svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ТЕЖАК ЗАДАТАК ЗА НОВУ ВЛАСТ СРБИЈЕ

Интервју Војислава Милошевића у "Геополитици"

ОБРАЧУН СА БАНДИТИМА ПРЉАВЕ ТРАНЗИЦИЈЕ

Поштовани господине Милошевићу, Ви сте кроз своју књигу „Балкански чвор" скренули пажњу српске јавности на низ негативних појава и процеса који се одвијају у нашој земљи. Молимо Вас ла нам на почетку разговора за Геополитику дате једну кратку оцену политичког, економског и социјалног стања у земљи, односно стања нације.

- Одласком ненародног режима Бориса Тадића са политичке сцене Србије, мораће да изађе на видело колико је Србија за протеклих дванаест година опљачкана у новцу, колико у злату, на чијим рачунима се налази та огромна свота новца која се процењује на преко 54 милијарди евра. Нова власт, предвођена председником Србије Николићем, премијером Дачићем и вицепремијером Вучићем, имаће јако тежак задатак да утврди и саопшти грађанима Србије колико је домаће производње плански уништено да не би била конкуренција увозничком лобију. Мораће нова власт да нађе тешке одговоре на питања који министри и које владе су поткупљивани стотинама милиона евра да би успео гнусни пројекат убијања Србије, од 5. октобра 2000, када је извршен пуч у држави. Тај пуч је финансиран стотинама милиона марака од страних, западних, обавештајних служби. Мора се открити по чијем налогу је систе-матски уништаван војно-индустријски комплекс, те цивилна и војна безбедносна структура, што су темељи сваке државе.

- Нова власт просто има тежак задатак јер је дошла на опустошену земљу, у буквалном смислу, и мораће да изнесе на видело све прљавштине тзв. „демократске" епохе, тј. пљачке века - државе и народа Србије. Нова власт дугује своме народу, који јој је с правом указао поверење, обрачун са свим бандитима прљаве транзиције, какву не памти ни најзаосталија афричка земља. Морају се извести на суд сви „демократски" помагачи у злочину почињеном над Србијом, те да се очисти све кадровско и организационо смеће из правосуђа. Треба кренути редом, и видети ко је и колико новца опљачкано на убијању и затирању више од петсто државних и друштвених предузећа. Јавност треба да зна ко је извршио овако накарадну транзицију државе Србије, која нас је коштала више него сви ратови вођени деведесетих година, после чега је народ остао го и на улици. Изговор претходних квазиполитичара је био: „Нема извоза индустријских производа јер је наша индустрија технолошки застарела и неконкурентна". Треба открити ко су убице српске производње и српског банкарства, ко је та убиства наручио и из којих земаља, као и кога су те земље подмитиле или уцениле, и чиме. Нова власт мора да донесе пројекат националне стратегије пољопривреде, спасавања сточног фонда, пројекат обнове села, и да све то постави у центар темељне обнове државе и друштва у целини. Србија има девет пута више обрадиве земље него Холандија, и десет пута мање приносе. Ту треба тражити одговоре. Нова власт мора јавности да саопшти тешку чињеницу да се најважнији електронски и штампани медији налазе у рукама криминалаца и њихових криминалних корпорација. Легитимном истрагом треба утврдити све незаконитости које су се у тим медијима дешавале до данас, што је све чињено ради стицања енормних профита, а притом, држањем народа у покорности систематским испирањем мозга, лансирањем поткултурних образаца.

Да ли је овако лоше стање у земљи резултат деловања спољног фактора, плод наивности или пре злонамерности домаће политичке елите, или нечег трећег?

