svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ОТКРИВАМО: Србија је индиректно увучена у криминал

ZEGIN-apotekaКако се Србија трује лажним лековима?

Сиријске лекове који су произведени у три фабрике под контролом ИСИЛ, годинама пристижи у Турску на препаковање па „путују“ за Македонију. Македонска влада је ради колико-толико легализирање овог нечувеног криминала који подразумева и тровање или нелечење својих грађана, донела адекватни „наменски“ закон да би свему томе дала некакву законитост. Србија је индиректно увучена у овај криминал јер главни дистрибутер ових „лекова“ и лажног и неделотворног инсулина је овејани криминалац Благоје Механџиски Зегин, веледрогериста који је од српске владе примљен раширених руку, па му је омогућено да на сумњив начин закупи 60 пословних простора у целој Србији.

Ушао је лагано, ушетао у све пословне просторе веледрогерије ,,Фармаком” након што је власник Мирослав Богићевић пао у немилост премијера Александра Вучића. Ухапшен је 24. 11. 2014. А одмах након тога је Механџиски заузео на јуриш његову империју, променио табле и ставио своје светлеће, жуто шљаштеће. Да се види са километра даљине да је сељак из беровског села Русиново.

Мехаџиски је врло лукав и опрезан па у апотекама ,,ЗЕГИН,, не уноси ,,сиријско-турске“ лекове, већ у Србији ,,пере“ прљави новац од овог бизниса у Македонији. Таквим новцем обара цене лекова у Србији и уништава, тачније тамани конкуренцију, брутално осваја тржиште. Грађани Србије у његовом освајачком походу учествују као војска која купује и гута ове његове ,,немачке лажњаке,,. Још и плаћају за њих! Нови Сад је био његова стартна локација, али је тамо брзо пао у неприлике јер лаже док зине и вара своје сараднике и коминтенте, па је врло брзо навукао њихов бес. Стално бежи испред њих, управља хајдучки из својих џипова увек праћен телохранитељом јер стално га тражи неко да се с њим обрачуна због ранијих превара. Практично, грађани Србије у његовим апотекама купују ПЛАЦЕБО лекове из неког тобожњег немачког програма, који немају баш никакво дејство и тако га јачају на тржиште. Купују шарене ,,пилуле за лилуле“. Ни штетне ни корисне. Као оне ,,мртве“ МИЛКА чоколаде на пијаци за сићу динара. Гутају и умишљају да им се пуно боље као и да им је од ЗЕГИН-ових ,,лекова“ одлично здравствено стање. Екстра им продаје и лажну здраву храну (ЗЕГИН ХЕЛТИ ФУД ДОО НОВИ САД), углавном хемијски обојену бојама пријатним очима купца. О томе у другом тексту детаљније, а овом прилком о ,,сиријско-турској“ комбинацији…

1MEDEKS-FARM-page-001

2MEDEKS-FARM-page-002-724x1024

3MEDEKS-FARM-page-003-724x1024

Лекови из Сирије из три тамошње компаније које су под контролом ИСИЛ, прво пристижу у Турску. Тамо их препакују, имају закон о паралелном увозу и извозу. Исти закон има и Македонија. Посредник у овом бизнису измедју Турске и Македоније је словеначки држављанин Јанез Јелникар, био је под овом влашћу Николе Груевског директор Фонда за здравство Македоније и има преснимљену целу базу података за своје ,,потребе“. Јелникар има све податке код себе, тачно зна све цене лекова, тачније који су то лекови од којих се највише може зарадити. У Сирији је фармацеутска индустрија била врло развијена до градјанског рата. Заузимањем Алепа и Хаспа, ИСИЛ је заузео три велике фабрике лекова. У структури ИСИЛ-а бизнис са фалсификовањем лекова великих светских компанија води АЛ НУСРА, фракција Ал Каеде.

