svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Ево у чијим рукама је после Обаме завршила Нобелова награда за мир

4615217ТЕШКО МИРУ СА ОВИМА

  • Додела награде невладиној организацији International сampaign to abolish nuclear weapons образложена речима: „Главно упозорење ICAN је да свет неће бити безбедан док год постоји атомско оружје. Са тиме су сагласни милиони људи који осећају да је опасност да буде примењено нуклеарно оружје данас велика као никада. Не само због ситуације са Северном Корејом”. Дакле: признају да је опасност од употребе нуклеарног оружја „већа него икад”, а Нобела за мир дају невладиној организацији која је радила па смањивању те исте опасности! Тешко миру са овима!

НОБЕЛОВА награда за мир за 2017-ту уручена је данас у Ослу представницама Међународне кампње за забрану нуклеарног наоружања (International сampaign to abolish nuclear weapons, ICAN).

Почасну повељу, Нобелову медаљу и чек на 9 милиона шведских круна ( $1,1 милион) примиле су извршни директор те невладине организације са филијалама у више од 100 земаља – држављанка Шведске Беатрис Фин и 85-годишња Јапанка Сецуко Тарлоу која је преживела америчко атомско бомбардовање Хирошиме.

Председница Норвешког Нобеловог комитета – Берит Рајс-Андерсен – на церемонији у Ослу је рекла:

„Главно упозорење ICAN је да свет неће бити безбедан док год постоји атомско оружје. Са тиме су сагласни милиони људи који осећају да је опасност да буде примењено нуклеарно оружје данас велика као никада. Не само због ситуације са Северном Корејом”.

Она је нагласила да су „напори ICAN дали нови импулс борби против нуклеарног оружја.

Додала је да Норвешки Нобелов комитет подржава наеру ICAN да издејствује међународну забрану нуклеарног оружја.

Ево, овако они: признају да је опасност од употребе нуклеарног оружја „већа него икад”, а Нобела за мир дају невладиној организацији која је радила па смањивању те исте опасности!

Ово могу само лицемери који су Нобела за мир дали Бараку Обами. Чак на самом почетку његовог првог мандата, дакле – у моменту када се није ни могло знати како ће владати Америком.

По истој логици су Нобела за мир могли дати и Доналду Трампу. На основу онога што је говорио у изборној кампањи...

Нема везе што влада супротно свим својим обећањима. Либералном Западу, који стоји иза обаквих НВО, данашњи Трамп много је прихватљивији од оног из изборне кампање.

Само, тешко миру у свету са оваквом Нобеловом наградом за мир...

Преузето са: http://fakti.org/

 

trska_crkva.jpg
Број прегледа чланка : 2628561

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2018.

 korice-za-prav-posta-2018

КУВАРИ ПОСНЕ ХРАНЕ

kuvari 2016 m 

 

ОТКРИВАЊЕ СПОМЕНИКА НА ВРАЊЕВЦУ

Vranjevac Toma Nikolic m

  

ГАЈЕЊЕ ДОМАЋИХ ЖИВОТИЊА

135

 

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.