svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Ево шта се дешава у Нишу…

vucic 134ЗАШТО ВЛАСТ ЋУТИ? ЗАШТО НИКО НИШТА НЕ ГОВОРИ ГРАЂАНИМА?

Купују српску имовину у Врању, Нишу, Лесковцу, Куршумлији, Прокупљу, где пријављују пребивалиште и тиме стичу права на личну карту, пасош, социјална давања, здравствену заштиту, гласање…

Председник Србије Александар Вучић недавно је поручио онима који неће разграничење с Албанцима да људима кажу да се спреме да за 40 година бране Врање. Затим се исправио и рекао да је та изјава оптимистична:

„То ће бити за 20 година, а не за 40 година.“

Председник каже да зна намере Албанаца и да демографија није на нашој страни. И пре годину дана указао је да постоје докази да Албанци планирају да купују земљу и фабрике на југу, али да ће Србија, поштујући законе, наћи начин да заштити националне и државне интересе.

Јавна је тајна, упозоравају саговорници Курира, да косовски Албанци у протеклих десет година масовно купују станове, куће и земљиште у Врању, Нишу, Лесковцу, Куршумлији, Прокупљу и околним селима, где онда пријављују пребивалиште и тиме стичу основ за уживање свих осталих права – од личне карте до социјалних давања.

У Ниш се, према незваничним подацима, доселило око 11.000 Албанаца. А само у протекле три године њих 1.500 је купило станове у том граду. Албанце сада највише занима област око Врања, дуж границе с Бујановцем, али и Топлички округ. За имања у тим местима спремни су да дају неколико пута већу цену од реалне.

„Југ Србије је угрожен, а Албанци га „окупирају“ из два правца – из Куршумлије преко Топлице и Прокупља до Ниша, као и од Бујановца према Врању. Јавна је тајна да Албанци у последње време купују земљиште у Топлици, куда би требало да прође деоница ауто-пута Ниш-Мердаре. Иначе, годинама уназад Албанци масовно купују куће, станове, земљиште у селима и градовима на југу Србије. На тај начин, као власници имовине, лако долазе до новог места пребивалишта, које је у ствари фиктивно јер заправо и даље живе на Косову. Како год, пријавом пребивалишта у Србији легално стичу основ за уживање свих осталих права – на личну карту, пасош (који им је значајан јер је Србија у безвизном режиму), школовање, социјална давања, здравствену заштиту, упис у бирачке спискове“ – објашњава професор Правног факултета у Косовској Митровици Душко Челић.

Објашњава да у тим општинама због хиљада фиктивно пријављених Албанаца има неупоредиво више бирача него грађана.

„Албанци се на тај начин дугорочно спремају и за преузимање локалне власти у тим местима. Истовремено, те Албанке с Косова, које имају пребивалиште у Србији, долазе с намером у болнице на југу Србије, где се порађају. На тај начин дете се аутоматски уписује у матичне књиге и добија сва права, па и на дечји додатак… Кад одрасту, и они, без проблема, имају бирачко право. То је наставак њихове експанзије, освајања, окупације у смислу територијалних претензија.“

 

Шема: Замећу трагове

Не постоје прецизни подаци колико је тачно косовских Албанаца купило имовину по јужној Србији, јер су смислили шему по којој замећу траг о купопродаји.

„Све се одвија по закону. Албанац, рецимо, Србину да паре да на своје име купи одређену некретнину. За то добије уговорени проценат у новцу. После овере купопродаје у суду, склапају уговор да му је Албанац позајмио новац, и то баш износ колико је и плаћена некретнина. Као гаранција за враћање новца даје се тек купљена имовина. И пошто после одређеног рока Србин „нема пара“ да врати позајмицу, Албанац постаје власник стана“ – објашњава професор Челић и додаје да су у то неретко увезане и агенције за продају некретнина и адвокати.

Бројке

1.616.869 Албанаца има на КиМ, према тамошњем попису 2011.
5.809 Албанаца наводно има само у централној Србији, према попису 2011, који су они иначе бојкотовали.

(Е.К.Курир)

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

 

ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 3615498

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.