svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ПРОТЕСТЕ ПРОТИВ КИНЕ И НАСИЉЕ У ХОНГ КОНГУ огранизовао један Србин!

1148779314.jpg.0ПРОТЕСТЕ ПРОТИВ КИНЕ И НАСИЉЕ У ХОНГ КОНГУ огранизовао један Србин!

Хонг Kонг је последњих недеља центар масовних нереда. Почетак невоља је иницирало бацање кинеске заставе, блокирање и уништавање метроа, а све је, по обичају, организовала ЦИА, преко свог паравана, невладнине организације ЦАНВАС Срђе Поповића, пишу кинески медији.

Да подсетимо, ЦАНВАС је пуно име „ненасилне“ акције и стратешког центра за обуку који се налази у Србији и који има за циљ има да обучи локалну опозицију како да се понаша на демонстрацијама и користи „ненасилна средства“ у демократској борби.

ЦАНВАС је, пишу кинески медији, номинална институција за обуку српске опозиције, али права наређења стижу из Америке.

Наиме, још 2013. године Викиликс је открио е-маил који открива да је невладина организација ЦАНВАС добијала новац од ЦИА!

Срђа Поповић, оснивач ове организације имао је кључну улогу у већини „обојених револуција“ ЦИА након свргавања Слободана Милошевића 2000. (према последњем прорачуну, најмање у 50).

Професионални смењивач режима Срђа Поповић је, на пример, 8. септембра 2017. стигао у Будимпешту и придружио се антиорбановским опозиционим групама испред мађарског парламента. Јасно је да Поповић није био у граду да промовише своју књигу о ненасилним сменама режима, већ да помогне антиорбановским партијама пред мађарске изборе заказане за пролеће 2018. Многи Мађари у Поповићевом појављивању у Будимпешти видели су дугу руку рођеног Мађара и финансијера свргавања режима Џорџа Сороша.

Због вештачке ауре „модерног доброчинитеља“, која прати личност Срђе Поповића, било би корисно детаљно размотрити ко финансира његову „импресивну“ каријеру од тренутка кад је у Београду 1998. основао малу студентску опозициону НВО под називом Отпор са сада чувеним логом стегнуте песнице. Kаријера Срђе Поповића од 2000. до данас указује да се ради о изузетно нечасном манипулатору у служби страних обавештајних агенција и влада упркос његовом жестоком инсистирању да то није тачно.

Поповић је први пут привукао међународну пажњу као оснивач београдске организације политичких активиста Отпор. Октобра 1998. Поповић је основао Отпор као студентску протестну групу са Београдског универзитета, која се бавила проблемима студената. То се убрзо променило. Он и други оснивачи Отпора су, подучени методама америчког специјалисте за смене режима Џина Шарпа, оснивача Института Алберт Анштајн у Kембриџу (Масачусетс), и других специјалиста Стејт департмента за меке пучеве, попут амбасадора у Београду Ричарда Мајлса (од 1996. до 1999. амерички „шеф мисије“ у Београду) и других америчких обавештајних оперативаца, укључујући специјалисте за изборне процесе и стручњаке за креирање имиџа и односе са јавношћу.

Управљајући Отпоровом операцијом свргавања Милошевића, амерички амбасадор у Србији Ричард Мајлс био је стручњак за смене режима далеко више него за класичну дипломатију. Пре него што је дошао у Београд, организовао је пуч ЦИА у Азербејџану 1993. године, који је довео Алијева на власт, а након Београда је организовао пуч ЦИА у Грузији, уз помоћ којег је власт преузео амерички кадар Михаил Сакашвили, пишу кинески медији.

Преко Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), широко познате по томе што представља фасаду ЦИА, каналисани су милиони долара за Отпор кроз комерцијалне споразуме и невладине организације које финансира америчка влада: Национална задужбина за демократију (НЕД), Национални демократски институт, Међународни републикански институт… Институт Отворено друштво Џорџа Сороша је такође доливао новац Поповићевом Отпору са циљем свргавања Милошевића.

Поповић и његова НВО Отпор су примили целих 41 милион долара од америчке владе за кампању „изградње демократије“ у Србији.

Укратко, Поповић је своју каријеру револуционара почео као специјалиста за смену режима у операцији коју су финансирали ЦИА, Стејт департмент и америчке владине НВО, укључујући злогласни НЕД и Институт отворено друштво Џорџа Сороша.

Један од оснивача НЕД-а, Алан Вајнштајн, открио је да је НЕД бела рукавица ЦИА. Да би промовисала демократију по мери Америке широм света, ЦИА је питала НЕД да организују школу за обуку људи за „демократски покрет“. Та школа је ЦАНВАС! А у њој је „професор“ Срђа Поповић!

(mp.weixin.qq.com)

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

 

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

trska_crkva.jpg
Број прегледа чланка : 5439110

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.