svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ХРАНА КОЈА САДРЖИ НАЈВИШЕ ПЕСТИЦИДА НАЈЧЕШЋЕ ЈЕ НА НАШИМ СТОЛОВИМА

Већина производа које купујете у супермаркетима су набављени од фармера који употребљавају конвенционалне начине производње. Другим речима, они производе храну користећи вештачка хемијска ђубрива, пестициде, хербициде и инсектициде.

Многе научне студије показују да су ефекти вештачких пестицида опасни по наше здравље; једна студија сугерише да конзумација хране третиране пестицидима може изазвати ADHD поремећај код деце; у неким случајевима може изазвати канцерогена обољења, проблеме с неплодношћу и различите деформације новорођенчади.

Заједно с многим другим производима који наликују храни, а који се заједнички називају "junk food" токсични једињења и елементи могу и те како нашкодити нашем здрављу.

Када се дуготрајно трујемо таквим и сличним материјама - вештачким хемијским једињењима - наша тела их полако али сигурно акумулишу док наши одбрамбени и филтрациони телесни системи постају преоптерећени и неефикасни. У том процесу већина људи постаје болесна јер се телесни системи више не могу борити против константних хемијских напада. Органска храна је у ствари храна коју би требало да једемо, на коју смо се генерацијама навикли.

У листи коју смо навели у наставку текста можете пронаћи најзагађеније и најтоксичнији прехрамбене производе које добијамо из класичне конвенционалне производње. Тестове је направила Environment Vorking Group EVG, испитујући количину пестицида у храни и упоређујући органске производе са класичним производима.

12 НАЈОТРОВНИЈИХ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА СА НАЈВИШЕ ПЕСТИЦИДА У ТРАГОВИМА

Јабуке: Садрже 42 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 42 пестицида, 7 су познати као канцерогени, 19 су хормонални дестабилизатори, 10 су неуро-токсини, 6 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 18 су отрови за пчеле медарице.

Трешње: Садрже 42 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 42 пестицида, 7 су познати као канцерогени, 22 су хормонални дестабилизатори, 7 су неуро-токсини, 8 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 18 су отрови за пчеле медарице.

Зелени пасуљ у махунама: Садржи 44 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 44 пестицида, 8 су познати као канцерогени, 22 су хормонални дестабилизатори, 11 су неуро-токсини, 8 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 18 су отрови за пчеле медарице.

Остале врсте пасуља: Садрже 46 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 46 пестицида, 9 су познати као канцерогене материје, 25 су хормонални дестабилизатори, 10 су неуро-токсини, 8 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 25 су отрови за пчеле медарице.

Спанаћ: Садржи 48 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 48 пестицида, 8 су познати као канцерогени, 25 су хормонални дестабилизатори, 8 су неуро-токсини, 6 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 23 су отрови за пчеле медарице.

Паприке: Садрже 49 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 49 пестицида, 11 су познати као канцерогени, 26 су хормонални дестабилизатори, 13 су неуро-токсини, 10 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 19 су отрови за пчеле медарице.

Зелена салата: Садржи 51 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 51 пестицида, 12 су познати као канцерогени, 29 су хормонални дестабилизатори, 14 су неуро-токсини, 7 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 21 су отрови за пчеле медарице.

Боровнице: Садрже 52 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ова 52 пестицида, 8 су познати као канцерогени, 24 су хормонални дестабилизатори, 14 су неуро-токсини, 7 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 21 су отрови за пчеле медарице.

Јагоде: Садрже 54 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ова 54 пестицида, 9 су познати као канцерогени, 27 су хормонални дестабилизатори, 10 су неуро-токсини, 10 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 23 су отрови за пчеле медарице.

Кељ: Садржи 55 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 55 пестицида, 9 су познати као канцерогени, 27 су хормонални дестабилизатори, 10 су неуро-токсини, 10 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 23 су отрови за пчеле медарице.

Брескве: Садрже 62 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 62 пестицида, 10 су познати као канцерогени, 29 су хормонални дестабилизатори, 12 су неуро-токсини, 11 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 25 су отрови за пчеле медарице.

Целер: Садрже 64 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 64 пестицида, 13 су познати као канцерогени, 31 су хормонални дестабилизатори, 12 су неуро-токсини, 14 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 20 су отрови за пчеле медарице.

Вреди поменути и да:

Брокула: Садржи 33 позната пестицида које је одобрила УСДА.

Краставци: Садрже 35 позната пестицида које је одобрила УСДА.

Грожђе: Садржи 34 позната пестицида које је одобрила УСДА.

Парадајз: Садрже 35 позната пестицида које је одобрила УСДА.

Кромпир: Садржи 37 позната пестицида које је одобрила УСДА.

ХРАНА КОЈА САДРЖИ НАЈМАЊЕ ПЕСТИЦИДА У ТРАГОВИМА

Банане: Садрже 12 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 12 пестицида, 4 су познати као канцерогене супстанце, 7 су хормонални дестабилизатори, 2 су неуро-токсини, 5 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 2 су отрови за пчеле медарице.

Грејпфрут: Садрже 11 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 11 пестицида, 4 су познати као канцерогени, 4 су хормонални дестабилизатори, 4 су неуро-токсини, 5 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 2 су отрови за пчеле медарице.

Бадеми: Садрже 12 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 12 пестицида, 4 су познати као канцерогени, 7 су хормонални дестабилизатори, 2 су неуро-токсини, 5 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 2 су отрови за пчеле медарице.

Шпаргле: Садрже 9 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 9 пестицида, 1 је познат као канцерогена супстанца, 7 су хормонални дестабилизатори, 4 су неуро-токсини, 3 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 5 су отрови за пчеле медарице.

Лук - капула: Садржи 1 познати пестицид који је одобрен од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Нису познати његови негативни ефекти на здравље људи и пчела.

Када купујете пољопривредне производе, увек је паметније и боље купити органске производе. Ако можете купујте локалне производе који ће бити најсвежији, на такав начин осигурали сте здраву и свежу храну која ће вам уместо отрова понудити храњиве материје.

Веома је важно да избегавате и производе који су ГМО - генетски модификовани. Ако желите да проверите додатне информације о количини пестицида у данашњим пољопривредним производима кликните овде. Ако замените поврће и воће из класичне индустријске производње са органским производима у тело ћете унети 80% мање отрова, из 12 најтоксичнијих пестицида.

Извор: „Матрикс ворлд“

Приредила редакција „Светиње Браничева“

 

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

zaova.jpg
Број прегледа чланка : 5148545

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.