svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

СТВОРЕНЕ ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНЕ КРАВЕ КОЈЕ ПРОИЗВОДЕ „ЉУДСКО МЛЕКО“

Чини се да генетски модификоване бебе, мајмуни из лабораторија, генетски модификовани комарци, па чак и људски хибриди нису довољни за неке генетичаре који континуирано све више модификују генетски код природе. У последњој креацији коју су научници пустили у јавност, људски су гени успешно убризгани у генетски модификоване краве због чега оне сада "могу производити људско млеко" - млеко које има једнака својства као мајчино млеко из дојке.

Хибрид човека и краве се сада ставља у обзир као алтернативна млечна формула за бебе док научници замишљају "крда генетски модификованих крава" које ће коначно пружати људско млеко потребно за новорођенчад. Најава подсећа на Монсантов генетски модификован говеђи хормон раста познат као rBGH. Сада забрањен у више од 27 земаља (иако се продаје широм САД-а), то је синтетички хормон створен коришћењем молекула и ДНК делова који су резултат молекуларног клонирања. Велика количина рецензираних истраживања је rBGH окарактерисала као фактор ризика за рак дојке и система за варење, али упркос томе многи амерички "службеници" и "научници" настављају тврдити да је сигуран. Сетите се, забрањен је у више од 27 земаља због оправданих здравствених ризика.


Према водећем истраживачу професору Нинг Лију, за ово се модификовано људско млеко очекује да ће се за 10 година наћи на столовима потрошача:

"Намеравамо комерцијализовати нека истраживања у том подручју у наредне три године. За ово ће млеко "слично људскоме" бити потребно 10 или нешто више година како би се улило у потрошачку шољицу."
Звучи као прича научне фантастике у којој су морал и разлог ствар прошлости - људско млеко добијено из генетски модификованих крава - али то је обесхрабрујућа стварност. У прошлости смо видели, након што се сазнало да подземн
е лабораторије у ствари производе људске хибриде – хуманзее (humanzee) - користећи генетски отисак људи како би неговали узнемирујућа и страшна створења, научници су почели говорити изнад озбиљних етичких и моралних импликација. Постоји и велика забринутост око очувања "генетског интегритета" не само људских бића и животиња, него и целог околине.

Миш са људским ухом

Као што је једна портпаролока Краљевског друштва за заштиту животиња нагласила, клониране су животиње у прошлости показале озбиљне здравствене проблеме који су узнемириле истраживаче. Због чега су онда ти научници спремни избацити модификовано "људско млеко" на полице продавница широм света? Она је рекла:
"Потомци клонираних животиња често пате од здравствених и социјалних проблема што представља велику забринутост."

Пример ове генетске претње се може проучити кроз увођење генетски модификованог лососа. AquAdvantage лососа (модификовани бранд) су на тржиште гурали USDA (Америчка агенција за храну и лекове) и велике биотехнолошке корпорације и налазио се пред дистрибуцијом када је Конгрес зауставио ФДА пре него што је одобрила лососа за конзумацију због озбиљних брига за здравље и животну средину.

Генетски модификован лосос

Чињеница је не само да постојећа истраживања показују да је конзумација генетски модификованих прехрамбених производа опасна за људско здравље, него они угрожавају и природу у целини. И генетски модификоване бебе и лосос, уколико се пусте у јавну употребу, могу ефикасно променити генетску структуру будућих генерација - промене које могу имати дуготрајне последице које још у потпуности и не схватамо.

Питање је колико ће дуго научници наставити угрожавати јавно здравство и добробит свих живих створења која су укључена у горопадну генетску модификацију пре него што се покажу последице на такав начин који ће захтевати озбиљне реперкусије.

naturalsociety.com

Извор: „Матрикс ворлд“

Приредила редакција сајта „Светиње Браничева“

 

Колумна

Време преиспитивња

vreme preispitivanja

 

На ивици

na ivici

 

Тешко је

 tesko je

 

Време твоје и време моје

tvoje i moje vreme

 

Не горди се

ne gordi se

 

До тебе је

do tebe je

 

Тешко је

tesko je 1

 

О доброти

o dobroti

 

Људи

ljudi

 

О несрећи

o nesreci

 

pokajnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 5675073

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.