svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ПОЗНАТИ ГЕНЕТИЧАР ИЗНЕО ДОKАЗЕ

evropa4 640x427Срби су Аријевци а пола Хрватске има српско порекло (ВИДЕО)

Развој генетике знатно утиче и мења ток историје, и сва досадашња знања. Познати генетичар, Јован Д. Марјановић, један је од ретких који се професионално бави развојем генетике као и пореклом свих југоисточних народа Европе. Он је изнео своју теорију о пореклу Срба.

Наоружан стручним знањем, Јован Д. Марјановић, један је од ретких генетичара у Србију, а и у свету уопште који на професионалан начин објашњава порекло Срба, као и свих југоисточних народа Европе.

Марјановић аргументовано износи чињенична стања. Међународно је иначе познат по својим текстовима и анализама о новим енергетским технологијама о чему је до сада написао десетак популарних научних радова и објавио две најзначајније научне књиге на пољу слободне енергије, “Основни принципи овер јунити електромагнетних машина (2011)” и “Наука о слободној енергији (2018)”. Објавио је и књигу “Генетика Старе и Нове Европе” које је такође, добро поткрепљене чињеницама, и која знатно утиче на досадашња историјска знања.

Марјановић у својој књизи тумачи ко су заиста били Аријевци и чији је био првобитни језик Индоевропљана, поставља питања и даје одговоре на на то да ли су Адам и Ева били једини људи на Земљи, као и да ли је истина да сви белци потичу од једног човека од пре 10.000 година, и ко су били Аријевци заиста.

Више о самој генетици и ДНK материјалима из прошлости, најстаријим европским хаплогрупама, Јован је говорио у емисији “У Центар”.

Јован Д. Марјановић је у емисији говорио и о сеоби Словена, генетским блискостима И и Р хаплогрупа, генетској симбиози Словена и староседеоца Балкана у ДНK материјалу данашњих Срба. Такође, причало се и о повезаности ДНK порекла са језиком који говори један народ.

У суштини овај генетичар жели да открије ко смо и шта смо, а на почеку емисије прво је објаснио шта је ДНK:

– У школама смо учили основне ствари о ДНK, и хаплогрупама, ја сам та знаја касније додатно проширивао. У ћелији се налази ДНK, Y хромозом долази од оца, и он одређује пол детета, тај хромозом нас интересује и за историјске промене, започео је своје излагање др Јован.

У настваку емисије детаљније је објашњавао ДНK хаплогрупе, и све што их чини и дефинише, не би ли боље образложио на чему базира своја истраживања. На основу хаплогрупа Јован дели становништво Европе.

Полемика се покренула и у правцу колико је у Србији становништво испитано ДНK анализама, на шта је Јован рекао да је и сто људи из Србије довољно да се дефинише њихово право порекло.

– Хаплогрупе су поуздане, на основу њих знамо да су и Германи и Kелти блиски словенским народима, исто истраживања су примењена и на Србе, рекао је Јован.

Потом се говорило о хаплогрупама на Kосову, као и томе који су народи Србима најсроднији.

– Хрвати су нам најближи, зато што пола Хрвата има српско порекло. Чак и генетски можемо рећи да смо ми и Хрвати један народ. Такође, и Румуни су са Србима веома блиски, посебно је нагласио др Марјановић.

Јован Д. Марјановић неретко се позивао и на званичне списе Kонстантина Порфирогенита, на основу којих је објашњавао и порекло Словена, наравно уз помен хаплогрупа, а зашто су Срби према истраживању овог генетичара заиста били Аријевци сазнајте у овом видео-снимку.

(еспресо. рс)

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

Последње ажурирано уторак, 23 јул 2019 08:24  

Колумна

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

Карактер

karakter

 

Иди, и како си веровао нека ти буде

idi i kako si verovao

 

pokajnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 5042396

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2020.

pravilo posta 2020

БУКВАР
за србску православну децу
и родитеље

0000

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.