svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Владимир Путин: ПАТРИОТИЗАМ ЈЕ ЧВРСТ ТЕМЕЉ БУДУЋНОСТИ РУСИЈЕ

Русија суочена са покушајима да се утиче споља на културну самосвест руске нације:

- Шеф руске државе упозорио сународнике да и данас постоје покушаји да се утиче на поглед на свет читавих народа и жеља да се потчине туђој вољи и да им се намеће систем туђих вредности и схватања.

- Ми треба да градимо своју будућност на чврстим темељима, а тај темељ је патриотизам. Ма колико дуго да расправљамо да темељ могу бити и друге основе за нашу земљу, ништа друго ипак нећемо смислити - упозорио је Владимир Путин.

- Од тога како васпитавамо омладину - подвукао је Путин - зависи да ли ће Русија бити у стању да сачува и увећа саму себе. Да ли ће бити савремена, перспективна, да ли ћемо се ефикасно развијати, а да истовремено не изгубимо себе као нацију, да не изгубимо своју самобитност у тешким савременим условима.

Председник Русије Владимир Путин оценио је да се Русија суочава са покушајима да се утиче споља на културну самосвест руске нације.

Томе се - упозорио је Путин - морамо супротстављати и васпитавати омладину у духу патриотизма.

„Од тога како васпитавамо омладину зависи да ли ће Русија бити у стању да сачува и увећа саму себе. Да ли ће бити савремена, перспективна, да ли ћемо се ефикасно развијати, а да истовремено не изгубимо себе као нацију, да не изгубимо своју самобитност у тешким савременим условима“ - изјавио је Путин на саветовању у Краснодару које је посвећено питањима моралног и патриотског васпитавања омладине.

У страним утицајима руски лидер види форму конкурентске борбе.

„Како нас учи наше историјско искуство, културна самосвест, духовне и моралне вредности и вредносни кодови - то је област оштре конкуренције, а понекад и отвореног информативног рата и добро изрежираних пропагандистичких напада. Ово никако нису фобије, ништа не измишљам. То је у суштини тако.“ - рекао је Влаимир Путин.

Према Путиновим речима, покушаји да се утиче на поглед на свет читавих народа и жеља да се потчине туђој вољи и да им се намеће систем туђих вредности и схватања - то је апсолутна реалност.

„Тако је и са борбом за минералне ресурсе са којом се суочавају многе земље, па и наша“ - навео је пример председник Русије.

Путин је устао против идеолошке цензуре, али је додао да медији, интернет и реклама морају бити предмет повећане пажње јавности и законодаваца.

„У савременом свету деца се не образују само у школи. Од тога шта виде, чују и читају умногоме зависи морална клима у друштву. Сматрам да су основани захтеви да реклама, рад медија, интернет, мреже преко којих се дистрибуира штампа и видеопродукција морају бити објекат озбиљне и повећане пажње јавности и законодаваца“ - рекао је Владимир Путин.

Руски председник је рекао да је национално, историјско и морално искривљавање свести више пута доводило до слабљења и распада читавих држава и лишавало их суверенитета.

„Ми треба да градимо своју будућност на чврстим темељима, а тај темељ је патриотизам. Ма колико дуго да расправљамо да темељ могу бити и друге основе за нашу земљу, ништа друго ипак нећемо смислити“ - истакао је Путин.

Извор: „Факти

 

 

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

00zlatenac2qy7.jpg
Број прегледа чланка : 5368140

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.