svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Владимир Путин: ПАТРИОТИЗАМ ЈЕ ЧВРСТ ТЕМЕЉ БУДУЋНОСТИ РУСИЈЕ

Русија суочена са покушајима да се утиче споља на културну самосвест руске нације:

- Шеф руске државе упозорио сународнике да и данас постоје покушаји да се утиче на поглед на свет читавих народа и жеља да се потчине туђој вољи и да им се намеће систем туђих вредности и схватања.

- Ми треба да градимо своју будућност на чврстим темељима, а тај темељ је патриотизам. Ма колико дуго да расправљамо да темељ могу бити и друге основе за нашу земљу, ништа друго ипак нећемо смислити - упозорио је Владимир Путин.

- Од тога како васпитавамо омладину - подвукао је Путин - зависи да ли ће Русија бити у стању да сачува и увећа саму себе. Да ли ће бити савремена, перспективна, да ли ћемо се ефикасно развијати, а да истовремено не изгубимо себе као нацију, да не изгубимо своју самобитност у тешким савременим условима.

Председник Русије Владимир Путин оценио је да се Русија суочава са покушајима да се утиче споља на културну самосвест руске нације.

Томе се - упозорио је Путин - морамо супротстављати и васпитавати омладину у духу патриотизма.

„Од тога како васпитавамо омладину зависи да ли ће Русија бити у стању да сачува и увећа саму себе. Да ли ће бити савремена, перспективна, да ли ћемо се ефикасно развијати, а да истовремено не изгубимо себе као нацију, да не изгубимо своју самобитност у тешким савременим условима“ - изјавио је Путин на саветовању у Краснодару које је посвећено питањима моралног и патриотског васпитавања омладине.

У страним утицајима руски лидер види форму конкурентске борбе.

„Како нас учи наше историјско искуство, културна самосвест, духовне и моралне вредности и вредносни кодови - то је област оштре конкуренције, а понекад и отвореног информативног рата и добро изрежираних пропагандистичких напада. Ово никако нису фобије, ништа не измишљам. То је у суштини тако.“ - рекао је Влаимир Путин.

Према Путиновим речима, покушаји да се утиче на поглед на свет читавих народа и жеља да се потчине туђој вољи и да им се намеће систем туђих вредности и схватања - то је апсолутна реалност.

„Тако је и са борбом за минералне ресурсе са којом се суочавају многе земље, па и наша“ - навео је пример председник Русије.

Путин је устао против идеолошке цензуре, али је додао да медији, интернет и реклама морају бити предмет повећане пажње јавности и законодаваца.

„У савременом свету деца се не образују само у школи. Од тога шта виде, чују и читају умногоме зависи морална клима у друштву. Сматрам да су основани захтеви да реклама, рад медија, интернет, мреже преко којих се дистрибуира штампа и видеопродукција морају бити објекат озбиљне и повећане пажње јавности и законодаваца“ - рекао је Владимир Путин.

Руски председник је рекао да је национално, историјско и морално искривљавање свести више пута доводило до слабљења и распада читавих држава и лишавало их суверенитета.

„Ми треба да градимо своју будућност на чврстим темељима, а тај темељ је патриотизам. Ма колико дуго да расправљамо да темељ могу бити и друге основе за нашу земљу, ништа друго ипак нећемо смислити“ - истакао је Путин.

Извор: „Факти

 

 

Колумна

Али ..

ali

 

У право време

u pravo vreme

 

Увек сметаш некоме

uvek smetas nekome

 

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

00zlatenac2qy7.jpg
Број прегледа чланка : 6190470

16600m

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.