svetinjebraniceva.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Др Игор Панарин за "Геополитику": Москва ће бити духовни центар света

ТАЈНИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ И СРБИЈЕ

Игор Панарин говори о улози Британске империје, износи непознате детаље о нуклераном конфликту који је требало да избије између САД и Русије 9. септембра 2001, о стварању Евроазијског савеза, зашто је Владимир Путин Александар Невски 21. века, о субверзивним активностима против Русије, Србије, православља...

Др Игор Николајевич Панарин, декан Факултета међународних односа Академије за дипломатију при Министарству спољних послова, одржао је предавање на Академији за дипломатију и безбедност у Београду 9. јуна 2011. на тему „Глобална криза и будућност света". Преносимо делове излагања др Игора Панарина. Високи гост и угледни интелектуалац из Русије Игор Панарин своје излагање је почео утисцима из Србије: „Данас сам био у највећој православној цркви на свету, Храму Светог Саве, и веома ми је драго због тога што је то баш овде у Београду. Храм Светог Саве заиста личи на Свету Софију у Костантинопољу, или садашњем Инстамбулу. Било ми је веома драго да је чујем да је император Константин пореклом из Србије; мислим да је ова чињеница већ нешто што утиче на развој, како српског народа, тако и православља". Панарин је у наставку излагања рекао да жели да скрене пажњу на два модела развоја света.

Први модел је имати гомиле новца и уопште гомилати новац, а други модел је поред материјалног имати и духовност „Дакле, ево овде видите два модела, то су два приступа, у ствари, концепцији развоја света". Први модел те материјалистичке цивилизације, то је Картагина број један", рекао је Панарин, подсећајући на историјско постојање државе Картагине и њене ратове са Римском империјом. По Панарину, фигуративно постојала је по овом моделу и друга Картагина, коју представљају Венецијанска "ђеновска република и Холандија, где је основана прва берза у свету, Арапски калифат....

„А трећа Картагина је управо Британска империја, чији је центар у Лондону. Трећа Картагина је, уствари, у себи понела све најгоре особине од прва два модела".

Панарин је подсетио не велику историјску одговорност „Велике Британије". „У Индији у 19. веку, Британци су уништили преко четрдесет милиона људи. Британци су проузроковали у 19. веку уништење милиона Кинеза. А у 20. веку Турци су уништили 1,5 милиона Јермена; затим, око 6 милиона је уништено Јевреја, и још 11 милиона Совјета од фашиста. Сваки осми човек на окупираној совјетској територији је убијен, али ове цифре нису ништа према оним десетинама милиона људи који су погинули од Британске империје. Али нема никаквог трибунала који би данас расправљао о тим геноцидима 18. и 19. века, које је починила Британска имнерија". Панарин је рекао да постоји други модел развоја:

„Први Рим је прогласио хришћанство, други Рим је прихватио, а трећи Рим је Москва. Москва, Света Русија и моја концепција неће имати четвртог Рима; дакле, Москва јесте и биће духовни центар света.

Зато се против руског народа, исто као и против српског, као против православних народа, води лукава крвава кампања, рат. Кад сам погледао у мом хотелу данас филмове на телевизији, сви су углавном амерички, и лоши момци су или Руси или Срби.

Дакле, то је нека тенденција последњих двадесет година; то је наравно свесно, свестан напад на православље, на трећи Рим, који ми заједнички носимо." Папарин је даље рекао: „Многе невоље Србије и Русије су потекле од Британске империје. Мислим да свет који је формирала светска Британска империја, помоћу тих алата глобалне информационе машинерије то су уствари, модели који стварају једну дубоку кризу. Управо зато тај модел приграбљивања новца који је наметнут од стране идеологије Британске империје, јесте модел који представља антикреативни, антистваралачки, основни циљ овог модела, то је да се не ствара, него да се прерасподељују напори других у сопствену корист. Пошто је 1946. године пропала Британска империја, на основу Бермудских споразума, створена је нова Британска империја која има два штаба. То су два кључна града: један је Лондон, а други је Њујорк. Лондонска берза одређује цене нафте и злата, наравно, и даље њом управља нека група лица која уопште немају никакве везе са државом Великом Британијом, али и другим државама. Новобританска империја, уствари, представља финансијску државу одакле се усмеравају финансијски и информациони токови по свету. Први задатак је дезинформација. Прва дезинформација је била 11. септембра 2001. године. Не знам како ви, али ја сам потпуно сигуран да никакав Бин Ладен – који је иначе био агент америчке обавештајне службе - нема никакве везе с овим. Ко је, уствари, срушио куле близнакиње? Затим друго, где је оружје за масовно уништење у Ираку 2003. године. Колин Пауел је на Савету за безбедност доказивао да постоји оружје за масовно уништење. Међутим, он то није доказао, то је била лаж. Данас је на територији Ирака убијено око милион људи, после ове 2003. године; наравно да зато нико није одговарао пред међународним трибуналом.

