svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ИЗДАТИ ИЛИ СЕ ПОВУЋИ – ко да преузме одговорност за Србију?

предајаЗлочинци су поштеђени и ка њима се пузи а све друго је препуштено расулу и хаосу!!!

  • „Врше се невиђени притисци на Србију“, „Приштина није реализовала ни један договор из Брисела а ЕУ ћути“, „НАТО нам прети ако са Војском уђемо на КиМ“, „Срби се свакодневно нападају и угрожавају на КиМ“, „Истрага око убиства Оливера Ивановића тапка у месту“, „Све више је држава ЕУ које желе са САД да учествују у завршним преговорима око КиМ“, „Завршни преговори се захтевају за крај године“, „Ништа нам се не нуди што могу да прихватим“, „Борим се да сачувам свој народ“, „Замрзнути конфликт није добар“…

Александар Михаиловић Пуковник у пензији 150x150Пише: 
Александар Михаиловић, 
пуковник у пензији

Хтео то неко да призна или не, највећи проблем Србије није КиМ, већ опстанак исте, а потпуно растакање би само почело на КиМ уколико се сви релевантни фактори у које би народ морао да има поверење не пробуде и не уозбиље на време. То поверење народа се стиче делима а не причама, јаловим обећањима и бајкама. Да ли битка за Србију улази у завршну фазу и да ли су на челу исте праве политичке војсковође? Ко нам и због чега отима КиМ? Ко ствара и због чега квази државну творевину, мафијашко-клановско-злочиначки организовану? Због чега НАТО и ЕУ инсистирају на стварању те квази државне творевине? Неспорна је чињеница да се од 1999. интензивно изнутра и споља ради на разбијању Србије, њеном комадању, невиђеној агресивној пљачки и брисању са списка релевантних политичких, економских и војних чинилаца на Балкану, што је интензивирано од контрареволуционарно-багер-калашњиков-пироманског пуча до данас.

 

ОПЉАЧКАНА СРБИЈА…

Из Србије је изнешено од растурања ЈУ у крви, посебно после пуча, укупно око 300 милијарди евра, а још толике штете су нанете њеној економији, фондовима и имовини у пљачкашким приватизацијама, док је још увек на делу невиђена пљачка која је у размерама милијарде евра месечно, преко пореских, акцизних, царинских утаја, рада на црно, сиве економије, крађа у јавним набавкама, из ЈП губиташа, електричне струје, из разних фондова, посебно пензионог, уз невероватну финансијску недисциплину послодаваца који не уплаћују доприносе запосленима. Ако се томе дода на стотине милијарди штете због бомбардовања онда је јасно где смо и где идемо, а злочинци су поштеђени и ка њима се пузи.

Производња се гаси, увоз цвета, манипулацијама статистике се смањује број незапослених и расте просечна плата, а на другој страни рекетирају и тероришу пензионери због 20 милиона евра месечно које им власт отима од њихове имовине како би се „фискално консолидовала“ и спречила „банкрот државе“ У Србији „никад боље“, говоре они на власти, док се јавно протестује на сваком кораку. Протестују пензионери јер их власт пљачка због чега им је смртност просечна годишња увећана за 11%, због тога нико не хаје, а ради се о десетинама хиљада грађана, што је својеврсни геноцид над најстаријом популацијом која нема за лекове јер се истих одриче у породицама у којима нико нема посла, да би било за унучиће.

Протестује 37.000 младих породица јер су их банке и држава превариле и увукле у зеленашке кредитоклопке због чега их јавни извршитељи избацују на улице, док им је држава обећавала миран и спокојан живот и борбу за наталитет.Протестују малинари, таксисти, возачи због енормних цена горива које немају никакву економску оправданост, протестују и ојађени у пљачкашким приватизацијама, младе породице са децом којима се протест забрањује док се плаћају параде „поносних“, протестују просветари, здравствени радници, бескућници, Синдикати Војске и Полиције, ратни ветерани, ратни војни инвалиди, навијачи… Ко у Србији не протестује? Припадници странака на власти, правосуђе, тајкуни, банкари и ријалитисти у ријалитима примитивизма и ниских страсти што се дебело плаћа док се народ лечи СМС порукама.

 

… И РАСТАКАЊЕ СРБИЈЕ

Док се Србија бави сама собом и док је народна власт само власт припадника својих странака, Србију растачу и раде све да је раскомадају и учине безначајном. У Бриселу се воде јалови преговори, на месту где се и не може да одлучи о опстанку Србије, Београд спроводи све договорено=наређено, док се мирно посматра како годинама Приштина не спроводи ништа од договореног, повећава своје апетите и ствара услове не само за блиц-криг убијања и премлаћивања српских грађана и високих државних чиновника, већ и да са својом војском дође до Ниша. План се почев од 1999 полако и сигурно реализује, без обзира ко је на челу водеће силе НАТО пакта, пред очима нам се догађа нестајање Србије, а власти чине све да Војску и Полицију Србије доведу до социјалне беде и немаштине, да обесмисле читав безбедносно-одбрамбени систем и да чак шурују са највећим злочинцима над грађанима Србије икада.

