svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ГАЗИРАНA ПИЋA – БОЛЕСТ У ЧАШИ!

Газирана пића су изразито лоша за наше здравље. Нема расправе, нема демантија, то су неумитне чињенице на које ми затварамо очи и правимо се као да то није истина. Ви можете наставити са коришћењем патентираних и заштићених отрова које купујете на полицама продавница али пре него ли себи или свом детету наспете још једну чашу, промислите шта заправо пијете.

Састојци из ноћних мора

На крају 19. века у прве коле су се стављале значајне количине кокаина, ако сте се икада запитали зашто Coca Cola носи то име, вероватно вам је сада све јасно. Но коле немају потребе за стварањем такве врсте зависности код потрошача, јер су препуне других састојака које у потпуности ремете наш метаболизам.

Већ годинама се у САД – у води рат како би се спречило усвајање закона у којима би сви произвођачи безалкохолних и газираних пиćа требали идентификовати и навести токсичне и канцерогене хемикалије које се налазе у њиховим производима .

4- МИ или 4- метилимидазол

4- МИ је изузетно канцерогена хемикалија, она се ставља у пиcћа попут : Coca Cole, Pepsi Cole, Dr Peppera и још 365 других произвођача хране и пића који имају потребу за јефтиним изгледом карамеле. Боја која се назива природни карамел, нема везе с природним нити с карамелом, веć је у питању злогласни 4- МИ.

Иако је ова боја познати узрочник канцерогених обољења код сисара, нарочито рака штитне жлезде, плућа и јетре, FDA – Food and Drug Administration– кровно америчко удружење за храну и лекове, до сада није забранило ову опасну хемикалију без обзира што је свакодневно конзумира стотине милиона људи широм света.

ХФЦС – Кукурузни фруктозни сируп

У колама се налази јако пуно различитих врста шећера, обично је у питању ХФЦС – High Fructose Corn Sirup, или кукурузни фруктозни сируп, који изузетно повеćава апетит и повећава телесну тежину и негативни или лош холестерол. ХФЦС је један од највећих узрочника стварања сала око стомака и типичног изгледа „америчког“ конзумента. ХФЦС ћете најчешćе наћи у свим газираним пићима, без обзира на произвођача, осим у сегменту који се назива „диет“ или дијетна пића. ХФЦС је један од највећих узрочника срчаних проблема и ствара поремећаје у метаболизму, од високог крвног притиска, инсулинске поремећаје, дијабетес, до промена на крвним судовима и нагомилавање сала.

Аспартам или Aspartame

Овај некадашњи војни отров се налази у преко 6000 прехрамбених производа, од пића и бомбона до паста за зубе и сирупа за искашљавање, но најчешће га можемо наćи у пићима са ознаком „диет“ или дијетним пићима. Аспартам је метил естер дипептида грађен од две амино киселине, аспарагинске и фенилаланина.

Аспартам је 200 пута слађи од сахарозе, но заправо уопште није сладак већ је мождани појачивач укуса, другим речима у потпуности лаже наш мозак о укусу. Овај канцерогени отров је на тржиште пустио 1981. Donald Ramsfeld CEO Searlea који се данас налази под окриљем монструозног Монсанта.

Иако су од почетка научници указивали на канцерогена и анти-метаболичка својства Аспартама, висока политика и лобирање са јако пуно новца је успело прогурати овај отров у готово све прехрамбене производе. Аспартам ствара бројне болести и поремећаје: Лоу Геригов синдром, NHL Non-Hodgkins Limfom, мултипле мијелома, леукемију, Паркинсонову болест и друге неуро-дегенеративне болести, туморе на мозгу, мождане ударе, Тоуреттов синдром, те ствара бројне урођене дефекте на деци и узрокује проблеме у трудноћи и абортусе.

Фосфорна киселина

Фосфорна киселина је додата како би тело задржало огромне количине шећера које се налазе у газираним пићима, она исисава велике количине магнезијума и калцијума из костију и ткива и озбиљно ремети и смањује рад нашег имуног система. С обзиром да фосфорна киселина утиче директно на „испирање“ наших костију, оне постају порозне и слабе, што се повезује с бројним поремећајима с костима код дугогодишњих корисника газираних пића. Фосфорна киселина је и познати узрочник камена на бубрегу који се најчешће стварају код мушке популације белачке. Фосфорна киселина је најчешћи узрочник остеопорозе у западњака.

