svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ХРАНА КОЈА САДРЖИ НАЈВИШЕ ПЕСТИЦИДА НАЈЧЕШЋЕ ЈЕ НА НАШИМ СТОЛОВИМА

Већина производа које купујете у супермаркетима су набављени од фармера који употребљавају конвенционалне начине производње. Другим речима, они производе храну користећи вештачка хемијска ђубрива, пестициде, хербициде и инсектициде.

Многе научне студије показују да су ефекти вештачких пестицида опасни по наше здравље; једна студија сугерише да конзумација хране третиране пестицидима може изазвати ADHD поремећај код деце; у неким случајевима може изазвати канцерогена обољења, проблеме с неплодношћу и различите деформације новорођенчади.

Заједно с многим другим производима који наликују храни, а који се заједнички називају "junk food" токсични једињења и елементи могу и те како нашкодити нашем здрављу.

Када се дуготрајно трујемо таквим и сличним материјама - вештачким хемијским једињењима - наша тела их полако али сигурно акумулишу док наши одбрамбени и филтрациони телесни системи постају преоптерећени и неефикасни. У том процесу већина људи постаје болесна јер се телесни системи више не могу борити против константних хемијских напада. Органска храна је у ствари храна коју би требало да једемо, на коју смо се генерацијама навикли.

У листи коју смо навели у наставку текста можете пронаћи најзагађеније и најтоксичнији прехрамбене производе које добијамо из класичне конвенционалне производње. Тестове је направила Environment Vorking Group EVG, испитујући количину пестицида у храни и упоређујући органске производе са класичним производима.

12 НАЈОТРОВНИЈИХ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА СА НАЈВИШЕ ПЕСТИЦИДА У ТРАГОВИМА

Јабуке: Садрже 42 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 42 пестицида, 7 су познати као канцерогени, 19 су хормонални дестабилизатори, 10 су неуро-токсини, 6 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 18 су отрови за пчеле медарице.

Трешње: Садрже 42 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 42 пестицида, 7 су познати као канцерогени, 22 су хормонални дестабилизатори, 7 су неуро-токсини, 8 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 18 су отрови за пчеле медарице.

Зелени пасуљ у махунама: Садржи 44 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 44 пестицида, 8 су познати као канцерогени, 22 су хормонални дестабилизатори, 11 су неуро-токсини, 8 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 18 су отрови за пчеле медарице.

Остале врсте пасуља: Садрже 46 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 46 пестицида, 9 су познати као канцерогене материје, 25 су хормонални дестабилизатори, 10 су неуро-токсини, 8 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 25 су отрови за пчеле медарице.

Спанаћ: Садржи 48 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 48 пестицида, 8 су познати као канцерогени, 25 су хормонални дестабилизатори, 8 су неуро-токсини, 6 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 23 су отрови за пчеле медарице.

Паприке: Садрже 49 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 49 пестицида, 11 су познати као канцерогени, 26 су хормонални дестабилизатори, 13 су неуро-токсини, 10 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 19 су отрови за пчеле медарице.

Зелена салата: Садржи 51 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 51 пестицида, 12 су познати као канцерогени, 29 су хормонални дестабилизатори, 14 су неуро-токсини, 7 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 21 су отрови за пчеле медарице.

Боровнице: Садрже 52 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ова 52 пестицида, 8 су познати као канцерогени, 24 су хормонални дестабилизатори, 14 су неуро-токсини, 7 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 21 су отрови за пчеле медарице.

Јагоде: Садрже 54 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ова 54 пестицида, 9 су познати као канцерогени, 27 су хормонални дестабилизатори, 10 су неуро-токсини, 10 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 23 су отрови за пчеле медарице.

Кељ: Садржи 55 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 55 пестицида, 9 су познати као канцерогени, 27 су хормонални дестабилизатори, 10 су неуро-токсини, 10 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 23 су отрови за пчеле медарице.

Брескве: Садрже 62 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 62 пестицида, 10 су познати као канцерогени, 29 су хормонални дестабилизатори, 12 су неуро-токсини, 11 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 25 су отрови за пчеле медарице.

Целер: Садрже 64 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 64 пестицида, 13 су познати као канцерогени, 31 су хормонални дестабилизатори, 12 су неуро-токсини, 14 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 20 су отрови за пчеле медарице.

Вреди поменути и да:

Брокула: Садржи 33 позната пестицида које је одобрила УСДА.

Краставци: Садрже 35 позната пестицида које је одобрила УСДА.

Грожђе: Садржи 34 позната пестицида које је одобрила УСДА.

Парадајз: Садрже 35 позната пестицида које је одобрила УСДА.

Кромпир: Садржи 37 позната пестицида које је одобрила УСДА.

ХРАНА КОЈА САДРЖИ НАЈМАЊЕ ПЕСТИЦИДА У ТРАГОВИМА

Банане: Садрже 12 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 12 пестицида, 4 су познати као канцерогене супстанце, 7 су хормонални дестабилизатори, 2 су неуро-токсини, 5 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 2 су отрови за пчеле медарице.

Грејпфрут: Садрже 11 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 11 пестицида, 4 су познати као канцерогени, 4 су хормонални дестабилизатори, 4 су неуро-токсини, 5 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 2 су отрови за пчеле медарице.

Бадеми: Садрже 12 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 12 пестицида, 4 су познати као канцерогени, 7 су хормонални дестабилизатори, 2 су неуро-токсини, 5 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 2 су отрови за пчеле медарице.

Шпаргле: Садрже 9 позната пестицида који су одобрени од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Од ових 9 пестицида, 1 је познат као канцерогена супстанца, 7 су хормонални дестабилизатори, 4 су неуро-токсини, 3 су токсини који стварају сметње у развоју и неплодност, 5 су отрови за пчеле медарице.

Лук - капула: Садржи 1 познати пестицид који је одобрен од стране УСДА - Министарство пољопривреде САД-а. Нису познати његови негативни ефекти на здравље људи и пчела.

Када купујете пољопривредне производе, увек је паметније и боље купити органске производе. Ако можете купујте локалне производе који ће бити најсвежији, на такав начин осигурали сте здраву и свежу храну која ће вам уместо отрова понудити храњиве материје.

Веома је важно да избегавате и производе који су ГМО - генетски модификовани. Ако желите да проверите додатне информације о количини пестицида у данашњим пољопривредним производима кликните овде. Ако замените поврће и воће из класичне индустријске производње са органским производима у тело ћете унети 80% мање отрова, из 12 најтоксичнијих пестицида.

Извор: „Матрикс ворлд“

Приредила редакција „Светиње Браничева“

 

Колумна

Све ће бити горе него пре

sve ce biti gore nego pre

 

Ништа се не мења

nista se ne menja

 

Све што дође мора и  да прође

sve sto dodje mora i da prodje

 

Најбољи, најгори и средњи

najbolji najgori i srednji

 

Јерусалем

jerusalem

 

Гледај

gledaj

 

Вратимо се себи

vratimo se sebi

 

Тишина

tisina

 

Ковид сан

kovid san

 

Сутра ће бринути за себе

sutra ces se brinuti za sebe

 

pokajnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 5936561

16403

09700am

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.