svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Др. Рудолф Хензел: Последице употребе уранијумских пројектила у УС-НАТО бомбардовању Србије 1999.године

Dr.-Rudolf-HanselРат који још није завршен!

Прошло је више од деценије и по након агресије,коју су противно медјународном праву започеле УС-НАТО снаге, користећи високотоксичне и радиоактивне уранијумске пројектиле, а последице се још увек осећају. У Србији су агресивна канцерогена обољења, како медју младима тако и медју старима, у порасту и попримају размере епидемије.

Људске патње су неописиве и неизмерне. Захваћена је цела Србија а посебно је погодјен њен југ и Косово и Метохија.

Резултати које је објавило Министарство здравља Републике Србије, говоре да у Србији свакога дана по једно дете оболи од рака.

Земља је потпуно затрована. Услед оштећења генетског материјала (у даљем тексту ДНА), постоји опасност да се из генерације у генерацију радјају деца са деформитетима. Свесно и вољно је почињен геноцид.

До недавно су политичари уз помоћ медија, а под притиском починилаца злочина, скривали истину од узнемирених градјана.

Храбри и одговорни лекари, научници, бивши официри, бивши политичари успели су да пробију зид ћутања, због добробити народа Србије, али и других народа у суседним земqама, који деле исту судбину.

 

Уранијумски пројектили су оружје за масовно уништавање

 

Када су САД-е у Вијетнамском рату користиле "Агент Оранге"(хербицид диоксин,кориштен за уништавање растиња-код нас познат као "нарандзасти агенс" или "црвени гас") и напалмске бомбе, свет је био шокиран. То више није био рат, то је био масакр цивилног становништва и потпуно уништење природе. И након 50 година тамо се из генерације у генерацију радјају деца са високим степеном инвалидитета, дакле-родјена да би убрзо умрла. Упркос томе, од Вијетнамског рата, војна индустрија и индустија за производњу атомског наоружања и даље јачају свој "бизнис".

Сви ратови који су водјени након установљења правних норми на Нирнбершком Трибуналу (Нирнбершки принципи), сходно истима, су илегални и сваки је бивао већих размера, смртоноснији, назаднији и геноциднији.

То је случај и са ратом који је од стане УС-НАТО војске водјен на европском тлу, а против СР Југославије. Војска САД-а је уз прећутно одобравање осталих чланица НАТО пакта-укључујући и Немачку, користила оружје за масовно уништавање, које је предходно испробала у Заливском рату 1991. и у БиХ 1994/95. а то су уранијумски пројектили, са високим степеном радиоактивности и токсичности.

Нато је признао да је испалио 30.000 пројектила са осиромашеним уранијумом (у даљем ОУ).

Војска Србије помиње 50.000. Ради се о 10-15 тона осиромашеног урана.

Иако постоји обимна литература о овом ратном злочину на немачком, енглеском и српском језику, као и филмски материјал (филм "Deadly Dust"-Смртоносна прашина), изнео бих још нека запажања. Због дугог процеса разградње, радиоактивности и токсичности отпад уранијумске и атомске индустрије, претежно изотопа ОУ-238, морао би бити дуже време складиштен у посебно обезбедјеним депонијама.

Да не би плаћали високе цене складиштења, радије су ОУ бесплатно уступали онима који су заинтересовани, нпр војсци.

ОУ поседује карактеристике које су веома примамљиве војној индустрији. ОУ пројектили, развијани по немачкој технологији (Zigvart-Horst Ginter) због високе густоће металног урана (1,7 пута већу него олово) имају јаку пробојну моћ, и користе се за уништавање тенкова и подземних бункера. ОУ и сам спада у запаљиве материјале, те приликом пробијања тенковског оклопа гори, при чему на 3000 степени по Целзијусу ствара прашину уранијумових оксида ослобадјајући високотоксичне и радиоактивне супстанце.

Честице ураноксида-аеросол-а чија величина се мери у нанометрима, кроз ваздух, воду као и ланац исхране доспевају у људски организам. У плућима се честице уранијумске прашине везују за црвена и бела крвна зрнца и продиру у остале органе, оштећујући ћелије мозга, бубреге и репродуктивне органе. На тај начин се у многим органима развија канцер и неповратно оштећује ДНА.

Јачина канцерогености ОУ је заснована на томе, што хемо и радиотоксичност делују синергично.

Кроз плаценту ОУ доспева до плода у материци, који такодје бива угрожен. Могуће дугорочне последице су генетски дефекти код дојенчади, дечија леукемија, канцерогена обољења и оштећења бубрега.

Пошто честице ураноксида током сагоревања добијају карактеристике керамике, оне се не раслажу у води, него у таквом стању остају у организму и годинама шире радиоактивност.

 

Употребом уранијумских пројектила је свесно и вољно почињен геноцид

 

За биохемичара Албрехта Скота (Albrecht Schot) је употреба ОУ пример интервенције у стварању, која угрожава егзистенцију, и није само оружје против појединих држава, него против читаве планете. Познати немачки новинар и режисер Фридер Вагнер (Frieder Wagner), аутор филма "Deadly Dust" ("Смртоносна прашина") назива уранијумске пројектиле оружјем за истребљење, а жртве овог смртоносног оружја "осудјеницима на спору смрт''.

Уранијумски пројектили су"перфектно оружје" за масовно уништавање човечанства, што ће рећи за геноцид.

