svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ЗАШТО ОВО СВИ КРИЈУ?

Kosovo 43g5На Косову велике промене! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

Дочекасмо да и „Глас Америке“ проговори у прилог Срба а на уштрб „чињеница“ које износи, веровали или не, председник Републике Србије, Александар Вучић! Зашто?!

Да ли знате да је број Срба који живи јужно од Ибра, знатно већи од оног броја наших сународника северно од Ибра?

Горанце из Горе, муслимане, тврдокорне браниоце наших најјужнијих граница више нико, неправедно и неоправдано, и не спомиње… Зашто?

Да ли знате да је наталитет српског живља на Космету последњих година знатно увећан у односу на наталитет албанског живлја, који не само да стагнира, већ је и у великом опадању?

Да ли знате да се демографска слика Космета мења и иде у прилог српском ентитету, јер хилјаде Албанаца, у потрази за болјим животом, напушта јужну српску покрајну, те се њихов број који тамо живи, по албанским „изворима“ алармантно смањује?

Да ли знате да се о повратку прогоњених, који би се вратили више и не прича а камо ли да се врше покушаји државе да се ово становништво, „пакетом“ стимулативних мера, охрабри на повратак. Зашто?

Чему онда журба и изношење нашој јавности овако панично и алармантно фалсификованих података?

Да ли је у питању необавештеност председника Републике Србије, погрешна процена његових саветника или „рачун“ који се некоме у прлјавој „политичкој биртији“ мора под хитно платити…?!

Подаци које управо износи „ВОА“ говоре да је време овога пута, фактор који Србији, после вишедеценијског негативног процеса, иде „на руку“ (при томе не узимам у обзир геополитичку ситуацију и нову поделу утицаја светских моћника која не „прија“ албанским савезницима) .

Још више збуњује и забрињава чињеница да председник Србије, говорећи о Србима, само са Чаглавице, обмањује српску јавност, за читавих 100 домаћинстава а да овај фалсификат нису могли прећутати ни највећи поборници косовске независности, преко својих средстава информисања.

Посебно забрињава податак који изриче Александар Вучић да су Албанци знатно мотивисанији да се боре за јужну српску покрајну од Срба. Да ли то значи да се 30% територије Србије треба доброволјно уступити непријателју, само зато што је он изузетно мотивисан?

Да ли би овако сулуду констатацију изрекли а још више њој тежили председници Шпаније, Велике Вританије, Француске, САД, Канаде, Израела….јер су ето Каталонци, Ирци, Баскијци, Мексиканци, Французи Квебека, Палестинци…изузетно мотивисани да на територији њихових држава, формирају сопствене? Одговор је једноставан, НЕ!

Посебно боли и иритира изјава председника Србије да „ако не уступимо Косово и Метохију (или бар 90% ове територије) за дведесет година будемо спремни да Србију бранимо у Врању“.

Уступимо ли им Космет они ће одустати од далјег агресивног ширења?

Наравно да неће, а посебно им у прилог иде омогућавање порођаја младих Албанки у Србији, од стране управо наших власти, и на тај начин добијање српског државлјанства новорођених Албанаца са Космета…

Просто је невероватно, па чак и дегутантно да тако нешто изјави неко, ко би, ако је по прецима председника горе побројаних држава, морао бити последњи на списку, овако срамних а изговорених речи.

Зашто? Зато што су преци нашега председника и српскога народа, државу бранили и са Крфа, док су сањали шанчеве у Врању!

Зато што је таква народна жртва, незабележен случај одбране своје државности и народа у целокупној човечанској историји док се иста исписује…

На крају, зар ово није отворено кршење Устава РС и угрожавање њеног територијалног интегритета и независности? Јесте!

Ко је најпозванији, не само у овој држави, већ у било којој, да брани њен Устав и законе?

Председник и Влада!

Ко мора први реаговати на отворено кршење највећих законодавних аката?

Тужилаштво Републике Србије!

Но реакција на овакве противзаконите акције за сада нема…

Завршићу са констатацијом: предамо ли Космет, Београдски пашалук постаје једина реална опција…

П.С: писац ових редова није ретко боравио на Космету, пошто је то честа примедба председника Србије онима који га критикују, напротив.

(Зоран Јовановић / facebookreporter.org)

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

 

Колумна

Гордост

Gordost

 

Дај

daj

 

Брига

briga

 

Чекање живота

Cekanje zivota

 

Нико ништа не носи тмо где сви идемо

niko nista ne nosi tamo gde svi idemo

 

Мера живота

mera zivota

 

Човек је као сенка која пролази

Senka koja prolazi

 

Срећа се мења

sreca se menja

 

Глобализација

globalizacija

 

Компас

kompas

 

pokajnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4475737

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.