- На ово питање сам делом већ претходно одговорио. Оно што је суштина, јесте да треба знати да доласком коалиције ДОС на власт, 5. октобра 2000. године, земљу преузимају људи који немају никакво искуство у вођењу озбиљних државних послова. Њихова једина препорука је била лојалност страном обавештајном фактору, који је имао задатак да убије Србију, као најјачу земљу на Балкану. Пучистима, политичким дилетантима, одобрено је од ментора да оргијају по Србији, али да за своје газде обезбеде стратешке ствари које се буду захтевале. Србија је историјски, културно и духовно блиска Русији. Пошто је прича о покоравању Србије само мали део велике стратешке игре заокруживања Русије, њеног потчињавања, подела бар на три дела, европски, сибирски и далекоисточни, одузимање природних ресурса и даље богаћење светске елите, онда је Србију требало бацити на колена - јер слаба Србија значи слаба Русија. Међутим, у међувремену, „карте" на геостратешком пољу мало су се другачије „промешале" од планираног на Западу. Уосталом, Збигњев Бжежински, идеолог Новог светског поретка, написао је књигу „Велика шаховска табла" крајем деведесетих, и тамо је све недвосмислено написано: „/.../да је Русија пребогата сировинама, да није фер да их она сама експлоатише, те да ће се Запад 'постарати' да узме велики део тог колача".

Неко би политику Србије могао да посматра као низ уступака. Какав став, по Вама, држава Србија треба да заузме поводом те политике перманентног условљавања и уцењивања?

- Онај ко не познаје историју, тај неће имати лепу будућност: у свету постоје две групе људи - они који управљају збивањима, и они који на та збивања реагују. Друга врста је познатија и многобројнија. Но, праву моћ има прва врста. Њих никада не видите у медијима. Они су врло добро и прецизно организовани, распоређени и савесни у извођењу добијених задатак на светском нивоу. Нећу их сада набрајати, јако су познати. Њихов циљ је једна светска влада, један светски поредак, једна религија. Та идеологија нема ништа заједничко са грађењем држава, што је био пројекат везан за 19. век, већ са уништавањем свих националних држава у свету и последицама истог. Они стварају глобализацију. Свака врста глобализације је царство. А свако царство је диктатура. А њихово царство је царство - новца! Лихварства. Они који владају светом стварају царство које се супротставља свему ономе што је класична култура створила као хумане вредности последњих 2.500 година. Данас се налазимо, због свега тога, у епицентру наглог нарастања дириговане апокалипсе. Са овога нивоа сада долазимо до Србије: током 19. века Велика Британија је била у ратовима на страни Турске, а против Русије и Србије. За сво то време је градила агентурну мрежу на Балкану, уз помоћ које је покушавала да се представи као пријатељ балканских народа. На основу извора из британских архива, њен циљ је био да у Првом светском рату Србије више не буде. У рату 1914-1918. српска војска је успешно ратовала против Аустроугарске, Немачке и Бугарске. Цена је била превисока: од 4.500.000 становника, Србија је изгубила 1.247.434 особе, тј. 28% целокупног, или близу 40% мушког становништва; Немачка је изгубила 9,8%, Италија 6,2%, Русија 1,3%, САД 0,2%. У време Берлинског конгреса 1878. године, Велика Британија је логистмчки помогла формирање Прве призренске лиге, где су Шиптари са Космета изразили жељу да сви Албанци живе у једној држави. Када је Италија капитулирала септембра 1943. године, Немци су организовали Другу призренску лигу. Када се завршио Други светски рат, победом савезника, где је Југославија, тј. Срби, била са највећим бројем и бораца и опет жртава, 1946. Американци у САД помажу формирање Треће призренске лиге, са истим циљевима које су ммале претходне две. У Рамбујеу 1999. године, подноси се Србији „Рамбује документ" класичан нацистички ултимативни акт на осамдесет пет страна, који ексклузивно одређује шта треба да буде урађено са рудним богатствима на Космету. Члан 1. на страни 45 заговара приватизацију целокупне економије, тада СР Југославије. Иначе, Србија је у рудним богатствима најбогатија држава западно од Русије. Процена вредности природног богатства Србије је 15 трилиона долара. Једна трећина отпада на Космет, где се налазе неке руде ретке у свету. Читав овај ђаволски план би био праћен окупацијом земље, у коју би, по том уговору, дошло 28.000 НАТО војника, који би водили све послове у Србији и Цр-ној Гори.

Председник Клинтон је тада изјавио да ће, ако Слободан Милошевић одбије тај план, то бити један неморалан чин, и да ће бомбардовати СР Југославију све дотле док је не врати у камено доба. Јер, Милошевић мора да допусти да гђа Олбрајт и господа Коен, Бергер и Холбрук воде земљу у његово име.

