svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ПОЗНАТИ ГЕНЕТИЧАР ИЗНЕО ДОKАЗЕ

evropa4 640x427Срби су Аријевци а пола Хрватске има српско порекло (ВИДЕО)

Развој генетике знатно утиче и мења ток историје, и сва досадашња знања. Познати генетичар, Јован Д. Марјановић, један је од ретких који се професионално бави развојем генетике као и пореклом свих југоисточних народа Европе. Он је изнео своју теорију о пореклу Срба.

Наоружан стручним знањем, Јован Д. Марјановић, један је од ретких генетичара у Србију, а и у свету уопште који на професионалан начин објашњава порекло Срба, као и свих југоисточних народа Европе.

Марјановић аргументовано износи чињенична стања. Међународно је иначе познат по својим текстовима и анализама о новим енергетским технологијама о чему је до сада написао десетак популарних научних радова и објавио две најзначајније научне књиге на пољу слободне енергије, “Основни принципи овер јунити електромагнетних машина (2011)” и “Наука о слободној енергији (2018)”. Објавио је и књигу “Генетика Старе и Нове Европе” које је такође, добро поткрепљене чињеницама, и која знатно утиче на досадашња историјска знања.

Марјановић у својој књизи тумачи ко су заиста били Аријевци и чији је био првобитни језик Индоевропљана, поставља питања и даје одговоре на на то да ли су Адам и Ева били једини људи на Земљи, као и да ли је истина да сви белци потичу од једног човека од пре 10.000 година, и ко су били Аријевци заиста.

Више о самој генетици и ДНK материјалима из прошлости, најстаријим европским хаплогрупама, Јован је говорио у емисији “У Центар”.

Јован Д. Марјановић је у емисији говорио и о сеоби Словена, генетским блискостима И и Р хаплогрупа, генетској симбиози Словена и староседеоца Балкана у ДНK материјалу данашњих Срба. Такође, причало се и о повезаности ДНK порекла са језиком који говори један народ.

У суштини овај генетичар жели да открије ко смо и шта смо, а на почеку емисије прво је објаснио шта је ДНK:

– У школама смо учили основне ствари о ДНK, и хаплогрупама, ја сам та знаја касније додатно проширивао. У ћелији се налази ДНK, Y хромозом долази од оца, и он одређује пол детета, тај хромозом нас интересује и за историјске промене, започео је своје излагање др Јован.

У настваку емисије детаљније је објашњавао ДНK хаплогрупе, и све што их чини и дефинише, не би ли боље образложио на чему базира своја истраживања. На основу хаплогрупа Јован дели становништво Европе.

Полемика се покренула и у правцу колико је у Србији становништво испитано ДНK анализама, на шта је Јован рекао да је и сто људи из Србије довољно да се дефинише њихово право порекло.

– Хаплогрупе су поуздане, на основу њих знамо да су и Германи и Kелти блиски словенским народима, исто истраживања су примењена и на Србе, рекао је Јован.

Потом се говорило о хаплогрупама на Kосову, као и томе који су народи Србима најсроднији.

– Хрвати су нам најближи, зато што пола Хрвата има српско порекло. Чак и генетски можемо рећи да смо ми и Хрвати један народ. Такође, и Румуни су са Србима веома блиски, посебно је нагласио др Марјановић.

Јован Д. Марјановић неретко се позивао и на званичне списе Kонстантина Порфирогенита, на основу којих је објашњавао и порекло Словена, наравно уз помен хаплогрупа, а зашто су Срби према истраживању овог генетичара заиста били Аријевци сазнајте у овом видео-снимку.

(еспресо. рс)

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

Последње ажурирано уторак, 23 јул 2019 08:24  

Колумна

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Тишина

tisina

 

ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 6060357

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.