svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

МИЛИОН ПОСЕТА САЈТУ "СВЕТИЊЕ БРАНИЧЕВА"

Milion

Данас је наш сајт забележио милиониту посету и у овом тренутку, кад извештавам о томе, на бројчанику посета је цифра 1,007,205, а број читалаца је 428. Ову импозантну читаност сајт је постигао текстовима врхунског квалитета, изузетне актуелности, снажног патриотског набоја, квалитетом опремања и упорним трагањем за истином која се све чешће затрпава лажима.

Међу подвизима сајта запажено место заузима објављивање текстова о 50 средњевековних манастира од којих је само десетак стигло до наших дана, но ниједан у целости, док су остали порушени под турском владавином и остали под земљом, без жеље да се обележе места где су били. По тим манастирима и наш сајт је добио име - Светиње Браничева, јер је писањем о њима и започео своје трајање.

Ту је и изузетно значајaн и велики национални посао, којим се сајт бавио - десетогодишње истраживање српских погибија у крвавом 20. веку, а на иницијативу оца Симеона, игумана манастира Рукумија. Истраживања су обавили П. Мирковић и Ж. Антонијевић и трајала су десет година. Резултати су објављени у четвовотомној књизи "Српски ратни поменик - Браничево 1912-1918", коју је за штампу приредила мати Атанасија, монахиња истог манастира. То је први биланс српских погибија у 20. веку, који ће, надамо се, подстаћи остале крајеве земље и српске просторе уопште, да исто то ураде.

Milion

Круна овог несвакидашњег подухвата, у којем је наш сајт живо учествовао и обавештавао читаоце, је подизање величанственог споменика на Врањевцу страдалим официрима, војницима и цивилима у балканским и Првом светском рату. Споменик је рађен по пројекту пожаревачког архитекте Живорада Животића, а изградња је трајала четири године. Нису притекли у помоћ тајкуни, ни патриоте на папиру, ни све општине Браничевског округа, иако су све позиване да помогну. За будуће генерације остављена је на споменику. кратка порука: СПОМЕНИК СУ ПОДИГЛИ ОНИ КОЈИ СУ ВОЛЕЛИ СРБИЈУ. Јер само такви ће подићи српску државу из пакла у којем се нашла.

Споменик је открио председник државе 18. октобра прошле године, а прећутале су тај догађај све телевизије с националном фреквенцијом и готово све новине, а говор председника Николића о величини српског жртвовања за слободу нико није смео да објави. Објавио је само наш сајт. Био је то ораганизовани бојкот оних који нису волели Србију.

Тако смо радили и наставићемо тако на вашу и нашу радост.

Једино тако ће нам и Бог помоћи.

Предраг Дача Мирковић,
уредник сајта Светиње Браничева

Последње ажурирано петак, 15 април 2016 21:10  

Колумна

Ковид сан

kovid san

 

Сутра ће бринути за себе

sutra ces se brinuti za sebe

 

Време преиспитивња

vreme preispitivanja

 

На ивици

na ivici

 

Тешко је

 tesko je

 

Време твоје и време моје

tvoje i moje vreme

 

Не горди се

ne gordi se

 

До тебе је

do tebe je

 

Тешко је

tesko je 1

 

О доброти

o dobroti

 

vitovnica-s.jpg
Број прегледа чланка : 5697957

16402

16401

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.