У току 2014. и 2015. огромне количине фалсификованих лекова који су произведени у ове три сиријске фабрике под контролом ИСИЛ-а, преко Турске су увезени у Македонију. Велики број тендера су у Македонији добиле фирме које су регистриране за паралелни увоз. Македонија је и донела закон да буде усаглашен са турским законодавством. Јер од овог бизниса зарадјују еx премијер Никола Груевски и његова браћа, Мијалкови (еx директор тајне полиције И актуелни помоћник директора Царинске управе). Најјача фирма у Македонији која ради са овим лековима и преко ње иде увоз је МЕДИКА ИНТЕРНАТИОНАЛ где фигурира особа Оливер Тодоров. Удео у овој фирми има и фирма САЛУС, Љубљана, власник је наравно Јанез Јелникар. Он је поред бивше функције у македонском фонду за здравству био и деценијски играч на фармацеутском тржишту бивше Југославије, има јаке конекције по Балкану. Пре него што је био директор Фонда за здравство Македоније, директоровао је и у Фонду за здравство у Хрватској (такодје себи целу преснимио целу дата базу). Раније је био главни претставник компаније ЛЕК ЉУБЉАНА. После одласка са функције у Македонији, ангажован је на Косову.

1lekovi-shema1-1024x764

Друга фирма која је уско повезана са МЕДИКА ИНТЕРНАТИОНАЛ је МЕДЕКС ФАРМ, задужена да обезбеди увозну документацију, дозволе за увоз, да доставља изјаве да лек потиче из оригиналне фабрике из Турске и сл. МЕДЕX ФАРМ је у почетку била човек фирма, али како се бизнис проширивао тако је дошло и до запослења неколико запослених, а купили су и једно возило. Из Турске у Македонију лекове извозе углавном три фабрике: ЕЛБИ ЕСЗА ДЕПОСУ, КУЗЕY ПХАРМА и ЦО-РЕ-НА. Једна је из Анкаре, две су из Истанбула. Ове фабрике су задужене да лекове које ИСИЛ донесе до Турске, из три фабрике у Сирији, али и из других освојених територија, да их препакују у своју амбалажу и израде документацију да су њихова производња и да су турског порекла. Турска је земља у којој је по закону дозвољен паралелни увоз и извоз лекова.

Овде причамо о фалсификовању углавном скупих лекова познатих светских фирми на којима је и највећа зарада: цитостатици, лекови за хепатитис, болести јетре, инсулин и сл. Све су то фалсификати оригинала фирми: Ели Лиллy, Хоффманн Ла Росхе, Фалк Пхарма, Баyер и др. На овим лековима у Македонији су тендери које расписује влада у девизним милионским износима. Тендере за увоз по правилу добијају МЕДИКА ИНТЕРНАТИОНАЛ и МЕДЕКС ФАРМ, а претставници познатих светских компанија у Македонији само учествују и чупају косу кад виде шта им се ради испред носа. У последње време се пакују и напуштају Македонију. Не могу да се боре са нелојалном конкуренцијом која се покрила законима и нико им ништа не може.

Што се тиче продаје по аптекама, дистрибуцију добијају две веледрогерије, од којих је највећа ЗЕГИН. Код ЗЕГИН-а су лекови убедљиво најјефтинији. То на примеру Аспирина изгледа овако: МЕДЕКС ФАРМ пријављује ЗЕГИНУ да имају увоз јефтиног Аспирина из Турске. Медекс Фарм га увози из Турске по 20 денара, ЗЕГИНУ га продаје по набавној цени од 40 денара и тако они зараде 100% одмах. Даље ЗЕГИН тај Аспирин у својој продајној мрежи продаје по 110 денара и заради 110%. Да је Аспирин купљен код Баyера, ЗЕГИН би платио 90 денара, продавао би по 100 денара и зарадио би само 10 денара. Овако иде са скоро свим лековима који из Сирије долазе преко Турске у Македонију. Однос евро/денар је 1 евро = 62,5 денара.

