svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

О ПРОТИВНИЦИМА БОГА, ЧОВЕКА И ЉУДСКЕ ИСТОРИЈЕ

геополитикаНеки са Запада покушавају да владају помоћу злочина, насиља и рушења светиња - Срби су то највише искусили

Изјаве највиших личности руске државе и цркве, Председника Путина и Патријарха Кирила, дате последњих дана, сведоче о потпуном схватању зле суштине предводника политичког Запада. Тим схватањем и тим изјавама то зло се жигоше, раскринкава и криминализује. А то је више од пола пута до победе над тим злом.

Владимир-Кршљанин-300x200Пише: 
Владимир Кршљанин

То схватање и те изјаве су зато и спасоносни.

Обе изјаве су дате усмено, «из главе», без читања и добро их је саслушати. Ради подвлачења њихових најзначајнијих момената, дозволићемо себи слободу да их овде цитирамо у кондензованом облику.

Патријарх Московски и Целе Русије Кирил је у проповеди на литургији поводом стогодишњице стрељања Царске породице, пред сто хиљада људи, у Јекатеринбургу 16/17. јула 2018. рекао:

Иза овог страшног злочина је нешто стајало, постоји колективна кривица целог народа, заокрет у историјском животу Свете Русије који је довео народ у тешки и страшни ћорсокак. У току најмање 200 година, које су претходиле тој трагедији, одвијале су се промене у свести људи које су многе довеле до богоотступништва.  Интелигенција и аристократија, па чак и део клира, почели су да прихватају туђе мисли, туђе идеале, туђи поглед на свет, који се формирао под утицајем философских и политичких теорија које немају ништа заједничко са хришћанством.

Да ли је могуће изградити срећан живот посредством злочина, крви, насиља и рушења светиња? Историја јасно сведочи: није могуће!

геополитика1

Председник Руске Федерације Владимир Путин је на саветовању са амбасадорима и сталним представницима Русије при међународним организацијама, које се одржава једном у две године, 19. јула 2018, само три дана после сусрета са Доналдом Трампом у Хелсинкију, рекао:

У САД постоје снаге које су спремне да на жртву својим амбицијама принесу: руско-америчке односе, интересе америчког бизниса и америчких радника, интересе својих савезника и саму безбедност САД.

Постојање тих снага се не уклапа у нашу политичку философију. Нас су учили да људима који раде за државу, морају увек изнад свега бити  интереси државе и друштва. Али у САД постоје они којима су своји интереси изнад општенационалних. Ти људи су моћни и намећу милионима својих суграђана ствари супротне нормалној логици историје.

То морамо имати у виду у нашем практичном раду.

Из ових кратких изјава можемо прочитати много. Овде ћемо навести неколико закључака, који нам се чине незаобилазним.

Председник Путин и Патријарх Кирил слично размишљају. Дакле, у Русији постоји симфонија световне и црквене власти.

Револуционарни терор, цареубиство и братоубилаштво који су запретили постојању Русије и које је она са огромном муком и многобројним жртвама превазишла, дошли су са Запада. Али не у моменту, већ као врхунац процеса који је трајао два века. Сва духовна угледања на Запад, од времена Петра Великог, била су погубна. И због тога што духовну саборност замењују бесомучном располућеношћу. Политички Запад је владао над људима и народима сукобљавајући их међу собом. И између нација и унутар нација.

Баш у разговору са најстручнијима за спољну политику, председник Путин указује да у пракси није сасвим тачно да су државе субјекти међународних односа и међународног права, већ да међу њима постоји и уљез – неке снаге, односно неки људи, највише у САД, који утицајем далеко надмашују већину држава. Дакле зла суштина политичког Запада је персонализована. Путин овом изјавом жигоше и криминализује светску закулису, осуђујући је на пораз истом методом којом је из историје протеран нацифашизам. Чак и жешће и непопустљивије – јер овде се ради о дефинитивним кривцима: противницима Бога, човечанства и људске историје.

Неки са Запада и даље, иако су откривени, покушавају да владају помоћу злочина, крви, насиља и рушења светиња. То смо ми Срби најбоље искусили. И имаћемо то у виду у нашем практичном раду.

ИЗВОР: Центар академске речи

 

00zlatenac2qy7.jpg
Број прегледа чланка : 3615502

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.