Натријум бензонат

У тексту који је објавила веб страница Natural News, стоји како сваки 11 становник САД-а има проблема с астмом уз бубуљице, свраб и лишајеве на кожи. Натријум бензонат је конзерванс у свим газираним пићима, али ствара хроничне нападе астме и проблеме на кожи. С обзиром да су грађани САД-а највећи потрошачи газираних пића на свету, и да готово ни не пију обичну воду, можда би се одговор на питање, зашто је астма толико честа и САД-у, могла наćи у облику натријум бензоната.

Кофеин

Кофеин је добро познат спој о којем не требамо трошити пуно времена ни речи, али важно је напоменути како кофеин изазива зависност, уништава надбубрежне жлезде и ствара стрес.

Натријум цитрат

Овај спој се налази у свим колама, он може узроковати мишићне спазме, повећану количину натријума у крви и многе друге непожељне ефекте на здравље.

Лимунска киселина

Лимунска киселина упропашћава глеђ на зубима и заједно са шеćером је један од највећих узрочника каријеса код модерне људске популације.

Дијетни отрови

Као да у класичним колама и газираним пићима нема довољно отрова, дијетна пића најновије генерације су обезбедила прво место међу најопаснијим пићима данашњице.

Један од најмодернијих дијетних газираних производа на тржишту је Pepsi NEXT. У овом „пићу“ се поред Аспартама и већ наведених токсичних хемикалија налазе и сукарлоза (Е955) која ствара зависност, поремећај метаболизма и гојазност док с друге стране уништава микро-флору у цревима и овојницу дигестивног тракта, те калијум-ацесулфам (Ace K) за којег се зна како узрокује канцерогена обољења и обољења штитне жлезде.

Но немојмо заборавити да највећи светски брендови кола и газираних пића јако пазе на своје основне састојке и индустријске рецепте, а да су све наше фабрике кола ништа више него ли пунионице. Оригинални сирупи за стварање пића се праве углавном у САД-у. Сва вода у САД-у, која служи за стварање основних сирупа за безалкохолна газирана пића, је помешана са великим количинама флуора.

Флуор

Флуор је коришћен у нацистичким концетрационим логорима како би логораши били послушни, тачније како би флуор успешно манипулисао њиховом слободном вољом. Сва америчка пића и храна имају велике количине флуора у себи јер је флуоризација америчких водоцрпилишта и водовода започела још половином прошлог века.

Чудовишно коришћење ћелија абортираних фетуса у производњи газираних пића

У јавности се већ неко време чују различите дебате о томе колико је морално користити производе широке потрошње у којима се налазе ћелије култивисане из абортираних фетуса. Без обзира на ваше гледиште о абортусу, чињеница је да постоје целе гране индустрије; прехране, пића и медицинских производа које рутински користе ткива абортираних фетуса. Такво понашање би увелико требало забринути јавност.

Недавно је Пепси игнорисао захтеве и критике на десетине група који подржавају престанак коришћења феталних ћелија у храни и пићу и на десетине хиљада људи који деле исте ставове. Pepsi Co се удружио са Senomyx-om чак и након што је откривено да тестирају адитиве за своју храну и пиће коришćењем абортираних феталних ћелија.

Обамина администрација је дала свој благослов Пепсију да настави да користи ћелије и ткиво абортираних људских фетуса у производима пића и хране то јест да уз помоć њих ствара нове укусе.

Да разјаснимо, ћелије и ткива абортираних фетуса не завршавају у финалном производу Пепсија, барем тако тврде извештаји, већ се с њима тестирају хемијски укуси с којима се касније стварају финални производи. Но чињеница да Пепси користи људске остатке за тестирање нових укуса пића је крајње шокантна, као што су удружења за људска права јасно дале до знања, Пепси безобразно крши све етичке и моралне норме и за њих уопште не мари.

Како делује кола у нашем телу?

Најобичнија кола овако делује када доспе у наш организам:

10 минута након што смо попили колу: 10 чајних кашичица шећера ‘удари’ у наш систем (та количина је 100% дневне препоручљиве количине шећера). Ми због тога нећемо аутоматски повратити јер фосфорна киселина у коли анулира укус слаткоће, тако да је наше тело задржи.

20 минута након што смо попили колу: Количина шећера у крви нагло скаче, узрокујући инсулинску експлозију. Наша јетра тада одговара тако да све шећере које нађе у крви претвара у масноће. (У том тренутку јетра има много тога да претвори у масноће.)

40 минута након што смо попили колу: Кофеин из коле је у потпуности апсорбован. Шире нам се зенице; расте нам крвни притисак; као реакција на све то, наша јетра пумпа још више шећера у наш крвоток. Рецептори аденозина у мозгу су сада блокирани, што спречава осећај вртоглавице.

