svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

РУСКИ ЛЕКАР ТВРДИ ДА ЈЕ ОВО НАЈОПАСНИЈА НАМИРНИЦА

597165 profimedia0444048750 lsНамирница која уништава црева и доводи од озбиљних инфекција!

Последњих неколико година дошло је до тренда повећања учесталости гљивичних инфекција не само код одраслих, већ и и код деце

Лекар Виктор Хрушчов, аутор књиге о подмлађивању одговарајућом исхраном, сматра да је један од већих проблема данашњице – хлеб.

Сви знамо да хлеб није исти “као некада” и да је пшеница у међувремену “пробрана” тако да је у зрнима све више глутена. Али – није то једини проблем.

Ево шта каже Хрушчов:

- Искључио сам из своје исхране (и исхране својих пацијената) савремени хлеб. Ствар је у томе да, ако једемо хлеб са квасцем, квасац доспева у нашу крв, почиње да се размножава, конзумира наше витамине, микроелементе, беланчевине. Истовремено, он лучи продукте свог живљења: токсине. Односно, квасац паразитира у нашем организму. И зато модерни хлеб сматрам једним од најгорих изума човечанства.

Он наводи да квасац приликом печења улази у “капсуле” од глутена, а у цревима се ослобађа, оштећује слузокожу и нарушава нормалну микрофолору црева.

- Штавише, он не паразитира само у цревима, већ живи и у крвној плазми, и слободно се размножава. Ово се може завршити различитим видовима интоксикације, гљивичним обољењима, нарушавањем имунитета, што може водити многим хроничним болестима и туморним процесима. Чак и ако престанемо да једемо модеран хјеб са квасцем – тек након пет година неће више бити ћелија квасца у у крвној плазми.

Зашто је (данашњи) квасац толико погубан?

- До четрдесетих година 20. века коришћени су квасци сасвим другог типа. Они нису били антагонисти људске симбиотичке микрофлоре, односно, нису убијали корисне бактерије које живе у дебелом цреву, али тесто се дизало 24 сата, што није одговарало пекарима. Да би интензивирали производни процес, почели су да користе квасце сасвим друге врсте, који се званично сматрају (то је отворена информација) “условно патогеним микроорганизмима”, тј. таквим који изазивају болести при одређеним условима. У питању су такозвани термофилни квасци, са којима тесто нарасте за само сат времен”.

474685 hleb01-stock-shutterstock ff
Пекарски хлеб је отровфото: Shutterstock

Хрушлов наставља објашњење:

- Термофилни квасци, који се данас користе у пекарству, јесу антагонисти симбиотичке микрофлоре човека. То значи да њихово деловање у дебелом цријеву убија микробе који иначе производе витамине, есенцијалне аминокиселине, корисне биолошки активне супстанце, и потребни су у људском телу за нормално функционисање, тј. за здравље. Постоји око 500 врста квасних гљивица, а међу најопасније за човека спада њих 30. Последњих година од гљивичних инфекција болују скоро сви, при чему се оне не лече апотекарским лековима. По различитим проценама, распрострањеност микоза обухвата 80 посто одраслог становништва и 95 посто деце. У последњих неколико година дошло је до тренда повећања учесталости гљивичних инфекција не само код одраслих, већ и и код деце, а посебно оних сложених, системских гљивичних инфекција.

Тако каже др Хрушчов. Шта нам је чинити? Решење је једноставно: припремите свој домаћи квасац. Рецепата има много, а ми смо изабрали онај који препоручује група руских аутора.

Ражано брашно прелијемо топлом водом (око 40 степени Целзијуса) до конзистенције јогурта и оставимо на топлом месту, најбоље у полулитарској тегли. После 24 сата, додајте брашно и воду и оставите на топлом мјсту. Трећег дана појавиће се мехурићи, што значи да је “квасац” спреман. Уколико не желите истог тренутка да замјесите хлеб, можете покрити теглу газом и оставити је у фрижидеру. Једном недељно скидајте горњи слој и “нахраните” квасац брашном и водом. Трећина тегле довољна је за две векне хлеба.

Како замесити хлеб? Квасац се стави у дубљу посуду, додаје се брашно (интегрално, ражано, или неко друго) и топла вода, добро се промеша и остави на топлом месту да се дигне. Може се убацити свашта – со, биљна уља, зачини итд. После неколико сати месити тесто све док не престане да се лијепи за руке и оставити на топлом још 2-4 сата. Пре стављања у рерну, одозго посути мало воде или уља, да би кора била мекша. Пећи 35-40 минута у рерни, на 250 степени.

Кажу да је овај хлеб добар за јело и после неколико дана. И, што је најважније – здрав је.

Преузето са: https://www.espreso.rs/

Последње ажурирано петак, 19 јул 2019 10:12  

Колумна

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

Карактер

karakter

 

Иди, и како си веровао нека ти буде

idi i kako si verovao

 

rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 5054931

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2020.

pravilo posta 2020

БУКВАР
за србску православну децу
и родитеље

0000

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.