svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ОРБАНОВА ОЛУЈА – СВЕТ У ШОКУ:

Orban-435Дани владавине “Новог светског поретка“ су завршени ГРАДИМО ХРИШЋАНСКУ ДЕМОКРАТИЈУ

Мађарски премијер је упозорио да су дани владавине “Новог светског поретка“ над планетом готови, јер се Мађарска успоставља као “хришћанска демократија 21. века“.

На почетку свог четвртог мандата као премијера, Виктор Орбан је изнео свој нови храбар план за земљу, рекавши: “Звезде изнад Мађарске сијају светлије него икада.“

“Мађарска је спремна да преузме велики изазов,“ рекао је Орбан. “Сада ћемо водити велику игру.“

“Уместо да покушамо да поправимо либералну демократију која је у проблему, изградићемо хришћанску демократију 21. века која гарантује људско достојанство, слободу и безбедност, штити једнака права мушкараца и жена, модел традиционалне породице, ставља кочнице на антисемитизам, штити нашу хришћанску културу, и пружа могућност за одржавање и развој наше нације,“ изјавио је он. “Морамо то рећи гласно, јер не можете реформисати нацију у тајности: ера либералне демократије је готова.“

Подсећајући на инаугурациони говор председника Трампа 2017. године, Орбан је зрачио патриотизмом и оптимизмом за будућност своје нације, док је позивао Мађаре да се уједине и Мађарску поново начине великом, извештава Неwсwарс.

Он је изнео оквир за своју нову администрацију, ону за коју каже да ће радити на трансформацији Мађарске у најбезбеднију и нацију која ће се најбрже развијати у Европи – ефекат за који се он нада да ће позитивно утицати и на суседе Мађарске.

“Не постоји ништа лепше, безбедније, древније и заштићеније него што је наш карпатски басен,“ рекао је Орбан. “Знам да ће многи то сматрати немогућим, али ја мислим да је за Мађарску могуће да постане једна од првих пет европских земаља за живот и рад до 2030. године.“

“Ја ћу обављати све своје дужности у интересу Мађарске и мађарског народа, и у складу са хришћанским вредностима.“

Према анализи коју је спровео Институт Нéзőпонт уочи мађарских историјских избора у априлу, Орбанова коалиција ФИДЕСЗ-КДНП је “најјача политичка сила“ међу свим старосним демографским подацима у земљи, повећавајући своју базу за око 500.000 гласова још од 2014. године, што указује на то да би ова коалиција могла да настави да добија изборе у догледној будућности.

Преузето са: http://www.intermagazin.rs/

 

Колумна

Књига над књигама

knjiga nad knjigama

 

Дан

dan

 

Историја и ми

istorija i mi

 

Прошлост 

Proslost

 

Мера говора

mera govora

 

Какав човек таква и беседа

analiza beseda na gori sp

 

Пријатеље треба тражити, непријатељи нас сами нађу

good teamwork holding hands 24899 1123

 

Поглед у даљину

pogled u daljinu

 

Читање и писање

Reading and Writing

 

Често оно што видимо, није оно што се налази тамо

what we see is not what is there

 

ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4322510

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.