svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Олег Платонов (судски прогоњен у Русији): О тајним архивама масонских ложа

масони 640x442О тајним архивама масонских ложа (ВИДЕО – српски титл)

  • У току и пре Другог светског рата, Адолф Хитлер је, са циљем манипулисања свешћу маса, у окупираним државама Европе организовао прикупљање и проучавање масонских тајних докумената. На самом крају рата, у једном замку у Пољској, совјетска армија је пронашла те архиве и пребацила их у Москву. Олег Платонов је 90-тих година 20. века имао прилику да у дужем временском периоду проучава тај тајни архив КГБ-а, да би у одређеном моменту по наредби масона Козирјева та документација била враћена на Запад. У овом интервјуу Олег Платонов говори управо о садржини тих архива и пружа нам увид у истинску историју протекла два века

Платонов Олег Анатолjевич (рoђен 11.01.1950), руски научник и писац. Од 1995. године путовао 16 пута у разне земље света, око 7 месеци живео у САД. Књига Платонова “Зашто ће погинути Америка” објављена у осам издања у Русији и иностранству. Од јесени 1998. године Платонов је приступио издавању енциклопедије “Света Русија. Велика енциклопедија Руског Народа”, у оквиру које се предвиђа објављивање више од 20 томова (објављена су 4 тома), и сваки од њих је посвећен изучавању одређене области живота руског народа.

Платонов је присталица погледа руског философа И.А. Иљина, и залаже се за реализацију концепције државности коју је разрадио Иљин – засноване на православљу. Платонов је представник религиозно-православног правца у истраживању патриотизма. У својим истраживањима Платонов је изучавао, конкретно, тенденције у развоју светске геополитичке ситуације, проблем рестаурације руског самодржавља, историјско-културно наслеђе козаштва.

Сам Платонов тврди, да су хасидске организације, заједно са “Удружењем за заштиту јевреја” организовале против њега кампању клевете не само у Русији, већ и у САД и другим земљама света. Он је писао, да “закључци његових историјских истраживања засновани на фактичким материјалима, и архивним документима, нису задовољили креаторе историјских митова, уз помоћ којих се водило заглупљивање стотина милиона људи”. Радови из економике (“Руски труд”, “Квалитет радног живота”, “Хиљаду година руске привреде”, “Економија руске цивилизације”, “Сећање о народном домаћинству”) и историје Русије (“Убиство царске породице”, “Григорије Распутин”, “Николај II”, “Руска цивилизација”). Главно његово дело је серија историјско-архивних истраживања “Трнов венац Русије”: “Тајна историја масонства”, “Завера цареубица”, “Николај II у тајној преписки”, “Историја руског народа у XX веку” (2 тома), “Тајна безакоња”, “Загонетка сионских протокола” – изашла по благослову митр. Санкт-Петербургшког и Ладожског Иоанна (Сничева). Доктор економских наука. Директор “Института Историје Руске Цивилизације”.

ИЗВОР: “Борба за веру”

Преузето са: http://www.carsa.rs/

 

Колумна

Види

vidi

 

Они и ми

oni i mi

 

Сутра

sutra

 

Језик

jezik

 

Дува

duva

 

Време

Време

 

 

Не заборави љубав

ne zaboravi ljubav

 

Године

godine

 

Бахатост

bahatost

 

Паника

panika

 

nimnik.jpg
Број прегледа чланка : 4571406

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.