svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Европа у својој слепој улици

glavkarПротерује лепе жене из тв-преноса спортских догађаја

Функционер ФИФА Федерико Адиеки позвао телевизије које су преносиле утакмице Мундијала да мање показују лепе девојке. И са Мундијала, а и убудуће јер је то - сексизам

* Код нас се одувек знало: мушкарац иде у лов, а жена остаје у кући. Против тога су устале феминисткиње још у 19. веку. Прва тачка њиховог програма је – право жене да ради, то јест – да се носи са околностима. Али, ни то више није у првом плану. Сада феминизам ратује да жена не буде сексуални објекат. Разумно? Не, то је идиотизам

Глупане хране обећањима – данашњи западни економски модел је заснован на овој истини. Само, механизам еволуције и биолошки инстинкти ограничавају ширење „лоших гена“. Зато се западна друштва тешко и слабо размножавају, па морају да увозе мигранте, односно `свежу крв`

Ако лепе жене не буду показивали за време фудбалских преноса „престаће – што би рекао песник - да рађа њива живота“. Изгледа да је европске политичаре и европске тупане за то баш брига

* За руске навијаче симбол је била госпођица пријатних црта, у гаћицама у бојама државне заставе. Онда се на нашем делу трибина појавила и Памела Андерсон. Да, наше девојке су лепе. А то значи да имамо будућност

Пише: 
Љев ПИРОГОВ

СТРАШНА новост: на фудбалском Мундијалу у снежној и злој Русији откривен сексизам. Сви се бојали расизма, а оно – сексизам.

Функционер ФИФА Федерико Адиеки позвао је телевизије које су преносиле утакмице Мундијала да мање показују лепе девојке. И са Мундијала, а и – убудуће. За време свих фудбалских преноса.

Ово је саставни део европског цивилизацијског модела. Али, због чега је тај модел – слепа улица?

krasav

Уопште зато шта се Русија уздиже, а ЕУ на нас навалила санкције. Русија је и сама на половину у том цивилизацијском моделу. То јест: то је донекле и наша слепа улица.

Наша економија и култура – исто коао и у ЕУ – почивају на овом постулату: није добро ономе ко много производи (робе и смисла), већ онима који много троше. Производе паметни, а користе  глупани – зато је наша материјална и симболичка култура окренута глупима и опслужује његове вредности, његову слику света и начин мишљења.

Глупане хране обећањима – данашњи западни економски модел је заснован на овој истини. Њени стубови-носачи су банке и берзе, а то су кредити и кредити на кредите. Финансијски мехури (привид новца) и фјучерси (обећања) којима се на берзама тргује уместо реалне робе и сировина.

Глупан, којег оволико мази потрошачка култура јер му лако уваљује и робу, и услуге, и убеђења, то су, коликогод жалосно било, „лоши гени“. А механизам еволуције и биолошки инстинкти ограничавају ширење „лоших гена“. Зато се западна друштва тешко и слабо размножавају.

krasdve

Несвесно на Западу преко еволуционог механизма само себе ограничава преко касног рађања („прво треба живети за себе“), истополних бракова, забрана показивања на ТВ лепих жена... Тако се дође до тога да нема ко да живи и ради, па су зато Европи потребни мигранти. А они имају свој, другачији цивилизацијски модел.

Тако се круг затвара. награбусила је Европа.

Наравно, схвата она у шта иде. Копрцаће се јер све живо покушава да се прилагоди новим околностима. Само, не баш све. понешто и изумире.

Али, вратимо се сексизму.

Сексизам је – неједнакост полова, а она је један од инструмената еволуције.

Задатак мушкараца је – прилагођавање врсте. На њима је да се носе са околином. Зато се чешће `ломе` и краће живе. Задатак жена је очување врсте и зато она мора бити удаљена од околности. Ово нису утврдили сексисти већ научници проучавајући разнополне организме – од биљака до мајмуна.

Код нас се одувек знало: мушкарац иде у лов, а жена остаје у кући. Против тога су устале феминисткиње још у 19. веку. Прва тачка њиховог програма је – право жене да ради, то јест – да се носи са околностима.

krasavici

Али, ни то више није у првом плану. Сада феминизам ратује да жена не буде сексуални објекат. Разумно?

Не, то је идиотизам, као и све што је родила да идиотска теорија која је у супротности и са културном традицијом и са научним знањима.

Постоји хипотеза да је људима својствена стална „сексуална спремност“ један од најважнијих фактора људске социјалне еволуције. Грубо говорећи, када жена `добро изгледа` - мушкарац је у сталној напетости: зато мора, с једне стране, стално демонстрирати своје предности (женке бирају мужјаке са добрим генима – енергичне и успешне), а са друге – принуђен је да несвесну сексуалну напетост сублимира у ономе чиме се бави.

Тако су сва цивилизацијска достигнућа остварена ради „љупких дама`. Чак и она које остварују саме даме јер и оне делујују у култрном моделу који је услобљен биолошки.       

А они нам сада говоре да лепе жене не треба показивати за време фудбалских преноса. А ако их не буду показивали – што би рекао песник „престаће да рађа њива живота“.

Изгледа да је европске политичаре и европске тупане за то баш брига.

franc

За руске навијаче симбол је била госпођица пријатних црта, у гаћицама у бојама државне заставе. Онда се на нашем делу трибина појавила и Памела Андерсон.

И ми смо једном новом у европском гробу. Тако је било до сусрета Путин-Трамп. Можда су се договорили да не стојимо или да мање стојимо.

Да, наше девојке су лепе. А то значи да имамо будућност.

Преузето са: http://www.fakti.org/

 

vitovnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4232331

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.