Тадашњи савезни парламент је одбацио „Рамбује документ" јер би то било губљење суверенитета, предаја земље и територије, што Устав изричито забрањује. Уосталом, ултиматум није дипломатски корак, већ ратни чин!

И потом се догађа Рачак?

- Немачки министар одбране Рудолф Шарпинг обмањује светску јавност о наводном масакру над цивилима у селу Рачак. Његов земљак, Немац Херман Хенш, члан верификационе комисије ОЕБС-а, био је први на лицу места, сликао погинуле терористе УЧК у униформама, да би им касније агенти БНД-а скинули униформе, обукли цивилна одела, и то представили као наводни злочин српских снага. Докази постоје. У марту 1999. долази до познатог бомбардовања Србије и Црне Горе, мимо одлуке СБ УН, што је истовремено агресоре означило као ратне злочинце. Ратни злочин никада не застарева.

Уследио је Кумановски споразум, којим је предвиђено повлачење српских војних и полицијских енага са Космета. То је учињено под присилом, да би се зауставило бестијално НАТО убијање невиних цивила, војника, а и уништавање инфраструктуре државе.

Донета је потом резолуција 1244 СБ УН, где је Космет саставни део Србије. На силу, мимо свих међународних закона и конвенција, Косово, уз помоћ САД, Енглеске и Немачке, 2008. проглашава наводну „независност". Међутим, „Бечка конвенција", прихваћена 26. маја 1963. а која је ступила на снагу 27. јануара 1980, предвиђа да је сваки међународни уговор који је донесен под присилом - неважећи. Секција 2, члан 51 и 52 јасно одређују да је уцена недопустива као преговарачки инструмент.

Након тога долази наводна „демократска" власт у Србији после 5. октобра, и прихвата све што Запад тражи. Чак испуњава и оно што не тражм, да покаже колико је понизно лојална, на штету народа и државе. Лидер је био премијер Зоран Ђинђић. Пуне две године је послушно испуњавао све постављене услове од стране Запада, до момента када је у њему прорадио патриотизам. Одбио је даље уцене и зато платио главом. Истина о атентату је скривена. Биће осветљена. Одлазак Тадићевог режима отвориће незаустављив процес прочишћавања државних установа, стратешки најважнијих стубова државе, јер су захваљујући баш њему све оне биле закочене у слободи одлучивања и спровођењу својих законских обавеза. Пре свега, реч је о правосуђу, тужилаштву и полицији. Ни он сам није крио да је „главни у свему" јер је, кршећи уставна овлашћења, ушао на терен апсолутне одговорности за сваки опљачкани милион и за сваки ненаменски потрошени евро. Стога га чека кривична одговорност.

Ви сте поменули да је 26. маја 2006. године одржан састанак тајних служби западних земаља поводом Србије. Да ли се може знати шта је тада одлучено о Србији и да ли су закључци са тог састанка спроведени у дело, и са којим последицама по нашу земљу?

- Важно је поменути састанак који је одржан у Бриселу 13. марта 1999, када су челници НАТО-а донели коначну одлуку о бомбардовању СРЈ. Захваљујући обавештајном раду српских агената који су били добро позиционирани у врху НАТО-а, власти у Београду су имале правовремену информацију о почетку и детаљима напада. Истога дана, одржан је састанак у НАТО ратном штабу за санитет, коме је председавао Бернар Кушнер, први високи представник УН за Космет. Потом је био министар иностраних послова Француске, али на пола мандата је смењен од стране председника Саркозија, јер су имали информације о његовој умешаности у трговину људским органима Срба. Истражни органи Хашког трибунала истражују његову повезаност са тим злочинима. А све западне обавештајне службе, а и наша и руска, имају доказе о томе од самог почетка. У Бриселу је одржан састанак 26. маја 2006, на коме су учествовали представници америчког Стејт департмента, ЦИА-е и МИ6. Донели су следеће закључке: На све начине, не искључујући и крајња средства, приморати Србе у БиХ да се одрекну своје државности, и затим да укину Републику Српску. Посебно обратити пажњу на избор новог високог представника.

