svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Све је много горе и опасније од онога што се приписује и Натану Ротшилду и Винстону Черчилу

si-dzinping-putin-zdravica bigКО ХОЋЕ СУВЕРЕНИТЕТ МОРА СЕ ЧУВАТИ и ЗАПАДНИХ ИНФОРМАЦИЈА, интерпретација и кодова

Често се чује „ко влада информацијама – влада светом“, а приписује се и Натану Ротшилду и Винстону Черчилу. Међутим, њихово време је било време знања – сакралног, фундаменталног, а и филозофског. А у наше време су место тог знање заузеле информације које су, како време пролази, све бесмисленије и беспоштедније.

У последње време се информација – често се говори и `контента` – производи толико да човеков ум себи тешко може да представи и њихов обим.

Сада се обим дигиталних података  удвостручује сваке две године.

До 2020-те ће на нашој планети постојати 44  зеттабајта података. А то је количина која буквално обезбређује сваку информацију и претвара је у ништа, у прашину са нултом вредношћу.

Обими ће се даље повећавати, па они који пласирају информације имају проблем како да на њих скрену пажњу. И зато што је човек у стању да `свари`веома ограничену количину информација.

Погледати, прочитати и запамтити – данашњи човек, који је све глупљи, може сасвим мало у поређењу са оним што му се нуди. Зато се брзо умара и засићује, па у неком моменту почиње и да према информацијама осећа одвратност.

Догађа се и да оставља свој смартфон у кући и одлази у шуму, чак уклања своје сртранице са социјалних мрежа.

Парафразирајући Ротшилда/Черчила, могло би се рећи овако: светом влада онај ко влада средствима за производњу и пласирање информација `потрошачима`.

Британски економиста Џон Хобсон је написао:

„Постоји Цивилизација – то је Запад, постоје и они који још нису Запад, а и варвари који уопште нису Запад, чак и не теже да то буду“.

Ово је логика Запада који претендује на владање светом. Самим тим је то и логика оних који диригују главним информативним процесима и продуктима. А да би се формирао тип човека потребан Западу – и сам `контент` се пласира на језику Запада.

Не ради се само о енглеском језику, већ и о одређеним кодовима и критеријумима за оцењивање шта је добро, а шта лоше – све то са тачке гледишта Запада. Такође о сугерисању: како се облачити, шта слушати, које брендове куповати, како васпитати  децу, како формирати полно понашање, у шта веровати – за све ово Запад нуди еталон.

Он то и информативно намеће, а затим тражи извршавање и потчињавање.

Ако имате другачији систем вредности, дијагноза је само једна – недовољно сте развијени и цивилизовани, читајте више западну штампу, гледајте холивудске филмове, слушајте западну музику.

У суштини: поручује вам се – не покушавајте да се свему томе супротстављате. Прво ћете се наћи под информативним пресингом, а затим ће до вас стиги НАТО-бомбардери и амерички веома паметни и цивилизовани „Томахавци“.

Информативни суверенитет тражи да се има сопствени, а не западни систем интерпретирања догађаја, да се имају своји медији који, што је најважније, не говоре и не пишу на језику Запада већ на језику своје цивилизације, свог народа и своје државе.

Најважније је да се схвати да информативни суверенитет подразумева суверенитет интерпретирања са јасним раздвајањем да ли је нешто анексија или присаједињење, спољна агресија или грађански рат, хемијски напад или наручена провокација.

Тако је и са свим осталим: кодови, оцене и матрице смисла – њихове или наше, туђе или своје. Из тога се изводи и – да ли си пријатељ или непријатељ, да ли си `цивилизација` или `варвар`…

Информативно је суверен онај ко може да информације интерпретира на бази својих кодова смисла и да то чини у свом интересу.

Запад је успоставио монопол на кодове смисла. Већина медија се у том домену служи `западним језиком`, преноси западне интерпретације.

У рату за информативни, политички и цивилизацијски суверенитет – за право бити свој, имати сопствену историју и своје оцене – није довољно само се одрећи туђег језика.

Мора се памтити и створити сопствени језик.

Преузето са: https://srbin.info/

 

Колумна

Дај

daj

 

Брига

briga

 

Чекање живота

Cekanje zivota

 

Нико ништа не носи тмо где сви идемо

niko nista ne nosi tamo gde svi idemo

 

Мера живота

mera zivota

 

Човек је као сенка која пролази

Senka koja prolazi

 

Срећа се мења

sreca se menja

 

Глобализација

globalizacija

 

Компас

kompas

 

Одело чини човека

odelo cini coveka

 

ravanica.jpg
Број прегледа чланка : 4458722

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.