Конвенцијом Уједињених Нација од 1948. год. геноцид је у медјународном кривичном праву проглашен злочином кој иникада не застарева. Означен је као посебна намера да се на директан или индиректан начин припадници једне нације, расе, етничке или верске групе потпуно или делимично униште. Зато је окарактерисан као "јединствени злочин" и најтежи злочин у Медјународном кривичном праву - "злочин над злочинима" (енгл. "crime of crimes")

Аустралијска лекарка, специјалиста за атомско наоружање и мировна активисткиња Хелен Келдикот (Helen Caldicott) пише у својој књизи "САД-Нуклеарна опасност" следеће: "Јасно је да је Пентагон много пре операције "Пустињска олуја" (2. заливски рат 1991.г) био упознат са ризицима по здравље становништва у случају употребе уранијумске муниције. У многим војним извештајима се наглашава да уран-238 штетно делује на бубреге и плућа, изазива рак костију, обољења коже, доводи до неурокогнитивних сметњи, оштећења хромозома, узрокује радјање деце са деформитетима." (2003: 260)

Из овог разлога се ратови у којима су кориштени високотоксични и радиоактивни уранијумски пројектили, као и они у којима је свесно и вољно почињен геноцид могу окарактерисати као ратни злочин (укључујући и бомбардовање СР Југославије 1999.).

Према конвенцији УН против геноцида, обавезују се сви потписници уговора да казне оне који су починили геноцид, без обзира на то да ли су у питању чланови Влада, државни и јавни службеници или приватна лица.

Један велики тим састављен од адвоката и научника из Србије, Немачке, Француске, Италије, Русије, Кине, Енглеске и Турске тужи НАТО због тога што је, током рата против Србије 1999. бацао бомбе са ОУ.

Ова тужба ће помоћи свим народима који деле судбину Србије.

 

Агресивна канцерогена оболења у Србији попримају размере епидемије

 

Бомбардовање Србије трајало је 78 дана. 1031 војник је погинуо, 5173 војника и полцајаца је рањено, убијено је 2500 цивила, од којих су 78 деца, преко 6000 цивила је рањено. Осим пројектила са ОУ који садрзе и високотоксичан плутонијум, употребљаване су и друге експлозивне материје и ракетна горива, као и одредјена хемијска једињења која приликом експлозије ослобадјају отровне материје, које узрокују канцерогена обољења. Стопа оболелих од канцерогених болести се повећава из године у годину.Такодје расте број новородјенчади са деформитетима, као и број деце оболеле од леукемије.

Пре више од годину дана Друштво Србије за борбу против рака објавило је, да су студије показале да је услед употребе муниције са ОУ измедју 2001.г. и 2010.г. од 15.000 оболелих од рака, њих 10.000 је нажалост умрло. Председник друштва је радиолог и онколог, Проф. Др сц. мед. Слободан Чикарић.

Укупно је у овом временском периоду у Србији оболело 330.000 људи. Стопа смртности се од 1999. повећавала за 2,5 процента годишње.

Још 2013.г. Проф. Цикарић је за лист "Блиц" изјавио да се у Србији, иако је прошло 14 година од бомбардовања ОУ, очекује експлозија канцерогених оболења свих врста и облика. Имао је право.

Оштећења имуног система довело је до повећања инфективних оболења, тешких поремећаја функције бубрега и јетре, агресивне леукемије као и других канцерогених болести (често вишеструких), оштећења коштане сржи, генетски деформитети и компликације попут побачаја и превременог породјаја, као после чернобилске катастрофе.

Када се читају српске новине упада у очи велики број страница са читуљама, када се пролази кроз српска гробља, упада у очи велики број надгробних споменика са укуцаним годинама родјења и смрти, које говоре да покојник није дуго живео.

Мозда би требало дописати "преминуо од последица тровања и зрачења ОУ".

Велики број градјана Србије је годинама присуствовао патњама ближњих, оболелих од карцинома, и са стрепњом ишчекивао када ће се то и њима десити, што је стварало додатно психичко оптерећење. Понекад су и знали шта је узрок оболењу, па је зато била присутна стрепња и несигурност, што је појачавало стрес.

Нико од политичара у Србији као и у другим државама које су затроване ОУ (блиски и средњи исток), па ни у државама чланицама НАТО-а није нашао за сходно да становништву каже истину. Нису хтели, измедју осталог, да дозволе да додје до тужбе и захтева за одштету, хтели су да несметано наставе бављење овим смртоносним занатом.

Стрес, страхови и депресија слабе већ оштећени имуни систем, што доводи до појачане склоности ка инфекцијама. То показују резултати истраживања интердициплинарне истраживачке области – Психо -Неуро-Имунологије (ПНИ).

 

Становништво има право на истину

 

Да би могао да организује сопствени живот онако како жели, да одлучи да ли ће ступати у брак или не, да ли ће имати децу или не, сваки градјанин мора да реално процени економско, социјално и политичко стање у својој земљи. Али он то не може уколико истина надолазећим догадјајима који могу озбиљно утицати на његов живот није реално представљена.

Зато је морална обавеза свих који су се сусретали са проблемом загадјења земљишта-лекара, научника, новинара, контаминацијом погодјених официра, војника и градјана, да стану уз своје градјане и изнесу им истину.

Уз то, идентитет једног народа се гради на знању сопствене историје и праву на истину. Историчари и остали научници као и представници народа (посланици) морају томе дати значајан допринос. Становништво не сме бити препуштено само себи. Потрага за истином и просвећивање становништва је такодје политичка и свака друга обавеза за носиоце политичке и извршне власти. Они су одговорни за њено решивање, и ни у ком случају то не сме бити занемарено. Влада и Парламент морају се недвосмислено изјаснити и заузети став о томе, и то мора бити основ за све будуће активности. Како могу градјани да верују Влади или својим представницима у Парламенту, ако им не износе истину о проблемима који егзистенцијално дотичу и брину све њих?

Преузето са: http://www.psychologische-menschenkenntnis.de/

 

rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 3610812

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.