svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Само је 1% свих повреда вакцинисањем пријављено

vakcina-640x416САД плаћа преко 4 милијарде долара због болести и смрти услед вакцинисања

Администрација здравствених ресурса и сервиса објавила је нову цифру која показује исплату Националног програма повреда од вакцинисања.

Исплата је порасла на невероватних 4 милијарде долара.Користећи Владин закључак да је само 1% свих повреда вакцинисањем пријављено, 4 милијарде је само врх леденог брега. Упркос уверавањима федералних агенција да су све вакцине безбедне, исплата говори другачије. Повреде услед вакцинације могу и дешавају се претходно здравој деци и одраслима. Конзументи морају да буду упознати са ризицима вакцинације.

У већини јавних разговора о вакцинацијама, званичници прећуткују ризике, и одбацују нуспојаве етикетирајући их као благе. Ипак, програми вакцинације увек су резултирали озбиљним повредама. Током 70-тих и раних 80-тих, на пример, сифтерија – пертусис – тетанус (ДПТ) вакцина направила је толико штете, да су медији ово назвали “вакцинацијским рулетом”.  

Након овог дебакла, производња вакцина је притискала Конгрес, да би се сачувале од тужби. Конгрес је послушао. Током 1986., председник Реган потписао је радикалну легислативу- Национални акти повреда деце вакцинацијом (НЦВИА) који је лансирао оно што је акт описао као “алтернативни лек због акција специфичне вакцине повезан са повредама.”

Током 30 година историје вакцина на суду, индивидуалци и породице покренуле су преко 20.000 тужби. Овог месеца, 12% тужби су остале нерешене, а одштета је прешла 4 милијарде долара. Ова сума је одговор на трећину тужби. Није познато колико ће новца суд још доделити, ако се не одбаце остале тужбе.

Преко три деценије, траје настојање да се намести “прихватљив и ефикасан ниво пацијената који су повређени одређеном вакцином.

Дечја здравствена одбрана је недавно приметила утицај проиндустрије и покрета да вакцине нису штетне. Током 2007. и 2008. адвокати су показали “веома неетичко и погрешно тумачење званичника” према 5400 породица које тврде да је вакцина узроковала аутизам код њихове деце.

Потенцијална вредност ових тврдњи јесте 100 милијарди што би “банкротирало сваки систем”.

Други случајеви описују да су постојали случајеви миокардитиса и других аутоимуних болести након вакцинације.

Четири милијарде долара исплатио је Национални програм. Ипак, ова сума је мала у поређењу с милијардама долара вредних тврдњи о аутизму које су на суду одбачене. Према истраживању, “мање од 1% оваквих случајева је забележено”.  Студије имају јаке доказе да многи здравствени центри нису упознати са системом пријаве штете од вакцине. 

Преузето са: http://webtribune.rs/

Последње ажурирано субота, 22 децембар 2018 12:34  

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

zaova.jpg
Број прегледа чланка : 5154902

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.