svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Хаглије првостепено осудиле генерала Младића на доживотну робију

5829Одбрана: НИЈЕДНА ТАЧКА ОПТУЖНИЦЕ НИЈЕ БИЛА ДОКАЗАНА!!!

  • Генералу позлило, али се после пола сата вратио у судницу. Тада су његови браниоци затражили да се прекине изрицање пресуде, али је судија Алфонс Ори одлучио да настави започето, тврдећи да је лекар рекао да је Младић способан да прати ток изрицања пресуде. Младић се томе успротивио и узвикнуо „То је лаж“, након чега је удаљен из суднице
  • Како се једино и могло очекивати: Младићу приписани злочини, по пресуди, почињени су наводно у оквиру „свеобухватног удруженог злочиначког подухвата“ чији је циљ био „насилно и трајно уклањање босанских Муслимана и Хрвата са територије БиХ на које су Срби полагали право”
  • У Сребреници и Братунцу су се појавили плакати подршке хашком оптуженику Ратку Младићу. Чланови Удружење „Источна алтернатива“ Републике Српске су у овим градовима полепили плакате са натписом „Ти си наш херој“

ХАШКИ трибунал поново је потврдио да у миру реализује циљеве које су Запад и NATOостваривали преко разбијања Југославије, потпаљивања ратова и прављења државе шиптарским терористима.

Данас је првостепено - дакле, неправоснажно - осудио ратног команданта Војске Републике Српске (ВРС), генерала Ратка Младића, на доживотни затвор. Због „геноцида у Сребреници“ и „злочина против човечности над Муслиманима и Хрватима током рата у БиХ 1992-1995“.

Генерал је проглашен кривим за геноцид над „неколико хиљада” Муслимана из Сребренице; прогон Муслимана и Хрвата широм БиХ; терорисање становништва Сарајева гранатирањем и снајперисањем и узимање за таоце „плавих шлемова“ УН, 1992-95.

Трибунал је Младића ослободио кривице по првој тачки оптужнице која га је теретила за геноцид у шест других општина у БиХ.

Осуђен је и за злочине против човечности у 15 босанских општина: прогон, истребљење, убиства, депортације и присилно премештање. Трибунал је објавио да је утврдио Младићеву кривицу за кршење закона и обичаја рата: убиства, терор, незаконите нападе на цивиле и узимање талаца.

Како се једино и могло очекивати: Младићу приписани злочини, по пресуди, почињени су наводно у оквиру „свеобухватног удруженог злочиначког подухвата“ чији је циљ био „насилно и трајно уклањање босанских Муслимана и Хрвата са територије БиХ на које су Срби полагали право”.

5831

Генерал се, како је и најавио његов син Дарко, појавио на изрицању пресуде. На реверу је имао Наталијину рамонду, а приликом уласка у судницу се прекрстио.

 Генерал је уз иронично-сажаљиви осмех одслушао оптужбе за Сребреницу . Одмахивао је главом и на тврдњу да су он и Караџић имали намеру да Сребреницу претворе у српску територију.

Убрзо му позлило, поред њега се нашла лекарска екипа.

Најављена пауза од пет минута продужена је на пола сата.

Након што се у пола 12 вратио у судницу, Младићеви браниоци су тражили да се прекине изрицање пресуде, али је судија Алфонс Ори одлучио да настави изрицање пресуде тврдећи да је лекар рекао да је Младић способан да прати ток изрицања пресуде.

Младић се томе успротивио и узвикнуо „То је лаж“, након чега је удаљен из суднице.

Ори је објавио да је одведен „у просторију са диваном из које ће моћи да прати суђење“.

У Сребреници и Братунцу данас су се појавили плакати подршке хашком оптуженику Ратку Младићу.

Чланови Удружење „Источна алтернатива“ Републике Српске су у овим градовима полепили плакате са натписом „Ти си наш херој“.

Уочи почетка изрицања пресуде ратном команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу, испред Хашког трибунала данас је дошло до инцидента када је непознати мушкарац са заставом Србије прошао поред чланова удружења жртава из БиХ.

Дошло је до гуркања, председница тог удружења Бакира Хасечић покушала је да отме заставу од младића, убрзо је интервенисао један холандски полицајац који је младића удаљио од скупа.

Мушкарац који је носио заставу Србије кратко је рекао да има право да „подржи генерала Младића“.

5830

Хашко тужилаштво је извођење доказа против Младића завршило у фебруару 2014.

Доказни поступак одбране трајао је од маја 2014. до 16. августа 2016.

У завршној речи, у децембру прошле године, тужиоци су затражили да генерал Младић буде проглашен кривим по свим тачкама оптужнице и да му суд изрекне казну доживотног затвора.

Браниоци су тврдили да ниједна тачка оптужнице није била доказана и затражили да Трибунал генерала Младића ослободи кривице.

Захтевајући да Младић буде ослобођен кривице, одбрана је тврдила да су Сарајево, Сребреница и друга места, као „брањени градови“, били легитимна војна мета.

У првом појављивању пред Трибуналом, Младић је одбио да се изјасни о кривици, а судија је, у складу с правилима, у спис унео да се оптужени не осећа кривим.

Преузето са: http://fakti.org/

 

rukumija-s.jpg
Број прегледа чланка : 3610933

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2019.

2019-pravilo posta

САВЕТИ ЗА ЖЕНИДБУ И УДАЈУ
О избору брачног друга
Kако да сретнем сродну душу

16200

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

 

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.