svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Путин 11 година после Минхена ставио тачку на Pax Americana

Russia releases video portraying new nuclear weapons submarines rocketsСВЕТ ЋЕ ПОЧЕТИ ДА СЕ МЕЊА ВРТОГЛАВОМ БРЗИНОМ! КОЛЕКТИВНИ ЗАПАД ЈЕ ЗАКАСНИО

  • Био је то преломни момент у глобалном позиционирању Русије. Свет ће почети да се мења вртоглавом брзином. Постојање нове апсолутне силе са огромним економским и трговинским амбицијама и неограниченим потенцијалом довешће до прекрајања већине постојећих савеза и удруживања
  • Касновашингтонско устројство света више не постоји, а ново још није настало. Русија има намеру да га заједно са савезницима створи у наредних десет година.

Пише: Ростислав ИШЋЕНКО

ГОВОР Владимира Путина пред Федералном скупштином био је преломни момент у глобалном позиционирању Русије.

У том говору-посланици он је по први пут прешао са убеђивања Запада у бесперспективност покушаја гушења Русије на констатовање факта њене нерањивости.

Оружане снаге Русије доведене су у склад са најновијим наоружањем (које је у доброј мери другима недоступно), а и обучене да њиме рукују.

Русија данас објективно гледано има најјачу и најбоље избалансирану армију света. Стога Путин у посланици и јесте могао да саопшти да ће сваки акт агресије против Русије и њених савезника бити сматран агресијом и довести до тренутног војног одговора.

Реакција Пентагона појавила се кроз два сата. Американци почињу са речима „ако је све то истина“, а завршавају признавањем своје потпуне беспомоћност.

Свет првог марта 2018. није само сазнао да је Русија сигурно заштићена од сваке могуће агресије било које државе, него и од сваке коалиције ко год био у њеном саставу.

Путин је подвукао да Москва нема намеру да било кога напада. Али, њој то и није потребно. За оне који су током протекле деценије водили хибридни рат против Русије није катастрофа евентуални напад Русије на њих, већ - немогућност да сами нападну на Русију.

Први шок ће проћи. Све што је Путин рекао биће „сварено“ у западним политичким и војним штабовима. Из тога ће бити извучени закључци, а свет ће почети да се мења вртоглавом брзином.

Постојање нове апсолутне силе са огромним економским и трговинским амбицијама и неограниченим потенцијалом довешће до прекрајања већине постојећих савеза и удруживања.

Први март 2018-те ушао је у светску историју и означио је - крај Pax Americana.

Дуго је боловао, али се храбрио и није желео да умре. Ни сада није сагласан са доктором који је одредио: „У мртвачницу“. Али, ни у свом досадашњем виду не може даље да постоји.

Pax Americana је пропустио време када је могао да прекроји своју економску и политичку основу, проћердао је своје шансе, а сада напросто не успева да се уклопи у предивни и ужасни нови свет.

Путин је пре 11 година у Минхену упозорио Запад, а сада је на све ставио тачку у Москви.

Касновашингтонско устројство света више не постоји, а ново још није настало. Русија има намеру да га заједно са савезницима створи у наредних десет година.    

Колективни Запад је на ту светковину живота већ закаснио, али појединачне западне земље могу још ускочити у последњи вагон воза који одлази.

Преузето са: http://www.fakti.org/

 

Колумна

Црта

Äquator im Atlantik

 

Стрпљивост

patience

 

Богатство

bogatstvo

 

Човек увек жели да верује у оно што не жели да му се догоди

bombardovanje

 

Агресија

agresija

 

Књига над књигама

knjiga nad knjigama

 

Дан

dan

 

Историја и ми

istorija i mi

 

Прошлост 

Proslost

 

Мера говора

mera govora

 

pokajnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 4297612

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.