Практичним мерама, не обазирући се на формални аспект, ставити ван снаге Резолуцију 1244 СБ УН о Косову, и створити услове за независност. Потпуно медијски маргинализовати утицај пронационалистичких странака у Србији, и, када се створе услови, у целости их елиминисати са политичке сцене. Политичке лидере ових снага оптужити, извести пред суд и осудити због бројних корупционашких афера. Елиминисати утицај Русије у региону по сваку цену. Одузети Москви било какву иницијативу по питању њеног економског интереса у Србији. Ни по коју цену не дозволити руску експанзију, нарочито приватизацију стратешких предузећа. У јавном мњењу Србије створити негативно расположење према Србији као држави.

Апсолутни приоритет је обезбедити победу прозападних политичких снага на предстојећим изборима. За ову операцију обезбедити довољна новчана средства. Армију Србије свести на симболичан број војника и разоружати је.

Како оцењујете тренутно стање у нашој јужној српској покрајини Косову и Метохији? Најављује се долазак новог немачко-аустријског контингента војника. Откуда они на северу Косова, иако је првобитно немачка зона била Призрен? Ви сте говорили о интересној подели великих западних сила на Косову. Можете ли нам нешто ближе појаснити?

- Познати француски геостартег, пилот и отац француске атомске бомбе, генерал Пјер Мари Галоа, рекао је да је разбијање Југославије дуго планирано од стране Немачке. Сам је лично учествовао на састанцима које је тада водио министар одбране Немачке Франц Јозеф Штраус 1976. и 1977. наједној фарми близу Минхена. Био је присутан представник Велике Британије Брајан Кроузи, бивши шпански министар Санчез Беја, и представник Ватикана, адвокат Паул Виола. Немачка је тада заступала став о потреби територијалног прекомпоновања Југославије након Титове смрти. За време Другог светског рата Немци су држали рудник Трепчу, где су прављене и батерије за њихове подморнице. Ту је злато, платина, ретка руда бора, и многе друге. Највеће залихе лигнита у Европи, 3 трилиона метара кубних земног гаса, 1 трилион барела нафте. Компанија „Олаф Густафсон" тамо врши истраживања у име фирме „Манас Петролеум", у којој акције има ратни злочинац генерал Весли Кларк. Космет је одувек био сладак плен за онога ко победи у ратовима задњих 2000 година. Али, он је српски, и остаће српски. Иницијатива Ивице Дачића о подели Космета је неодговорна, непаметна и стратешки штетна. Нико нема право да дели или поклања оно што није његово. Космет је део свих нас, и ми смо сви део Космета. Ако ова генерација не реши то питање, решиће будућа. Да су се наши преци тако лако одрицали вере и земље, Космет би пре пет векова већ био Турски. А није, нити ће бити. Рат је само наставак политике другим средствима. Тако су нас учили са Запада, у теорији и у пракси. Ако се Космет не врати милом, онда ће силом. Кад-тад! Стрпљен - спасен! На пресконференцији у Москви премијер Путин је јасно рекао: „Сматрамо да је једнострано проглашење независности Косова неморално и нелегитимно. Европљани, зар вас није стид да примењујете дупле стандарде у решавању проблема у различитим деловима света? Нама се каже: 'Косово је посебан случај'. То је лаж, то уопште није посебан случај..."

Геополитика се пре неколико година у својим текстовима оштро супротставила уништењу наших тенкова, а и Ви сте говорили о броју тенкова и топова претопљених у Сартиду.

- Од Срба је прво требало направити кривце, и у том правцу су се удружиле све моћне политичке, обавештајне и медијске силе Запада. Сви ратови, од Словеније, Хрватске, Босне и Космета, Србији су наметнути. И сам сам у то време мислио да можемо актмвнијим лобирањем учинити нешто више у нашу корист. Погрешно. Потпуно погрешно. План Запада је био прављење „потковице" око Русије за предстојећи „Велики рат". Нико, апсолутно нико, тада то није могао зауставити. Ни моја успешна иницијатива и довођење 1995. године, уз благослов сада благопочившег патријарха Павла, у посету Србији и Републици Српској исто благопочившег Алексеја Другог, патријарха московског и целе Русије, желећи да спречимо бомбардовање Републике Српске - није имало ефекта. Кривце је требало разоружати. Дејтонски споразум је предвидео смањење флоте, оклопног и тешког наоружања. Авиони су приземљени, а тенкови, тешке хаубице, оклопни транспортери и топови - уз благослов режима Бориса Тадића - топљени у железари „Сартид" у Смедереву. Хиљаде тенкова, хиљаде хаубица и тешког наоружања је истопљено тамо, уз свечано пресецање врпце чланова Владе Републике Србије и амбасадора САД у Србији, Виљема Монтгомерија.