45 минута након што смо попили колу: Наше тело повећава продукцију допамина, стимулишући центре за осеćај задовољства у мозгу. Ово је, успут, у ствари исти начин на који на нас делује и хероин.

60 минута након што смо попили колу: Фосфорна киселина се спаја с калцијумом, магнезијумом и цинком у дебелом цреву, осигуравајући додатну експлозију у нашем метаболизму. Ово се додатно компликује великим дозама шећера и вештачких заслађивача који додатно повећавају излучивање калцијума путем мокраће.

Више од 60 минута након што смо попили колу: диуретичка својства кофеина почињу да утичу на наше тело. (Имамо осећај да требамо мокрити.) Тада сав калцијум, магнезијум и цинк који су били намењени нашим костима и телу, као и електролити натријума и вода излазе из тела.

Више од 60 минута након што смо попили колу: Како се хаос у нашем телу стишава, почињемо да осећамо недостатак шећера. Можемо постати лако раздражљиви и успорени. До сада смо већ измокрили сву воду из коле, но тек након што се она спојила с најважнијим храњивим материјама из нашег тела заједно с осталом водом која хидрира наше системе, и која заједно с осталим материјама гради наше кости и зубе. Након тога следи недостатак кофеина, који настаје тек након неколико сати. (Што се осећа још више ако сте пушач.)

Чиста вода извор здравља

Много људи константно заборавља да су наша тела створена од великог удела воде и електролита. Бебе имају 78% телесне масе која отпада на воду. Једногодишњаци 65%. Одрасли мушкарци 60%. Одрасле жене 55%. 70,9% планетарне површине је прекривено водом, од тога се у океанима и морима налази 96,5% текуćе воде на Земљи. На поларним капама и у глечерима је заробљено додатних 2% воде на планети. Земља је водена планета, а ми смо бића од воде.

Правилна хидрација наших тела је изузетно важна, како за наше физичко, тако и за наше психичко здравље.

Већина људи размишља о томе да попију чашу воде када су жедни; али тада би већ могло бити прекасно.

Чак и блага дехидрација може променити расположење особе, ниво енергије и способност јасног размишљања, према две студије недавно спроведене у лабораторији за истраживање људских перформанси на Универзитету Конектикат.

Тестови су показали да није било важно ако је особа ходала 40 минута на покретној траци или је мирно седела – штетни утицаји узроковани благом дехидрацијом су били једнаки. Блага се дехидрација дефинише при губљењу отприлике 1,5% нормалног волумена течности у телу.

„Наша чула за жеђ се не јављају све док нисмо 1% или 2% већ дехидрирали. До тада се дехидрација веć појавила и почела да утиче на наше умне и телесне перформансе“, каже Армстронг, међународни стручњак за хидратацију који је у овом пољу проводио истраживања више од 20 година. „Дехидрација утиче на све људе, а одржавање потребне хидратизације је важно и за оне који раде цео дан за компјутерима као и за тркаче маратона, који могу изгубити и до 8% телесне тежине губљењем течности док се такмиче.“

Код оба пола ове негативне промене у расположењу могу ограничити мотивацију потребну за учешће чак и у умереним аеробним вежбама. Блага дехидрација може такође ометати и остале дневне активности, чак и када не постоји присуство компоненте физичке потражње.

Како би задржали исправну хидратизацију, стручњаци попут Армстронга препоручају да особе пију 8 чаша воде дневно, што би био еквивалент отприлике 2 литра воде. Људи могу проверавати свој дехидрацијски статус посматрањем боје својег урина. Урин би требао бити бледо жуте боје код особа које су исправно хидриране. Урин који је тамножут или тамне боје индицира већу дехидрацију. Исправна хидратизација је нарочито важна за високоризичне групе, као што су старије особе, људи који болују од дијабетеса и деца.

Надамо се да ће овај текст подстаћи барем неке наше читаоце да промисле о томе шта пију, и јесу ли правилно хидрирали своја тела. Наше здравље је изузетно крхко и мало ко о њему размишља све до тренутка док то здравље не почнемо губити или до тренутка када смо га у потпуности изгубили. Можда је паметније спречити него лечити.

Индустрија газираних пића нам не нуди ништа доброга и здравога, па се требамо запитати јесу ли нам такви производи заиста потребни?

Аутор: Љубица Шаран, Матрикс Ворлд

Извор: „Вестинет“

 

 

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 6375378

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.