svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

САД: ЛЕГАЛНА ТРГОВИНА ОРГАНИМА РАСКОМАДАНИХ АБОРТИРАНИХ БЕБА

Раскомадане абортиране бебе легално се продају широм САД.

То омогућава одредба федералног закона која предвиђа “разумно плаћање повезано с превозом, имплантацијом, обрадом, чувањем и контролом квалитета људског феталног ткива.”

Не постоје смернице шта то „разумно плаћање“ уопште значи, али оно суштински легализује трговину органима абортираних беба.

Једна компанија ће ускоро користити и мождане ћелије фетуса да их убаци у очи пацијента који имају проблема с видом, да би тестирали да ли ће бити побољшања.

Амерички портал „Life News” наводи да је Скот Фишбах (Scott Fischbach),  директор организације „Minnesota Citizens Concerned for Life”, открио податке који приказују клиничко истраживање одобрено од стране ФДА, у коме се користи мозак из абортираних беба за лечење макуларне дегенерације. То истраживање, које се врши за компанију „StemCells Inc”, подразумева убризгавање матичне ћелије мозга фетуса у очи 16 пацијената у студији „утицај ћелија на вид“

Фишбах исправно примећује да фетус мора бити на одређеном степену развоја пре него што се мождано ткиво може употребити за убризгавање.

Компанија „StemCells Inc” не користи ембрионалне матичне ћелије. Пет дана стар човек у ембрионалном стадијуму нема мозак, али фетус у 10. или 20. недељи развоја с видљивим прстима и ушима има функционалан мозак, рекао је Фишбах. На овај начин, развој људских бића у мајчиној утроби се третира само као сировина за лабораторијске експерименте за „StemCells Inc” и друге компаније које желе да остварују профит од побачених фетуса.

Употреба ткива и органа абортираних беба није новост

На пример, недавни чланак објављен на worldmag.com описује велики „бизнис“ који лабораторија „Birth Defects” на Универзитету Вашингтон у Сијетлу ради с деловима  тела беба.

Ова лабораторија је унутар научне заједнице пазната као „највећи диструбутер феталног ткива” у САД. Прошле године је часопис „Puget Sound Business Journal” објавио да је ова лабораторија у 2009. години „попунила више од 4.400 захтева за фетална ткива и ћелијске линије”.

Лабораторијски записи упућују на то да су остварили добит од  579.091 долара прошле године. То су „производи“ од 22.000 трудноћа. Према опису који лабораторија пружа у својим најновијим извештајима, „повећање неоперативних метода  побачаја је створило нове препреке за добијање довољне количине квалитетног ткива, а за превладавање овог проблема и задовољавање све веће потражње, лабораторија је развила нове односе с обе локалне, као и са удаљеним клиникама“.

Како систем функционише

Чланак објављен на на сајту Life Dynamics описује како овај систем трговине смрћу функционише:

1) Велетрговац је компанија која продаје делове фетуса и она улази у финансијски споразум с клиникама за абортусе којима плаћа месечну накнаду. За накнаду, компанији је дозвољено да постави агента који има приступ лешевима фетуса, а има и радни простор ради искоришћавања њихових делова. У већини случајева, тај агент је запослен у компанији, мада има и случајева када је агент неко од запослених у самој клиници.

2) Купац је обично медицински факултет, фармацеутска компанија или нека владина агенција која шаље велетрговцу листу са деловима тела који су им потребни за истраживање или производњу препарата.

3) Велетрговци ове „поруџбине“ достављају својим агентима на клиници који траже делове тела раскомаданих беба, па их шаљу купцима.

4) Формално, клиника делове раскомаданих беба поклања велетрговцу, а велетрговац формално не продаје него их донира купцима. Купци формално не плаћају за делове раскомадих беба пошто куповина формално и не постоји, него плаћају „надокнаду” велетрговцу за трошкове преузимања делова.

Формално нико ништа није купио, нити продао, али су сви добили оно што желе и много новца је променило руке.

Исповест бившег агента

Још 2000. године један од ученика у „индустрији абортуса“ је у јавност изнео детаље о легализованој трговини људским органима.Чланак објављен у часопису „Investigate Daily“ са Новог Зеланда преноси исповест Дина Албертија (Dean Alberty) медицинског техничара, који је у Мериленду радио за агенцију под називом „Anatomic Gift Foundation“, која је пословала као посредник између универзитета и истраживача који траже делове тела и клиника за побачај.

„Клинике узимају очи, мозак, срца, удове, торза и друге делове тела за продају научном тржишту и шаљу лабораторијама које желе да тестирају нове лекове или поступке, или истраживачима који покушавају да пронађу узроке генетских поремећаја или да открију нове начине лечења поремећаја као што је Паркинсон.“

Агенти „Anatomic Gift Foundation“ су усклађивали понуду с деловима затраженим од клијената и појављивали се на побачајима који су „нудили најбоље изгледе за почетак донаторског сецирања и вађење оног што им је потребно пре распадања тела“.

„Имали смо уговор с клиникама за побачаје које би нам омогућили да идемо у набавку феталног ткива за истраживања. Свакодневно смо слали листу са деловима тела које истраживачи, фармацеути и универзитети траже. Тада бисмо отишли и погледали листе појединих пацијената – морали смо да видимо  сваког  ко је имао полно преносиве болести или феталне аномалије. То су морали бити најсавршенији примерци које можемо да дамо тим научницима за најбољу вредност коју смо могли да продамо.“

„Ми смо вадили очи, јетру, мозак и тимус, а посебно срчану крв…чак и крв из удова коју смо могли добити из вена”, казао је Алберти

Алберти је рекао да је видео децу рањену, али живу након побачаја, а у једном случају два близанца како се „и даље крећу на столу” кад су лекари почели комадање деце за трговину органима. Деца су, како је рекао, „грлила једно друго” и „хватала ваздух” кад су лекари кренули да их раскомадају.

Извор: http://www.srbel.net/2012/04/10/sad-legalna-trgovina-organima-raskomadanih-abortiranih-beba/

 

Колумна

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Тишина

tisina

 

Ковид сан

kovid san

 

Сутра ће бринути за себе

sutra ces se brinuti za sebe

 

tuman-s.jpg
Број прегледа чланка : 5966381

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.