svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

АМАТЕРСКО ЛИЦИТИРАЊЕ: НАМА ТРИ И ПО ОПШТИНЕ, А ШИПТАРИМА СВЕ ОСТАЛО И - ПРИЗНАЊЕ

Ел. пошта Штампа ПДФ

7273Покретачи Апела: Не одустајемо - Мичелова посета показала да Запад наступа са новим уценама

  • „Вучић грозничаво настоји да склепа било какав пропагандни модалитет којим би коначно сламање Србије пред западњачком уценом српском народу представио као тобожњи „компромис“

ЈУЧЕ је, после, очигледно, врло непријатног разговора са представником америчког Министарства спољњих послова, коначно разобличена вишемесечна инсценација српских власти звана „унутрашњи дијалог о Косову и Метохији“, чиме су, нажалост, потврђене бојазни покретача Апела за одбрану Косова и Метохија с краја прошле године.

То је учинио сам Александар Вучић изговарањем следеће реченице:

Највећа препрека на нашем путу ка ЕУ јесте проблем КиМ, и ЗАТО смо спремни на компромис, али не на понижење“.

Дакле, разлог инсистирања на тзв. „историјском споразуму с Албанцима“ јесте искључивоулазак у Европску унију, а не настојање да се тобоже скине тешко бреме с леђа будућих нараштаја, како нам се председник Србије све време заклињао.

Проблем КиМ жели се „решити“ сада, не зато што наше власти знају како да га реше у корист Србије, већ зато што је то уцењивачки предуслов Брисела и Берлина за евентуално чланство у кризом уздрманој ЕУ.

Притом, исправно проценивши неразумну фиксацију Вучића за ЕУ, Запад у име тзв. „власти“ у Приштини, као што смо и јуче видели по Вучићевом неуверљивом глумљењу чврстине и достојанствености, иступа и с новим уценама. А председник Србије, нашавши се у чуду што од њега траже и више од онога што је одавно обећао, немоћно и понизно је завапио да је „спреман на СВАКИ компромис“.

Тиме је несвесно признао да је, поред осталога, и аматерско лицитирање у јавности људи из његове екипе о преговорима с Тираном о подели КиМ - по „принципу“: нама три и по општине, а Шиптарима све, баш све остало, уз наше признање њихове независности - имало за сврху само формулисање изговора за препуштање КиМ.

Дакле, Вучић, у својој државничкој недораслости, али и ништа мањој људској посрнулости, не покушава да изнађе споразум који би колико-толико одговарао Србији - будући да је свима, па и њему, јасно да у постојећим условима до тога напросто није могуће доћи - већ грозничаво настоји да склепа било какав пропагандни модалитет којим би коначно сламање Србије пред западњачком уценом српском народу представио као тобожњи „компромис“, а не као оно што он заправо јесте: бедна капитулација, којом би се данашњи нараштај неповратно одрекао Косова и Метохије, трајно обрукавши претке, неповратно постидевши потомке.

Српски народ мора наћи начина да заустави Вучића у његовом сулудом подухвату, а ми, покретачи Апела, од тога, као ни од српскога Косова и Метохије - НЕ ОДУСТАЈЕМО.

 (саопштење покретача Апела за одбрану Косова и Метохије)

Преузето са: http://www.fakti.org/

 

 

Колумна

Црта

Äquator im Atlantik

 

Стрпљивост

patience

 

Богатство

bogatstvo

 

Човек увек жели да верује у оно што не жели да му се догоди

bombardovanje

 

Агресија

agresija

 

Књига над књигама

knjiga nad knjigama

 

Дан

dan

 

Историја и ми

istorija i mi

 

Прошлост 

Proslost

 

Мера говора

mera govora

 

ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4297620

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.