svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

НЕМАЧКИ НОБЕЛОВАЦ ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ!

1619647 dijeta lsРак се добија од ове 2 намирнице и дао је савет шта ТРЕБА да радимо и како да се хранимо

Основни узрок рака службено је откривен пре 1923, а проналазач је 1931. за то добио Нобелову награду из медицине. Врло мали број људи у свету зна за то, јер је та истина, нажалост, сакривена од јавности.

Године 1931. немачки научник Ото Хајнрих Варбург (1883-1970) примио је Нобелову награду за проналазак основног узрока рака. Др Варбург је открио да је рак резултат антифизиолошког начина живота.

Антифизиолошким начином прехране (претежно храном која закисељује) и физичком неактивношћу тело ствара киселу средину слабо снабдевену кисеоником. Ћелијска киселост истискује кисеоник, а помањкање кисеоника у ћелијама ствара киселу средину.

Др Варбург је рекао: "Мањак кисеоника и киселост су две стране исте медаље: ако неко има једно, има и друго”.

Ако имате превисоку киселост, аутоматски ће вам недостајати кисеоника у организму; ако вам недостаје кисеоника, имаћете закисељен организам. Кисела средина је средина без кисеоника.

“Одузмете ли здравој ћелији 35 одсто њеног кисеоника, можете је претворити у ћелију рака за само два дана”, тврдио је др Варбург.

“Све нормалне ћелије имају апсолутну потребу за кисеоником, али туморске ћелије могу да живе без њега. То је правило без изузетка”.

Туморска ткива су кисела, док су здрава алкална

У свом делу “Метаболизам тумора“ др Варбург је показао да сви канцерогени облици испуњавају два темељна услова: крвну киселост и хипоксију (недостатак кисеоника).

Открио је да су туморске ћелије анаеробне (не удишу кисеоник) и да не могу да преживе у високој концентрацији кисеоника.

1502821 kost-profimedia ff
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Туморске ћелије могу да преживе само уз помоћ глукозе и у средини без кисеоника. Стога, карцином није ништа друго него одбрамбени механизам, који наше ћелије користе да би преживеле у киселој средини без присуства кисеоника.

Здраве ћелије живе у алкалној средини пуној кисеоника, која омогућава њихово нормално функционисање. Туморске ћелије живе у киселој средини сиромашној кисеоником.

 

Киселост и алкалност организма зависи од хране

Након што је завршен пробавни процес, храна, зависно од свог нутритивног профила, ствара услове киселости или алкалности у телу. Поједностављено речено, алкалност организма зависи о тога шта једемо.

Кисело или алкално стање мери се PH скалом од 0 до 14, гдје је 7 неутрална зона. Од 0 до 7 је кисело, а од 7 до 14 је алкално.

1569949 dijeta-shutterstock ff
ФОТО: SHUTTERSTOCK

Наше ћелије, да би могле успешно да функционишу, треба да имају лагано алкалан pH, мало изнад 7.

Код здравог појединца pH крви налази се између 7,40 и 7,45. Крв се непрестано сама регулише како не би упала у метаболичку киселост.

Међутим, нека храна закисељује крв и загађује тело.

 

Храна која закисељује тело:

* Рафинирани шећер и сви његови деривати. Од свих је најгори, јер нема беланчевина, масти, витамина ни минерала, само рафинисане угљене хидрате, који шкоде панкреасу. Његов pH је 2,1 (веома кисео).
* Месо (све врсте)
* Производи животињског порекла – млеко и сиреви, павлака, јогурт итд.
* Рафинисана со
* Рафинисано брашно и сви његови деривати као што су тестенина, торте, кекси итд.
* Хлеб
* Маргарин
* Кофеин
* Алкохол
* Дуван
* Сва индустријски прерађена и конзервирана храна, која садржи конзервансе, вештачке боје, ароме, стабилизаторе итд.
* Антибиотици и уопштено сви лекови

1510333 meso ff
ФОТО:  YOUTUBE/PRINTSCREEN

 

Храна која алкализује:

* Све сирово поврће. Неко је кисело по окусу, али у телу се мења и постаје алкално.
* Воће. На пример, лимун унутар тела има веома висок степен алкалности. (Немојте да вас завара његов веома кисели укус).
* Бадеми. Врло су алкални.
* Интегралне житарице: једина алкализирајућа житарица је просо. Све су остале житарице лагано киселе, али идеална прехрана треба и одређени постотак киселости па ваља јести и нешто житарица. Све житарице морају се јести куване.
* Мед. Има врло високу алкалност.
* Хлорофил. Зелене биљке садрже хлорофил који је веома алкалан.
* Вода. Важна је за производњу кисеоника. Увек будите добро хидрирани, пијте воде малим гутљајима током целог дана.


Вежбање

Вежбе помажу одржавати алкалност организма јер дају кисеоник целом телу. Седалачки начин живота уништава живот.

 

Исправан омер pH

Као што је наглашено, потпуно је немогуће да се рак појави у некој особи која се здраво храни, пије пуно чисте воде и вежба.

Да бисте се исправно хранили, осигурајте себи 60 одсто алкалну прехрану и избегавајте производе који су у већини кисели, као што су газирана пића, слаткиши, брза храна.

Не злоупотребљавајте со те је користите што је мање могуће. Ако сте болесни, идеално је да вам исхрана буде 80 одсто алкална. Имате ли карцином, савет је да алкализујате тело што је више могуће. То можете постићи уз помоћ прехране, вежбе, избегавања стреса и додатног уноса хлорофила.

 

Преузето са: https://www.kurir.rs/

Последње ажурирано петак, 28 септембар 2018 10:47  

bradaca.jpg
Број прегледа чланка : 3847805

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.