svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

„Отаџбина“: Вучићеви су славили и у Митровици и у Лепосавићу, а не знају шта славе

26266 4

Нека београд распише покрајинске и локалне изборе - није важно шта ће рећи запад

  • Марко Ђурић је више од два месеца имао забрану да борави у јужној српској покрајини. А на сам дан избора - он и високи комесар за избеглице Републике Србије су дириговали изборним процесом у Грачаници јер је један позивао мештане, а овај други интерно расељене, да гласају за „Српску листу“
  • На изборима није било никакве контроле, а у бирачким одборима су били искључиво чланови Српске напредне странке. Ако би се неко супротставио, он је на време „обрађен“ од стране партијске полиције Српске напредне странке
  • Највећи посао имали су чланови бирачких одбора да без икакве контроле пуне бирачке кутије, па се тако дошло до позиције да је број изашлих Срба на председничким изборима у априлу 2017. године био 41.000 а на сепаратистичким - 49.000

ДО УОЧИ самих избора за сепаратистичку скупштину у Приштини није се знало да ли Срби са личним картама Републике Србије могу да гласају.

Договор је пао у троуглу Брисел-Приштина-Београд, јер је и Бриселу и Приштини јако стало да се Срби појаве на изборима и тиме легализују и легитимишу самопроглашену републику Косово.

У оквиру тог договора напрасно се дозволило Марку Ђурићу да одрађује предизборну кампању „Српске листе“. Пре тога је више од два месеца имао забрану да борави у јужној српској покрајини. На сам дан изобра он и високи комесар за избеглице Републике Србије су дириговали изборним процесом у Грачаници јер је један позивао мештане, а овај други интерно расељене, да гласају за „Српску листу“.

Без обзира на сав брутални притисак диктаторског режима Александра Вучића на Србе који су уз упутство морали да гласају за његову „Српску листу“ - број изашлих Срба на изборе био је јако скроман. Још у петак је, нарочито на северу Косова и Метохије, добар део грађана напустио јужну српску покрајину за викенд.

На изборима није било никакве контроле, а у бирачким одборима су били искључиво чланови Српске напредне странке. Ако би се неко супротставио, он је на време „обрађен“ од стране партијске полиције Српске напредне странке.

Највећи посао имали су чланови бирачких одбора да без икакве контроле пуне бирачке кутије, па се тако дошло до позиције да је број изашлих Срба на председничким изборима у априлу 2017. године био 41.000 а на сепаратистичким 49.000.

По овим резултатима, Срби боље слушају Хашима Тачија него Александра Вучића и више цене самопроглашену републику Косово него своју матичну државу Србију.

У свим српским општинама крало се негде више, негде мање, али у крађи гласова предњачи општина Зубин Поток.

На председничким изборима у тој општини изашло је 2800 грађана. На изборима које је расписао Хашим Тачи изашло је 4800 гласача, што је скоро дупло више. У ту бројку се не рачуна 300 гласова из села Чабре, јединог албанског села у тој општини.

Разлог за овако бруталну крађу је пре свега страх Александра Вучића да ће га остале четири српске листе надмашити па се, и по цену ове бруке да Срби више воле лажну државу Косово од свеје Републике Србије, он није устезао од ове изборне пљачке. Додуше, и сам је признао да је број Срба који су гласали на председничким изборима, када се такође крало, био мањи од изашлих на иборе које је расписала сепаратистичка власт у Приштини. Он то објашњава, наводно, већом дисциплином Срба.

Поруке које су се чуле током предизборне кампање од чланова СНС са „Српске листе“ јесу да ће они чувати преостале институције српске државе на Косову и Метохији и да неће дозволити да оне буду интегрисане у правно-економски систем самопроглашене државе Косово. Оне које су већ предали Приштини нису спомињали.

Међутим, непосредно после избора Вучић је најавио нове преговоре са Приштином да би због „мира и стабилности“ препустио преостале институције српске државе Приштини. У циљу тога је промена Устава где ће се брисати преамбула о Косову и Метохији. Ова промена Устава штити српског диктатора од кривичног дела националне издаје.

После сепаратистичких избора славило се и у Лепосавићу и у Косовској Митровици, а да присутни нису знали шта славе.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа да су Албанци 12 година бојкотовали све изборе које је расписивала Република Србија, управо на препоруку земаља Запада. Данас Запад изричито тражи да Срби учествују на сепаратистичким изборима јер се тиме заокружује државност самопроглашене републике Косово.

PS

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ поздравља начин на који је Марко Ђурић одбрусио земљама Квинте.

 „Отаџбина“ очекује од истог да покаже јунаштво и да бојкотује наредне сепаратистичке изборе. Такође очекује да Марко Ђурић убеди Александра Вучића да овај пристане да распише покрајинске и локалне изборе у организацији Републике Србије.

Од тога Србе неће болети глава, а да ли ће Запад, то не треба да нас забрињава.

 (саопштење Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“)

Преузето са: http://fakti.org/

 

ravanica.jpg
Број прегледа чланка : 3187463

ИМА ЛИ СПАСЕЊА ЗА НЕКРШТЕНЕ

 15000

ФАРБАЊЕ ЈАЈА
СЛАВСКИ КОЛАЧ И УКРАСИ
БОЖИЋНИ КОЛАЧИ

 16100

ЧУДА БОЖИЈА НАШИХ ДАНА

 Чуда божија наших дана

БЛАГОСЛОВИ,
РОДИТЕЉСКЕ КЛЕТВЕ,
КЛЕТВЕ И ПРОКЛЕТСТВА

15900

ПРАВИЛО ПОСТА ЗА 2018.

korice-za-prav-posta-2018

КУВАРИ ПОСНЕ ХРАНЕ

kuvari 2016 m 

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ

09700

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.