменуо је да премијер Моди има не-западњачку идеолошку позадину, а његов ум обликовала је дубока, индијска, цивилизацијска традиција – идеална за његову улогу вође мултиполарног света. „Моди је управо она врста вође која је потребна мултиполарном свету. Он представља индијски идентитет као цивилизацију.

Он је симбол модернизације без утицаја запада, представља неку врсту конзервативне револуције индијске политике која се заснива на дубоком културном и духовном идентитету. “

– Потребна нам је дубока деколонизација и морамо да повратимо свој идентитет заснован на традицији, нашим духовним вредностима и историјским искуствима. То је дубока деколонизација ума – приметио је Дугин.

Након што се придружила осмој националној Шангајској организацији за сарадњу (СЦО), коју су успоставиле Русија и Кина, Индија би требало да предузме „следећи одлучујући корак“ да постане активан играч мултиполарног света, додаје Дугин.

– Са растућим значајем Кине и све већим супротстављањем водећој америчкој светској политици и продубљивањем односа са Русијом – другим кључним противником западне хегемоније – већ смо у ери мултиполарности. Тако је Индија логично позвана да се придружи клубу – што пре то боље, јер се норме новонасталог мултиполарног светског поретка успостављају сада.

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

 

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

nimnik.jpg
Број прегледа чланка : 5369053

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.