svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Ако дете болује, треба лечити оца и мајку (II -дeо: Утицај оца)

ako-dijete-boluje-treba-lije-iti-oca-i-majku2 origАко дете болује, треба лечити оца и мајку (II -део: Утицај оца)

2. Утицај оца на дијете и мајку

Отац је кључна фигура која утиче на здравље породице. Разлог је веома једноставан: наиме, отац управља тиме, у каквом се стању налази мајка, а стање свих чланова породице зависи од мајке.

Ако је жена константно у стању стреса, нервира се, и тако даље - то је ОЧИГЛЕДАН РАД ОЦА. Као што је и болест детета резултат тога.

Задатак Оца није да ради на Мајци, већ да је умири ... да учини све што је могуће да јој буде добро - лако, мирно, радосно ... Како? На било који начин.

Чешљајте јој косу, радите масажу, разговарајте, слушајте, објашњавајте, обећајте да ће све бити у реду, водите негде, забављајте, засмејавајте ... она се на вас ослања, цео њен свет се ослања на вас, драги очеви. Ако је муж рекао - онда ће тако и бити, јер муж управља свим догађајима у кући, баш као што жена управља стањем свих и свима.

Ако муж у породици не управља стањем жене, не ослобађа је забринутости, стреса, накупљеног негатива, страхова ... СВИ ЋЕ БИТИ БОЛЕСНИ! Зато што стање Жене се враће свима и свему у одређеној мери. Горе од тога: у том случају догађајима почиње да управља жена користећи за то енергију мужа. Тада у свему настају потпуни шокови. Јер ако се жена налази у стању стреса и забринутости, добија још већу моћ над догађајима ... Са том снагом уопште није у стању да управља правилно.

Како муж управља догађајима детета? Веома једноставно: РЕЧИМА. Говорећи речи на рачун детета са упутствима на тему догађаја, мушкарац ставља у реч слику која изгледа као "печат" на детету. Ово је директно програмирање његовог дејства. Ако је Отац рекао "урадићеш, хоћеш, можеш" - дете ће то урадити. Отац никада не треба да каже "не можеш, нећеш успети."

Мајка ове суптилности не разуме, ако је у стању забринутости, близу панике ... машта жене - је тада огромна, она није у стању да "гледа" на развој догађаја за дете мало шире, због тога паника још и расте, а програмирајуће речи за дете имају овакву форму:

- Паст ћеш!

- Разболећеш се!

- Сломићеш нешто!

- Испрљаћеш се!

- Нешто ће ти се десити!

- Са тобом увек нешто није у реду!

...

Треба ли рећи да ће дете скоро сигурно да добије све ово? А онда ће мајка поносно узвикнути: "Па, знала сам, рекла сам", не схватајући да је сама проузроковала то.

Зато је програмирање догађаја рад мушкарца, али мушкарац мора бити довољно јак за то, иначе ће изгубити контролу и њу ће добити жена, последице видите изнад.

...

Видите ли како је све једноставно, драги Мужеви и Жене? Свако од вас са задовољством је спреман да свали своје грехе на другог: "Мој муж (жена, дете) такви су, ја немам ништа са тим, ја сам анђео и ни зашта нијесам крив " .... ?

Ваша одговорност - је прописана одозго. Одговорност то је спремност да се суочите са последицама онога што радите са повереном вам снагом. Ако не знате ништа о томе и (посебно) ако одбијате да знате и разумете - то су ваши проблеми ... и оних који вас окружују.

Мушкарци, погледајте себе ... како преузимате одговорност за своју Реч, да ли дајете Жени љубав, нежност, пажњу, мир? У каквом су стању ваша жена, ваша деца, ви сами? Ако је све лоше, ви не радите довољно.

Жене (а и самохране мајке, којих је сада пуно)! Шта убацате у дете? Колико често је болесно? Чиме га храните - са радошћу, љубављу, прихватањем, топлином и удобношћу, са мајчинском пажњом - или?

А са чиме храните свога мужа? Какво је ваше стање - да ли сте под стресом, узнемирени или мирни ослоњени на поуздана леђа? Ако леђа нису поуздана - удахните то у њих! То може свака жена, врло једноставном праксом: почните показивати мужу да вам је потребан када се осећате лоше - само не скандалом, већ показујући чисто женску слабост. Зато што ако жена испољи слабост има поред себе јаког мушкарца, у томе је мушка суштина. Ако сте снажна жена - онда покушајте да се понашате као паметна жена: претварајте се да сте слаба и видећете како ће мушка снага почети да расте.

Мама може вратити у нормалу Тату, Тата ће довести у нормалу Маму ... а у здравој породици - деца се не разбољевају!

Желим здравље вама и вашој породици!

​П.С.: И не заборавите, молим вас, једну веома примитивну, али ефикасну тајну здравља: ​​"СУНЦЕ, ВАЗДУХ И ВОДА - ВАШИ СУ НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉИ". Ово није рекламна порука: ваздух и вода дају детету природно стање и уклањају последице негативних утицаја од мајке, а Сунце чисти "лоше" догађаје које му је наметнуо један од родитеЉа. Природно балансирање.

​Ако дете при томе још и води активан живот (физички) - он обезбеђује нормалну циркулацију лимфе и уклањање токсина, што позитивно утиче на здравље. "Болестан си - седи кући" смањење моторних активности, само отежава ситуацију и повећава вријеме опоравка.

Превод другог дела текста: https://econet.ru/articles/168757-boleet-rebyonok-lechite-papu-i-mamu

Превела: Беба Муратовић 

Преузето са: https://www.bebamur.com/

Последње ажурирано петак, 17 мај 2019 09:35  

Колумна

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

Карактер

karakter

 

Иди, и како си веровао нека ти буде

idi i kako si verovao

 

Зло

zlo

 

Ја

ja

 

Алас на Дунаву

alas

 

rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 4925087

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2020.

pravilo posta 2020

БУКВАР
за србску православну децу
и родитеље

0000

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.