Закључак бр. 8 из Брисела од 26. маја 2006. је спроведен у дело: српска војска је доведена на симболичан ниво. „Заслужни": Борис Тадић и Драган Шутановац. Тадић је лично са најближим сарадницима заробио српску војну индустрију. Будућа истрага ће показати да је тај „војно-технички" лоби, који је радио за потребе криминализованог, отуђеног центра моћи у оквиру НАТО-а, учинио да цео регион буде претворен у једну мрачну, паравојну америчку базу.

На основу афере „Агрокомерц" видимо размере пљачке Србије... Може ли се стати на пут економској пљачки и уништавању Србије, и да ли је тај опљачкани новац заувек изгубљен или се он од оних који су га узели може вратити држави?

- У последњих једанаест година Србија је исцрпела све „рецепте" из неолибералног арсенала: приватизован је највећи део привреде - није помогло. Странцима је продато све што су желели да купе - то није помогло. Странцима се сада плаћа 10.000 евра за свако отворено радно место - није помогло. Финансијски сектор је препуштен страним банкама, као чуду врлине и знања - ни то није помогло. Држава, привреда и грађани су се енормно задужили, огроман новац је ушао у Србију и нетрагом нестао - ни то није помогло.

Стопа запослености и даље пада. Тадић је најавио борбу против организованог криминала. Међутим, прави организовани криминал је финансијски криминал.

Новац који је покраден, рекао сам да је доња процењена граница 56 милијарди евра, оставља траг, увек. И он је по разним офшор дестинацијама. Тим путем треба ићи, и покушати да се већи део врати у државни буџет.

Како оцењујете политику нове владе, као и активност новог председника Србије Томислава Николића? Шта им Ви као стручњак саветујете, посебно на плану националне безбедности?

- Избор Томислава Николића на место председника Србије треба да представља позитивну прекретницу за Србију у свим сегментима и на свим нивоима. То исто важи и за Владу Републике Србије, и за високо постављене циљеве и активности првог заменика премијера Александра Вучића.

Број доказа да је Србија била продата и колонизована држава сваког дана расте. Као последица такве деценијске политике, поражене власти и њене политике, дошло је до отимања Космета, које је претворено у полигон НАТО-а, до гажења идентитета земље, са немерљивим последицама по српску традицију, културу, патриотска осећања, веру, наслеђе, језик... Не треба заборавити ни изручење државног и војног руководства Трибуналу у Хагу, супротно важећим државним прописима, што представља јасну поруку о солидарисању са НАТО агресијом на Србију и Црну Гору, и амнестију за почињене НАТО злочине. Подгрева се сепаратизам и старе амбиције неких суседних држава у вези са присаједињењем делова наше земље - тим државама. Улазак НАТО контролора и агената страних обавештајних служби у све битне институције државе указује само на статус „окупиране" земље. Један од фактора урушавања државног суверенитета било је и измештање државних и девизних резерви из земље и потпуни губитак контроле над финансијским системом, праћеним неподношљивим спољним задуживањем. Томе треба додати девастирање привреде и одбране земље, са страшним и дугорочним последицама.

Све су ово тачке важне за националну безбедност, које треба решити у корист народа и државе. Нова власт је кренула тим путем.

Позитивна је чињеница што у децембру почиње изградња „Јужног тока" заједно са Русијом, а истовремено и потписивање уговора о стратешком партнерству.

У Србији постоји једна, рекао бих, паралелна структура моћи коју чине разне невладине организације, фондови, асоцијације и медији, који намећу политику и систем вредности који су супротни интересима земље и националном идентитету. Да ли у нашој земљи постоји довољна јасна свест и знање о томе, и, коначно, да ли постоји спремност да се одговори на такве изазове?

