svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ДР ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ: СВИ МОРАМО ДА УСТАНЕМО ПРОТИВ ЈЕР ВЛАДА СПРЕМА ЗАКОН КОЈИ ЋЕ ДОЗВОЛИТИ ПРОМЕТ ГМО! (ВИДЕО)

grujicicСВИ МОРАМО ДА УСТАНЕМО ПРОТИВ ЈЕР ВЛАДА СПРЕМА ЗАКОН КОЈИ ЋЕ ДОЗВОЛИТИ ПРОМЕТ ГМО! (ВИДЕО)

Желим да се осврнем на једну много важну тему која се тиче здравља свих нас а то је ГМО храна.

И за почетак молим вас ко год је сагласан са мојим виђењем овог проблема нека подели овај ВЛОГ са својим пријатељима како би барем за почетак ову тему наметнули у јавности и информисали оне који не знају па се не буне, јер се спрема закон који ће дозволити промет ГМО!

Јуче док сам са сарадницима путовала до Бање Врујци код Ваљева, гледајући оне предивне пределе добила сам потребу да укратко снимим ВЛОГ о ГМО.

У наредном периоду намеравам да урадим дужи снимак са конкретнијим подацима и тезама и да изнесем даље кораке шта треба сви заједно да урадимо како би се заштитили.

За сада молим надлежне државне органе у име велике већине грађана Србије који се противе дозвољавању ГМО, да одустану од доношења закона којим се дозвољава промет ГМО хране у Србији. Противљење грађана Србије није неосновано.

Неколико разлога укратко, због којих сам ја против ГМО а о којима ћу снимити дужи ВЛОГ како би детаљније објаснила.
– На првом месту здравље људи.

Према свим подацима истраживања којима ја располажем, а који нису таблоидни чланци, ГМО храна повећава стерилитет и узрок је појаве разних врста тумора.

– Економски разлози – дозвољавање промета ГМО хране узрокују уништавање домаће производње.

Наиме у овом случају обичан сељак ће бити препуштен на милост и немилост борби са највећим мултинационалним компањијама.

Између осталог државе од којих би Србија увозила ГМО храну, дају много веће субвенције за производњу хране самим тим цена те хране ће бити много јефтинија од домће хране.

Обзорм да је наш народ у тешкој ситуацији ГМО ће лако завладити овим држиште и тако убити домаће произвођаче.

– Загађивање природе, оног тренутка када се дозволи промет ГМО хране неће дуго времена проћи када ће се дозволити и производња ГМО хране.

Једном засађено ГМО семе уништава земљу и више никада на тој земљи не може да успе култура која није ГМО. Пре свега више никада не може да успе органска храна.

Такође ветар и инсекти преносићи полен уништавају поља која нису под ГМО културом. Уништавање пчеларства, јер пчеле могу да живе само у не загађеној околини. У местима у којима се узгаја ГМО култура нема пчела.

– Уништавање домаћег семена и замена за нпр Монстово ГМО семе.

– Оно што можда нисте знали а то је да једна од највећих компанија за производњу лекова Бајер купује компанију Монсато која је највећи произвођач ГМО културе и нуди 66 милијарди евра за ову компањију.

Да ли то значи да ће Немачка постати и највећи дистрибутер ГМО?!

То је већ висока политика у коју ми не треба да се мешамо, али оно што се тиче нас и нашег опстанка је пре свега наше здравље и здравље хране коју једемо.

И држава не сме да дозволи да ниједна компанија корупцијом и изговором о “слободном тржишту“ угрози здравље грађана Србије. Капитализам и профит никада не смеју бити испред здравља и људских живота.

Апсолутно сам против доношења закона и о промету и о производњи ГМО. Србија мора да оживи своје институте који ћи форсирати наше домаће семе. А држава мора највише субвенционисати домаћу пољопривреду.

Уместо да Србија храни барем трећину Европе, наш народ је гладан а држава годинама увози стране пољопривредне производе којих је пуна Србија.

Пишите ми о свим предлозима које имате а ускоро опширније и конкретније, ваша професорка и докторка Дана. 

(Vestinet.rs)

Преузето са: http://srpskidnevnik.com/

Последње ажурирано среда, 22 мај 2019 08:07  

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

tuman-s.jpg
Број прегледа чланка : 5435820

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.