svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Лавров упозорио Американце да им Москва неће дозволити да се мешају у руске изборе

Ел. пошта Штампа ПДФ

14449„АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ У МНОГИМ ЗЕМЉАМА РУКОВОДЕ ДЕЛОВАЊЕМ ЛОКАЛНЕ ОПОЗИЦИЈЕ“

  • „Не знам какве планове има амбасада САД (поводом будућих избора). Досад је било много епизода у којима су америчке дипломате биле примећене у незаконитим активностима. Наше државне службе морају и надаље у таквим ситуацијама предузимати одговарајуће мере“
  • „Последњи пакет антируских санкција САД наишао је на отпор у Европи зато што је у њему отворено записано да ЕУ треба да купује амерички гас иако је знатно скупљи. Сједињене Државе желе да држе Европу у атлантистичком паковању, а сами воде рачуна о интересима својих енергетских компанија. Ради тога посежу и за санкцијама и за методима апсолутно непоштене конкуренције“

МОСКВА неће допустити Вашингтону да се меша у изборе у Русији - изјавио је Сергеј Лавров.

Рекао је то учесницима форума „Територија смисла на Кљазми“.

У Русији ће 10. септембра бити одржани локални избори, а кроз пола године - председнички.

Указујући на оно што је досад било, министар иностраних послова РФ је рекао:

„Не знам какве планове има амбасада САД (поводом будућих избора). Досад је било много епизода у којима су америчке дипломате биле примећене у незаконитим активностима. Наше државне службе морају и надаље у таквим ситуацијама предузимати одговарајуће мере“.

Лавров је у истом контексту навео да за амбасаду САД ради доста држављана Русије који се баве техничким пословима јер немају право да се баве дипломатијом ни политичким питањима, па наставио:

„Није било мало случајева да су домаћи сарадници амбасаде САД путовали по Русији и анкетирали локално становништво: како се односи према свом губернатору или према државном врху у Москви. Ако се то буде настављало, замолићемо америчке колеге да са таквим људима раскину службене односе“.

Још је додао: „Мислим да је то у америчкој традицији. Можда они то и не сматрају мешањем - зато што им се све може и зато што им је то у крви. У сваком случају, надам се да ће заоштреност теме - поготово после оптужби да се Русија мешала у америчке изборе а без иједног доказа за десет месеци - натерати амерички естаблишмент да још једном размисли. Али, ако се то буде догађало и надаље - применићемо закон и Бечку конвенцију о дипломатским односима која прописује шта дипломате могу, а шта не смеју“.

Шеф руске дипломатије, као што се види, није залазио у мешање преко тајних служби, из САД финансираних лажних НВО, америчких агената утицаја...

Ипак је указао да мноштво чињеница потврђује да америчке амбасаде у различитим земљама руководе деловањем локалне опозиције.

У наставку је изразио наду да на територији СССР више неће бити обојених револуција:

„Није се још догодило да је обојена револуција у некој земљи побољшала живот њених грађана. То се показало не само у земљама бившег Совјетског Савеза, него свуда где су покушавали да извана промене владу и подрже опозицију. То све боље схватају и народи над којима се изводе такви експерименти“.

О „гарду Сједињених Држава“ на истом форуму је рекао и ово: „Американци имају овакву филозофију: чак и кад владу неке земље сами сматрају легитимном и немају неке нарочите замерке на њу - они је, сарађујући са опозицијом, држе у напетости. То је у минијатури - примена теорије контролисаног хаоса. Они рачунају овако: што више кључа, то је лакше у ту чорбу додавати зачине“.

Лавров је оценио и да Вашингтон води политику санкција (против других земаља) преко које без пардона реализује америчке економске интересе:

„Последњи пакет антируских санкција САД наишао је на отпор у Европи зато што је у њему отворено записано да ЕУ треба да купује амерички гас иако је знатно скупљи. Сједињене Државе желе да држе Европу у атлантистичком паковању, а сами воде рачуна о интересима својих енергетских компанија. Ради тога посежу и за санкцијама и за методима апсолутно непоштене конкуренције“.

Претходних дана су се појавиле процене да америчка економија у односима са Русијом губи и до 2,2 милијарде долара годишње.

Преузето са: http://fakti.org/

 

tuman-s.jpg
Број прегледа чланка : 2748262

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2018.

 korice-za-prav-posta-2018

КУВАРИ ПОСНЕ ХРАНЕ

kuvari 2016 m 

 

ОТКРИВАЊЕ СПОМЕНИКА НА ВРАЊЕВЦУ

Vranjevac Toma Nikolic m

  

ГАЈЕЊЕ ДОМАЋИХ ЖИВОТИЊА

135

 

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.