svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Отворена истрага

025046ДА ЛИ ЈЕ ЛИКВИДАЦИЈА ПОРОДИЦЕ НИКОЛАЈА ДРУГОГ БИЛА - РИТУАЛНО УБИСТВО?

  • Марина Молодцова, старији иследник за нарочито важне случајеве, ритуални карактер ликвидације целе породице последњег руског императора назвала „могућим“
  • У организацији Московске патријаршије 27. новембра биће коначно одржана (дуго најављивана) конференција „Случај убиства царске породице - нове експертизе и материјали“
  • РПЦ, али не само она, већ неколико година указује да „царским остацима“ недостаје бар трећина костију. Такође: да је анализа судског лекара Владимира Звјагина показала да скелет № 4, за који се сматра да је императоров, показује да се радило о човеку склоном дебљању, а Николај Други није био, плус - са свим здравим зубима, а Николај је користио услуге стоматолога

025046

ИСТРАЖНИ комитет Русије наложио је судску психолошко-историјску експертизу која ће дати одговор - да ли је стрељање Николаја Другог и чланова његове породице било ритуално убијање или није.

Ово је саопштила Марина Молодцова, старији иследник за нарочито важне случајеве. Она је ритуални карактер ликвидације целе породице последњег руског императора назвала „могућим“.

У организацији Московске патријаршије 27. новембра биће коначно одржана (дуго најављивана) конференција „Случај убиства царске породице - нове експертизе и материјали“.

У центру разматрања биће питање: да ли су „јекатеринбуршки остаци“ заиста посмртни остаци Николаја Другог и чланова његове породице?

Одмах по завршетку конференције - 29. новембра - у московском Храму Христа Спаситеља састаће се Архијерејски сабор Руске православне цркве који ће се такође бавити и посмртном судбином породице последњег руског цара.

025048
Просторија у подруму куће Ипатјева у којој су зверски побијени Николај Други и сви његови

Сабор би требало да покаже: да ли РПЦ признаје „јекатеринбуршке остатке“ царским?

Засад је потпуно неспорно само то да су император Николај Други и чланови његове породице - заједно са породичним лекаром Јевгенијем Боткином и троје слугу - били стрељани ноћу 7. јула 1918 у кући инжењера Ипатјева.

Иследник Николај Соколов, који је своју истрагу започео, 1919-те, закључио је да је 11 тела било уништено уз помоћ сумпорне киселине на локалитету Гањина Јама. 

Друга основна верзија заснива се на „забелешки Јуровског“ - организатора убиства Романових Јакова Јуровског. У њој се указује да су тела побијених чланова царске породице сахрањена поред Старог Коптјаковског пута.

Њихове посмртне остатке је 1979-те открила група иследника, али је о томе ћутала. Државни тужилац Русије тек је 1993-ће отворио истрагу поводом „царског злочина“.

Потом је било објављено да су то посмртни остаци Николаја II, његове супруге Александре Фјодоровне, њихових трију кћери - Олге, Татјане и Анастасије, доктора Јевгенија Боткина и трију слугу - Ане Демидове, Алојзија Трупа и Ивана Харитонова.

Фрагменти костију царевића Алексеја и четврте кћерке Марије наводно су откривени 2007-ме нешто јужније.

Истрага је тврдила да су „јекатеринбуршки остаци“ заиста „царски остаци“ па је 1998-ме у петроградском Петропавловском храму организована сахрана тих остатака. Међутим, РПЦ је ставила до знања да није задовољна истрагом. И зато што је био одбијен њен захтев да се обави још једна експертиза.

025047
Биста Николаја Другог на локалитету Гањина Јама

Две године касније су Николај Други и његова супруга и побијена деца били проглашени за свете мученике.

РПЦ је ипак затражила нову истрагу и нове експертизе, укључујући антрополошку, историјско-архивску, судско-медицинску и генетичку.

Секретар патријаршијске комисије - епископ Тихон (Шевкунов) - открио је претходних дана сведочење војног комесара Петра Јермакова да је постојала наредба Јакова Свердлова да се стреља Николај Други.

Тај документ је показао да је одлука о егзекуцији била донета на самом врху.

Јавности познати документи сведоче да су „царски остаци“ највероватније заиста - царски. Са том разликом што су тела царевића Алексеја и књегиње Марије била спаљена, а свих осталих - преливена сумпорном киселином, па закопана.

РПЦ, али не само она, већ неколико година указује да „царским остацима“ недостаје бар трећина костију.

Такође: да је анализа судског лекара Владимира Звјагина показала да скелет № 4, за који се сматра да је императоров, показује да се радило о човеку склоном дебљању, а Николај Други није био, плус - са свим здравим зубима, а Николај је користио услуге стоматолога.

Преузето са: http://fakti.org/

 

vitovnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 3610811

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.