svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Моћ молитве - научни докази

molitva1

МОЛИТВА МИЈЕЊА КРВ

То да за вријеме црквеног појања у храму човјек осјећа мир и духовно олакшање рећи ће вам многи вјерници. Да научно потврди љековито дејство молитве на човјечји организам одлучио се Михаил Лазорик из Ужгорода. После тога он је патентирао резултате својих истраживања.

Михаил Лазорик је доктор медицинских наука, доцент на катедри за факултетску терапију Ужгородског Националног универзитета, заслужни проналазач Украјине, хомеопата. Патентирао је 166 проналазака, неке од њих је радио заједно са својим студентима, који су ко-аутори многих дјела.

Идеја да се испита утицај молитве на крв јавила се Михаилу Ивановичу прије петнаест година, пошто је он вјерник.

Он је већ спроводио истраживање о утицају на крв терапијских бања. Због тога се заинтересовао: да ли се мијења структура крви за вријеме молитве? Заједно са студентима прихватио се посла. Истраживачи су одлучили да свештенство не учествује, да не би изложили сумњи вјеродостојност резултата дејства молитве.

Само 15 мушкараца и жена су се сагласили да учествују у експерименту који су поставили услов: да се не открију њихова имена. То су били адвокати, љекари и људи без икаквог образовања. Пацијенти који су патили од атеросклерозе, хепатитиса Б, од срчаних болести и других обољења.

Треба напоменути да се истраживање није спроводило истовремено за цијелу групу, јер су анализе крви захтијевале много времена.

Прије експеримента, научници су узимали капиларну и венску крв на анализу. Онда, пацијент (или један од његових пријатеља) је изговарао молитве око 15-20 минута мисаоно или читао молитвеник. То су биле молитве "Оче наш", "Вјерујем", " Царе Небески", Псалам 50, светим и небеским покровитељима.

После тога су поново урадили анализу венске и капиларне крви.

molitva2

- Резултати првог пацијента јако су нас изненадили! - прича Михаил Лазорик. - Човек је једва преживио несрећу у којој је погинуо његов брат. Имао је Остеомијелитис ( упала кости ноге с разарањем). Када смо упоредили крвну слику прије и после молитве, утврђено је да је ниво једног од показатеља фагоцитозе шест (!) пута мањи него прије експеримента! Код других мушкараца био је мањи три пута, код жена још мањи, јер су оне емотивније.

Када су се упоредили резултати истраживања, утврђено је да молитва има снажан ефекат. То се објашњава тиме да се током упалног процеса развија агресија против патогена, а молитва има умирујуће дејство.

Својим истраживањима, утврдили смо да молитва - није опијум за народ. Када се чита, звучне вибрације дјелују на човјечји организам и изазивају промјене показатеља крви. Јер током молитве укључујемо свијест, очи, слух и говорни апарат.

Извор: http://gcshelp.org/ru/novosti/molitva_menyaet_krovj.html

 

Превод: Беба Муратовић - bebamur.com

molitva3

molitva4

Последње ажурирано петак, 19 август 2016 20:12  

Колумна

Време преиспитивња

vreme preispitivanja

 

На ивици

na ivici

 

Тешко је

 tesko je

 

Време твоје и време моје

tvoje i moje vreme

 

Не горди се

ne gordi se

 

До тебе је

do tebe je

 

Тешко је

tesko je 1

 

О доброти

o dobroti

 

Људи

ljudi

 

О несрећи

o nesreci

 

nimnik.jpg
Број прегледа чланка : 5672899

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.