svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Каку: Дигиталне људске душе стизаће за секунд на Месец, а за 20 минута на Марс

2096ЉУДИ ЋЕ МОЋИ ДА РАЗГОВАРАЈУ СА УМРЛИМ РОЂАЦИМА И ПРИЈАТЕЉИМА

  • Мичио КАКУ је уверен да постоје паралелни светови, да ће бити могућа путовања брзинама већим од брзине светлости и да ће ћелије рака ускоро уништавати нано-роботи - на нивоу појединачних ћелија
  • „Научници су одувек одрицали постојање душе јер су сматрали да мозак чине само неурони, али је пројекат Конектом променио ту парадигму. Дигитализација мозга омогућиће васпостављање човека после смрти. Компјутер ће моћи да изнова створи човека и да га имплантира у робота. Људи ће на тај начин моћи да опште са умрлим рођацима и пријатељима. Тако ћемо, у неку руку, стећи бесмртност. Појавиће се и библиотеке дигиталних људских душа и личности великих људи“
  • Људи ће у не тако далекој будућности моћи да фотографишу чак и своја маштања. Имаће и могућност - уверен је Каку - и да једним трептајем добију на увид биографију саговорника или превод са било ког језика, а аутомобили, зидови у становима и играче постаће паметни јер ће им бити уграђена вештачка интелигенција

АМЕРИЧКИ физичар-теоретичар јапанског порекла - Мичио Каку (Michio Kaku) чија специјалност су квантна механика и супергравитација - има иза себе, поред осталог, и књигу „Физика немогућег“, „Физика будућности“ и „Будућност разума“ у којима  прогнозира шта ће се догађати у наредних 30 и 100 година.

Све три су светски бестселери. Нимало случајно.

Каку сматра да ће до 2100. године летови на Марс постати „јефтини и масовни“, да ће се појавити хиперсонични авиони који ће имати данас незамисливе брзине, да ће се човеков живот „суштински продужити“ и да ће почети да функционишу комерцијални термонуклеарни реактори.

Каку је уверен да постоје паралелни светови, да ће бити могућа путовања брзинама већим од брзине светлости и да ће ћелије рака ускоро уништавати нано-роботи - на нивоу појединачних ћелија.

Каку опомиње: „Пси мисле да смо ми пси - само јачи, па нам се зато покоравају. Мајмуни знају да смо ми нешто друго. Чим роботи то исто схвате - постаће опасни. Мислим да би у роботе требало уграђивати чипове-убице који би се активирали чим робот науми да нашкоди човеку. То је задатак наредне генерације“.

collaborative-innovation-in-the-platform-economy

По његовој процени, крајем XXI века појавиће се „потпуна дигитализација мозга и неуронских веза“.

Каку тим поводом открива:

„Научници су одувек одрицали постојање душе јер су сматрали да мозак чине само неурони, али је пројекат Конектом променио ту парадигму. Потпуна дигитализација мозга омогућиће васпостављање човека после смрти. Са картом његовог мозга и информацијама које је остављао у виртуелној реалности (социјалне мреже, мејлови, онлајн-куповине итд.) компјутер ће моћи да изнова створи човека и да га имплантира у робота. Људи ће на тај начин моћи да опште са умрлим рођацима и пријатељима. Тако ћемо, у неку руку, стећи бесмртност. Појавиће се библиотеке дигиталних људских душа и личности великих људи. У њима ће постати могуће општење са Наполеоном, Черчилом или Ајнштајном“.

Каку додатно тврди: „Људи ће моћи да своју дигиталну душу, уместо себе, пошаљу у далеки космос. За секунду ће стизати на месец, на Марс за 20 минута, а на Плутон - за сат. Душе људи ће путовати без ракета брзином светлости. Васељену ће освајати чиста свест“.

Он сматра да ванземаљци управо тако већ истражују космос.

Каку подсећа да је у наочари физичара Стивена Хокинга био уграђен инфрацрвени сензор који је регистровао и померање његовог погледа што му је омогућавало да „слаже“ текст на монитору, али наглашава да научници желе много више. Да дешифрују електромагнетне сигнале мозга, а засад им то успева само са појединим речима и фигурама.

Он је убеђен да ће људи у не тако далекој будућности моћи да фотографишу чак и своја маштања.

Имаће и могућност - уверен је Каку - и да једним трептајем добију на увид биографију саговорника или превод са било ког језика, а аутомобили, зидови у становима и играче постаће паметни јер ће им бити уграђена вештачка интелигенција.

Преузето са: http://www.fakti.org/

Последње ажурирано петак, 01 јун 2018 23:55  

Колумна

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

Карактер

karakter

 

Иди, и како си веровао нека ти буде

idi i kako si verovao

 

tuman-s.jpg
Број прегледа чланка : 5044826

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2020.

pravilo posta 2020

БУКВАР
за србску православну децу
и родитеље

0000

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.