У међувремену, велике светске компаније су платиле за регистрацију својих лекова у МКД, инвестирали су у маркетинг, у едукацију доктора у погледу примене лекова које преписују у рекламу итд. Заузврат су ,,добили“ пуне ЗЕГИН апотеке са ,,турским“ лековима И средњи прст од ВЛАДЕ Македоније! Иначе, фалсификат на ,,турским“ лековима се види и по самом упутству на полеђини. Упутство на македонском не одговара упутству на турском језику, апсолутно не одговарају са оригиналним лековима светских компанија. Нису ,,турски“ лекови штетни, али су по дејству измедју 30 и 40% ефикасности у односу на светске оригинале. Па пацијенти свакако не купују оно што мисле да су купили, али је сигурно да купују заблуду да је то баш то што су тражили. Највећи је проблем са ИНСУЛИНИМА у Македонији. Пацијенти су одмах осетили промену, осетили су да ,,турски“ инсулин не делује, да је у питању нека превара, онда су се бунили, потписивали петиције али је контрола тржишта и контрола медија у Македонији потпуна, па није било ефекта.

paralelni-uvoz-2013-2015-page-001-768x593

paralelni-uvoz-2013-2015-page-002-1024x791

paralelni-uvoz-2013-2015-page-003-1024x791

Најтрагичније је са болеснима којима требају цитостатици, болесни од карцинома свакаквог типа. Примају ове фалсификат цитостатике и они им не помажу. Умиру и не могу да протестују. Њихове породице верују да им није било спаса. У Македонији има цитостатика из Сирије т. ј. ови ,,турски,, и понегде има из Индије. Све су то паралелни производи пандани светских оригинала. ЛАЖЊАЦИ! Сав увоз фирмие МЕДИКА ИНТЕРНАТИОНАЛ и МЕДЕКС ФАРМ обављају преко магацина које имају у спортској хали БОРИС ТРАЈКОВСКИ у Скопљу. Месечни бруто обрт лекова преко ових магацина иде око 10 милиона евра. Магацине им издају САШО МИЈАЛКОВ, екс-директор македонске тајне полиције и ВЛАДИМИР МИЈАЛКОВ, његов рођени брат, помоћник директора македонске царине. Владимир контролира сав увоз све робе у Македонији уназад десет година. Пиле не може да прелети без његовог знања преко македонских граничних прелаза.

Иза увоза стоји македонска влада и екс-премијер Никола Груевски, уз поддршку албанског коалиционог партнера ДУИ који предводи Али Ахмети. Због великог притиска светских фармацеутских компанија, на једној седници владе у октобру прошле године је било расправљано о томе да се Турска стави на листу забрањених земаља за паралелни увоз лекова и да буде донета одлука да такав увоз буде дозвољен само земљама ЕУ, САД и Швајцарске. Али преовладао је бизнис интерес, па таква одлука није донета. Осим браће Мијалков и Груевског, кључну улогу у овом бизнису игра и министер здравља Никола Тодоров. Осим веледрогерије ЗЕГИН, део ,,турских“ лекова дистрибуира са мање успешности и веледрогерија ПАНОВСКИ. Велику штету је имала веледрогерија ПРОМЕДИКА. Бацили су цитостатике познате светске компаније у вредности од 500.000 еура, јер су ,,турски“ били јефтинији. У прилогу овог текста достављам табелу увоза ових лекова у Македонију у периоду децембар 2013. – септембар 2015.

Преузето са: http://ricochetspecial.com/

 

Колумна

nije mi nistaНије ми ништа

 

-uvek-smetas-nekomeУвек сметаш некоме

 

gradska slavaГрадска Слава - Света Тројица

 

Магла

magla

 

Аплауз 

aplauz

 

Живот у чизмама

zivot u cizmama

 

Историја

istorija

 

Судбина

sudbina

 

Младост и старост

mladost i starost

 

Полу истине и полу знања

polu istine i polu znanja

 

pokajnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4728967

БУКВАР
за србску православну децу
и родитеље

0000

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.