svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ОБАМИНА ВЛАДИНА АГЕНЦИЈА ПРЕСУДИЛА: ПЕПСИ МОЖЕ ДА КОРИСТИ ЋЕЛИЈЕ АБОРТИРАНИХ ФЕТУСА!

Обамина администрација је дала свој благослов PepsiCou да настави да користи ћелије и ткиво абортираних људских фетуса у производима пића и хране то јест да уз помоћ њих ствара нове укусе.

 

LifeSiteNews.com је објавио да је Обамина комисија за Сигурност и размену – Security and Excahnge Commission (SEC) одлучила како је пословни уговор између PepsiCoa и Senomyxa о побољшавању укуса пића коришћењем бубрежног ткива абортираних фетуса, сасвим „обичан и уобичајен посао који се може наставити.“

Ова проблематика је дошла до јавности 2011., када је непрофитна организација Children of God for Life (CGL) објавила вест о сарадњи између Пепсија и Сеномyкса, што је у исти мах довело до масовног згражавања јавности и бојкота куповине Пепсијевих производа широм света. У исто је време откривена информација да Пепси има пуно другачијих и етичнијих могућности производње нових укуса које користе директни Пепсијеви супарници на тржишту уместо изузетно дискутабилног и неетичног кориштења абортираних ћелија фетуса које Сеномyкс назива „изоловани људски рецептори за укус.“


Унутар гигантске корпорације Пепсија налазе се многи познати светски брендови који користе абортиране феталне ћелије у побољшавању укуса производа.

Неколико месеци касније, деоничари Пепсија су компанији упутили петицију о корпоративном прихватању људских права и етичких стандарда с којима неће користити остатке абортираних људских бића у приватним и корпоративним истраживањима. Али Обамина администрација је одбила овај захтев написан на 36 страница и уместо тога у потпуности је стала на страну и оправдала Пепсијево коришћење абортираних људских ћелија и ткива за побољшање укуса својих пића и назвала је такво понашање „уобичајеним пословањем,“ које не изискује никакву забринутост.

CGL-ов плакат против коришћења абортираних феталних ћелија.

„Ми не говоримо о баналним стварима као што су: какву би врсту оловака требао да користи Пепси већ о искориштавању остатака абортираних фетуса, који се користе за повећање профита,“ рекла је Debi Vinnedge, директор CGL-a, забринута и разочарана одлуком SEC-a. „Коришћење бубрежног ткива ембриона (HEK -293) како би се произвели бољи укуси у пићима је толико јадно нарочито зато што је то за Пепси рутинска операција!“

Да разјаснимо, ћелије и ткива абортираних фетуса не завршавају у финалном производу Пепсија, бар тако тврде извештаји, већ се с њима тестирају хемијски укуси с којима се касније стварају финални производи. Али, чињеница да Пепси користи људске остатке за тестирање нових укуса пића, није ни мало мање проблематична, као што су удружења за људска права јасно дале до знања, Пепси безобразно крши све етичке и моралне норме и за њих уопште не мари.

Део производа Пепсија.

У јануару 2012., сенатор из Оклахоме Ралф Шорти је предложио да се законом забрани коришћење абортираних фетусних ћелија и ткива у производњи нових укуса за пића и храну. Ако овај предлог закона SB 1418 буде прихваћен, тада ће се аутоматски с тржишта повући сви производи који у себи имају укусе направљене изолованим људским рецепторима за укус, то јест абортираним људским ћелијама и ткивима, а у то спадају сви Пепсијеви производи.

Natrural News

Извор: Матрикс Ворлд

 

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

bradaca.jpg
Број прегледа чланка : 5148540

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.