svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Бивши портпарол војске тврди

Светозар Радишић (Фото: Јутјуб)Разбили су СССР, ЧСРС и СФРЈ, сада растурају СРБИЈУ!

Пуковник у пензији и бивши портпарол Војске Југославије, доктор наука из области теорије ратовања, аутор многих књига о вођењу специјалних ратова, Светозар Радишић, гостујући у емисији "Хелмкаст" говорио је о актуелној ситуацији у Србији, о вођењу психолошког и „терминошког рата“ против Србије.
 
НАТО је на Србији показао право лице

Радишић, који је на дужности у генераштабу ВЈ био до 2005. године, рекао је да су одмах након 5. октобра у војсци добили препоруку од тадашњих власти да када говоре о агресији НАТО на СРЈ промене термин и у будуће не говоре о „агресији“ већ о „интервенцији НАТО“.

-Инсистирали су на томе да ми не спомињемо реч „агресија“, него да говоримо „интервенција“. Окупатори су инсистирали код наших власти да изменимо терминоглогију. Ненормално је то да неко пристане да промени правну дефеницију агресије - истако је Радишић.

Радишић говори о појму “терминолошки рат” који има за циљ да се ствари називају другим именима. Он је рекао да је “НАТО на Србији показао право лице” и да је Србија згулила маску са лица НАТО. Истиче да је НВО сектор имао за циљ да се речи „патриотизам“ и „национализма“ означе као негативне.

-Ви сада на гуглу ако укуцате „агресија“ нећете наћи ништа о рату. Наћићете сасвим друге ствари на ту тему. Толико се иде у том „терминолошком рат“. Терминолошки рат се води вековима. Они тиме хоће да ублаже своје зло.- рекао је Радишић.

Радишић је говорио о директиви 20/1 која је усвојена 18. августа 1948. године у Савету за националну безбедност САД.

- Они који мало више знају, знају да то пише и у протоколу Сионских мудраца. Они су на основу те директиве разбили СССР, ЧССР и СФРЈ. У континуитету исте доктрине сада раде на разбијању Србије. Оно што је основа тог приступа је заправо ко води медије. Балканске медије води, како они кажу, пуковник са четири звездице, Петреус. Он је претпостављен телевизијама. Чудим се како немју мало више образа директори тих телевизија. Имали смо искуство одређени низ година да се на српске празнике, посебно на правослане празнике, пуштају сатанистички филмови. Они не воде рачуна о менталитету, не воде рачуна о сопственом народу, не знам да ли га и доживљавају као сопствени народ - каже Радишић.

Радишић још говори о томе да је у току је процес који се одвија у свим државама па и у Србији, а то је обезбожења народа.

-Овај процес се одбија у свим државам света, они хоће да обезбоже планету, да више нико не помисли да Бог постоји. Да сви помисле да је све допуштено- истиче Радишић.

Радишић је рекао да је пут Србије у ЕУ је пут непријатељу у загрљај.

-Они су имали прилику 19 година да нас опорова, да нам обећају да нас више неће тући, да нас неће мрзети, да нам обезбеде границе, да нас економски помогну, али то нису учинили- закључује он.

Радишић је аутор великог броја књига из области психолошког ратовања, као што су „Неокортикални рат“, „Скривено мисаоно оружје“ „Рат свих против свих“ и многих других наслова.

Преузето са: https://www.pravda.rs/

 

Колумна

Историја и ми

istorija i mi

 

Прошлост 

Proslost

 

Мера говора

mera govora

 

Какав човек таква и беседа

analiza beseda na gori sp

 

Пријатеље треба тражити, непријатељи нас сами нађу

good teamwork holding hands 24899 1123

 

Поглед у даљину

pogled u daljinu

 

Читање и писање

Reading and Writing

 

Често оно што видимо, није оно што се налази тамо

what we see is not what is there

 

Док ходам уназад

As I walk backwards

 

Разговор

razgovor

 

ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4305681

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.