На сва догађања и уназађивања, понижавања и пљачку Србије, у којој се умире више него икада а плаћеници НАТО-а тврде да ОУ, плутонијум, пирален, хемија сејана из авиона и из порушених фабрика, уз ГМО и пестициде није штетна, власти Србије показују беспомоћност, незнање, аматеризам и калимерисање им је једина одбрана: „Врше се невиђени притисци на Србију“, „Приштина није реализовала ни један договор из Брисела а ЕУ ћути“, „НАТО нам прети ако са Војском уђемо на КиМ“, „Срби се свакодневно нападају и угрожавају на КиМ“, „Истрага око убиства Оливера Ивановића тапка у месту“, „Све више је држава ЕУ које желе са САД да учествују у завршним преговорима око КиМ“, „Завршни преговори се захтевају за крај године“, „Ништа нам се не нуди што могу да прихватим“, „Борим се да сачувам свој народ“, „Замрзнути конфликт није добар“… Ко врши те притиске, на кога, зашто… да ли су то Русија, Кина, Шпанија, Грчка, Индонезија, Индија,.. КО? Да нису можда силе Запада и чланице НАТО пакта?

Ако јесу, чиме и кога уцењују и условљавају, да ли им је, ко и шта обећао, а зашто са тог Запада узимамо и баснословно плаћамо саветнике, парама из наслова рекетирања пензионера? Чему нас они саветују и шта је добро постигнуто у последњих 18 година, ко сада боље живи и колико је таквих? Какви су нам и где завршни рачуни државе? О којим и каквим „завршним преговорима“ везано за КиМ је реч ако се није за 5г мрднуло од почетка, ако ништа није са стране Приштине реализовано, само једнострано од Београда?

Коме треба и какво признање те жеља да на брзу брзину и по сваку цену оконча косметску агонију? Да ли битка за Србију улази у завршну фазу и да ли су на челу исте праве политичке војсковође? Ко нам и због чега отима КиМ? Ко ствара и због чега квази државну творевину, мафијашко-клановско-злочиначки организовану? Због чега НАТО и ЕУ инсистирају на стварању те квази државне творевине? Сигурно је да је за отимаче КиМ временски цајтнот јер касне са оним што су планирали док људи због болештина на истом падају и умиру и на улицама, а косметска богатства још нису потпуно опљачкана, те постоји опасност да њихови заморчићи над којима се врше најбестијалнији експерименти и испитује све што је за масовна уништавања схвате да су преварени и да добро наоружани крену на своје менторе и снабдеваче.

Због чега се крије разлог стварања те лажне државе?

То су енормна косметска богатства, процењена од стране Запада на 500.000 милијарди евра? Ко се ту уталио и омастио, обећао да мора да преда иста, не само светиње и центар српске и националне културе и духовности? Може ли било ко из актуелне и власти из овог и са краја прошлог миленијума да спречи даље растакање Србије ако се већ зна и међусобно оптужују и наводе сви облици сарадње свих њих са убицама малих Милица и грађана ове напаћене државе? Да ли било ко од оних на власти у овом миленијуму може да има неподељено поверење огромне већине грађана из било које странке и без обзира да ли су или не страначки оријентисани?

Ако нам се уништавају и наука, култура, спорт, економија, правосуђе посебно које је највећа рак рана читавог друштва, које су то снаге, да ли оне на које актуална власт рачуна за решавање проблема наталитета, из миграционих таласа са БИ и због којих би Србија требала, као држава изван ЕУ, да постане сабирни центар, што значи да никада неће ни ући у ЕУ већ ће мигранте населити у 800 напуштених села и тако створити најмоћнију тројанску армију на свету икада? Ко су ти који су најбогатији искуствима, радним и животним, који су опстали уз бројне падове и успоне, који не зависе од послодаваца, газди, који би се бескомпромисно борили и изборили као политички некомпромитовани да се Србија на прави начин реформише, стави на праве темеље и у њој обезбеди много мирнији и срећнији живот будућих поколења, поново изгради а не распродаје што су они градили деценијама и оставили као свој минули рад?

Ко о будућим поколењима стварно поштено, искрено и на прави начин размишља, а коме је све једно да ли ће иза њега наступити потоп, поларна зима или мрак? Ко су те нове, старе снаге и они на чију енергију се рачуна, на које огромна већина грађана свих националности и вера може да се ослони и има поверење и да ће све припремити да они на којима свет и држава остају заузму своја места, да наставе тамо где су ови стали? Има ли оних који их нису издали и који нису политички корумпирани и компромитовани и који желе, могу и знају да мобилишу све креативне снаге и коначно укину дискриминацију у Србији и учине нешто за све угрожене групе грађана, огромну већину становника Србије, да у Србији завладају право, правда и правна сигурност свих?

ИМА, а да би они преузели кормило Србије актуелне власти морају да учине све, ако мисле добро Србији, да изгубе изборе, не да их покраду, као и сви они који су до сада показали шта знају и умеју, на који начин би усправно отишли у политичку историју, не као издајице, и на неки начин имали алиби пред онима којима су можда нешто обећали и правили рачун без крчмара, народа!

ИЗВОР: Васељенска

Преузето са: http://www.carsa.rs/

 

pokajnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 3865594

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.