- У припреми пуча 5. октобра 2000. стране обавештајне службе су финансирале тадашњу опозицију и невладин сектор са 106 милиона ДМ. Политика која је након тога вођена од наводних „демократских" власти је била у истом тону: издаја и продаја националних и државних интереса, уз лично бесомучно богаћење. На изборима маја 2012. народ је санкционисао такву политику. На новоизабраним властима је да своја обећања дата пре избора спроведу у дело. Тешко је ући на опустошену земљу и одмах створити „рај". У њихову спремност, посвећеност и одлучност ка позитивним решењима државних проблема, ја лично не сумњам.

Господине Милошевићу, каква, по Вама, треба буде национална и државна политика наше земље да Србија изађе из тешке кризе у којој се нашла?

- У свету се припрема велики, темељни, пресудни рат, који ће бити вођен на Средњем истоку. Тај рат може значити дубок пораз западног искуства и целе западне цивилизације. Или, слом једне наказне политике отимања и обмана, једне неприродне израслине на телу модернога света. Ако га заиста буде, а све указује да хоће, сукоб ће бити дубок, фундаменталан. Свет мора схватити да тај „Армагедон" неће донети срећу, благостање и просперитет, па ма ко „победио". Након тога, преживели „врли, Нови свет" наћи ће се на смањеном животном простору, са повећаним научно-техничким потенцијалима. Тај надолазећи „Армагедон" преобликоваће данас познати свет који је дириговано опседнут хаосом. На том путу, претекли народ, у поседу нарасле технолошке моћи, биће у прилици да створи нови животни амбијент, који може бити по мерм свакоме.

Стога, Србија мора да изабере савезнике, искрене и јаке, историјске и мудре. Таквих нема много. То је Русија, на првом месту. И привредно, и војно, и геостратешки и духовно. Друго, нама, Србима, мало је позната чињеница да је пре отприлике сто педесет година легендарни канцелар немачког царства Ото фон Бизмарк изрекао једну њему својствену мисао: „Ми и Срби - покорили бисмо Европу". Ако не ставимо све карте на познате историјске разлоге, због којих су Немачка и Србија биле на супротним странама најкрвавијих ратова у историји људског рода, српска јавност је иначе необавештена, или чак дезинформисана, о бројним, крупним и више него чврстим везама између Србије и Немачке. Те везе су могле да постану једна од окосница привредног просперитета, безбедности и геостратешке важности наше земље. А нису.

Поред књиге „Балкански чвор", која је, како смо чули, распродата, Ви припремате за штампу још две књиге. Можете ли нашим читаоцима рећи шта ће бити тема Ваших нових књига?

- Портпарол НАТО-а, Џејми Шеј, изрекао је 1999. године ове речи: „Спокојно бомбардујте Србију, они ће ионако сутра све то заборавити". Он је само мали извршилац у великом систему који креира нове међудржавне, међурелигијске и међуљудске односе... Људи који су високо изнад њега желе да униште идеју социјалне државе, која води ка „бесмртности" тј. ка осигурању опстанка човека. Оно што је права функција националне државе је одржање ТЕЛА, УМА И ДУШЕ! Још једна важна ствар се остварује у националним државама: жеља и рад на научном напретку и развоју земље. Како је Лајбниц говорио: „Напредак и развој пропорционално су везани са густином насељености човечанства на земљи. Што су државе развијеније, постајемо богатији, јачи, здравији, и број људи се на земљи повећава". Међутим, глобалисти желе да створе „царство новца" и њима на планети не треба толико велики број људи.

Када сте нормално људско биће, идеја о контроли света и свега на њему је ирационална. Али, ако сте ментални и духовни дегенерик, онда ствари стоје другачије. „Они" желе да постану „Богови" на земљи. Да би постали „Богови" на земљи, они морају уништити нас. Они не разумеју да се бесмртност планете мери умовима људи. Они то покушавају да униште.

Ово су само неке од теза за мојих неколико књига које су спремне за штампу. Питање је само времена.

Из „ГЕОПОЛИТИКЕ“ за октобар 2012. приредила редакција сајта „Светиње Браничева“

 

 

Колумна

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Тишина

tisina

 

Ковид сан

kovid san

 

Сутра ће бринути за себе

sutra ces se brinuti za sebe

 

trska_crkva.jpg
Број прегледа чланка : 5961052

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.