svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Британци спремили план за удар на Србе!

britisharmy 429432Ево шта ће се десити и колико милиона ће потрошити

Британска влада и њене тајне службе исплатиће више од шест милиона евра за финансирање медијско политичке кампање која треба да доведе до рушења власти у Србији и Републици Српској!

Документа која постоје недвосмислено указују да је организација „Интегрити инишиејтив“ – која је под директном контролом званичног Лондона и МИ6 – направила „параван пројекат“ под називом „Изградња управа на Западном Балкану“.

Тај програм предвиђа да се под изговором борбе за људска права и демократију погодним медијима, НВО сектору, као и утицајним појединцима у јавном животу и на друштвеним мрежама исплати чак 5.5 милиона фунти (6.1 милиона евра) за дестабилизацију власти на Балкану. Kао посебна мета помињу се преседник Србије Александар Вучић и његова власт!

Хакерска група „Анонимуси“, недавно је објавила документа из овог поверљивог пројекта. Из њих се јасно види да је предвиђено да пројекат траје три године и да се прве године исплати 520.000 фунти, буџет за другу годину је 1.5 милиона фунти, а за трећу 3.5 милиона фунти.

За координатора програма делегиран је Kит Сарџент који, како се наводи, има богато искуство на Балкану, Босни посебно, Украјини и Авганистану.

Иако је званична намена програма наводна „борба против корупције на Западном Балкану“, познато је да је ова организација основана са директним циљем да сузбије „малигни руски утицај у свету“ и да званични Лондон контролише унутрашње ствари других држава преко мреже својих агената у свим таргетираним државама.

„Реч је о трогодишњем програму који треба да помогне у изградњи „доброг управљања“ у државама Западног Балкана, а у којима се сузбијање корупције и јачање њихове отпорности на корупцију користи као метод спољашњег утицаја. Овај програм треба да повећа њихов напредак ка ЕУ и чланству ка НАТО-у где је потребно“, наводи се у објављеним документима.

Реч је заправо о томе да се борба „против корупције“ пре свега у Србији и РС искористи као параван за рушење власти који нису по вољи британским моћницима.

У стратегији обавештајаца наводи се да је потребно наћи рањиве тачке сваког друштва и потом их изложити јавности. Они, конкретно, наводе пример председника Србије.

„Потребно је наћи и таргетирати јаке националисте и где је могуће наћи наводно корумпирану политичку личност и ставити акценат на питање њене прошлости, интегритета и искрености. Нпр. лидер Србије Вучић, који је претходно служио као министар информисања у време Милошевића…“ дословце пише у пројекту и наводи се којим каналима ће се циљеви остварити.

„Биће детаљно испитана свака земља кроз анализе, фокус групе, истраживања. Затим ће се за сваку земљу понаособ изградити циљана стратегија. Предлаже се оснивање локалне мреже утиваја кроз ангажовање локалних инфлуенсера, људи који имају утицај и који треба да циљају потребне циљне групе. Посебан акценат ставља се на људе који су утицајни на друштвеним мрежама и имају дигитални утицај… Предвиђено је и организовање курсева за новинаре и студенте, јавне активисте, креирање платформа и алата за објављивање корупције, уз подршку и логистику НВО“, наводи се у пројекту.

И док у британској амбасади и Влади Србије нису јуче хтели да коментаришу ово откриће, Марко Матић из „Антидота“, каже да ово показује велики јаз између онога за шта се поједине фондације и владе декларативно залажу и њиховог деловања на терену.

– Покушај рушења економски најуспешније и политички најстабилније владе на Западном Балкану не представља ништа друго до настојање да се регион дестабилизује и гурне у хаос сукоба – упозорава Матић.

(Србија Данас)

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

 

Колумна

Види

vidi

 

Они и ми

oni i mi

 

Сутра

sutra

 

Језик

jezik

 

Дува

duva

 

Време

Време

 

 

Не заборави љубав

ne zaboravi ljubav

 

Године

godine

 

Бахатост

bahatost

 

Паника

panika

 

rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 4571812

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.