svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

ИЗ РУСКЕ ЦРКВЕ КРИТИКУЈУ ПОКУШАЊЕ ОПРАВДАЊА ПЕДОФИЛИЈЕ

Ел. пошта Штампа ПДФ

Из Руске Православне Цркве моле новинаре да проблем оправдавања педофилије не скрећу на дискусију о одређеним књижевним дјелима.

„Хтио бих да то оставим на савјест новинарима који то чине, мислим на њихово пребацивање приче о покушајима неких јавних личности у Русији да оправдају педофилију, на дискусију о романима“, изјавио је предсједник синодалног Одјељења за односе Цркве и друштва, протојереј Всеволд Чаплин.

Овако је о. Всеволд коментарисао саопштења неких медија, који су пренијели да је он позвао да се провјери да ли се педофилија промовише у роману Владимира Набокова „Лолита“ и роману Габријела Гарсије Маркеза „Сто година самоће“.

Свештеник је изјавио да се у овим романима „романтизира порочна страст која чини људе несрећним, и очигледно да популаризација тих романа, на примјер у школи, неће допринијети моралном здрављу друштва, а од тог здравља зависи будућност нашег друштва.“

Како је о. Всеволд појаснио, романе је поменуо у одговору на питање на радио станици.

Главна дискусија, по његовом мишљењу, мора се водити о „покушајима оправдавања педофилије којих има у данашњој Русији, што никоме не мора ускратити право да с моралне тачке оцјењује било које умјетничко дјело, старо или ново“.

„Данас морамо одлучно преиспитати наш став према јавном моралу, укључујући и проблем полне распуштености. Без таквог преиспитивања, руско друштво ће за сто година једноставно нестати. Мени је то савршено јасно“, подвукао је свештеник.

У овом контексту, додао је „покушај да се оправда педофилија, од кога је и почела дискусија, је чудовишан и циничан и не смије остати без јавне оцјене“.

Конкретно, ради се о уџбенику професора Сјеверног државног медицинског универзитета у Архангелску, Генадија Дерјагиона, у коме, како наводи о. Всеволд, аутор покушава да „друштву наметне идеју да су сексуални односи између одраслих људи и дјеце нормални и прихватљиви и да су дјеца заинтересована за такве контакте“.

Извор: http://radiosvetigora.wordpress.com/

 

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

ravanica-s.jpg
Број прегледа чланка : 5248966

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.