Асанж агент МИ6

А сада ћу вам рећи нешто што је моје мишљење везано за Џулијена Асанжа; то је оснивач Викиликс сајта. Сматрам да је он агент МИ6, Британске обавештајне службе; он је агент новог типа, који води информациони рат на интернету. Дакле, да се сад вратим оном Тунису, или првој Картагини. Управо је Асанж, помоћу дезинформационих материјала, успео да учини нестабилном ситуацију у Тунису; расклимао је положај Туниса, то је била специјална операција. Што се тиче Југославије и трагичне судбине Србије, навешћу само један пример који је повезан са Сарајевом, а тиче се бомбардовања Срба у Босни. То је почело од стране НАТО-а, али пре тога су Србе окривили да су убили на пијаци на Маркалама у Сарајеву двадесет седам људи. У стварности, то је била сагласна операција између МИ6 и америчке обавештајне службе ЦИА; дакле, они су организовали експлозију, а потом окривили Србе, и после тога су почела бомбардовања српских положаја. На тај начин функционише модел дезинформација.

Претио нуклеарни конфликт САД и Русије 9. септембра 2001. године

Можда вам није познато да су 9. септембра 2001. почеле вежбе нуклеарних снага Русије. После оне експлозије близнакиња 11. септембра, председник Путин је три сата покушавао да се повеже са председником Бушом који је исто био предмет атентата; спремали су се да га убију, али не арапски терористи. Кад је Путин успео да га добије, јавио му је да Русија престаје са вежбама нуклеарних снага. Тада су први пут оружане снаге САД, после Карипске кризе, биле је у стању посебне приправности. Дакле, било је веома је шокантно. Зашто? Па то је било урађено да би се решио проблем долара ратом, да би се отписали ти дугови као последица рата.

Развој Кине с ослонцем на православље

Хтео сам да Вам скренем пажњу на геополитичку конфигурацију. Године 2016. ће се појавити велика Кина, што значи да ће Тајван постати кинески. Што се тиче информационе стране, морам да кажем да Кина није јединствена земља. Први пут сам у Србији, али скоро све разумем шта говорите, иако не говорим српски, док код Кине постоји проблем да људи на северу не разумеју оне на југу; то су све различити људи, различито говоре, и увек кажем да Кина никад није била јединствена земља. Али прогноза мудраца и пророка православних кажу да ће Кина постати православна. То нам се чини фантастично, али током моје последње посете Кини, у Пекингу, могу да кажем да се Кинези уопште јако боје православља. Дозвољавају католицима и протестантима да раде, али боје се православиих. Зашто? Занимљиво је да су личио обезбеђење кинеских императора чинили Козаци.

Дакле, Кина може да се развија, и то по-жзитивно, али само у ослонцу на Русију, на православне. Британска обавештајна служба је разрушила савез православаца и будиста, који је почео да се ствара почетком 20. века. Руска војска је требало да уђе у Тибет, зато су, нажалост, направљене катастрофалне грешке. Уколико се створи Тајвански савез, уколико се Индија, Пакистан, Бангладеш и Авганистан уједине, биће решени многи конфликти, укључујући и постоће. Гради се велики нафтовод од Ирана према Индији, који иде преко територије Пакистана. Сви терористички акти који се дешавају у Пакистану, обратите пажњу, сви се дешавају тамо где се гради гасовод; то ради британска обавештајна служба, да би спречила економску интеграцију.

Промене у турској

Да ли можемо да променимо Турску? Можемо. Дуго су Турцима управљали од стране Лондона, али прошле године, рећи ћу пред овим аудиторијумом, догодила су се два догађаја; пре свега, спречен је војни преврат који је планирала британска обавештајна сужба, а такође је раскинут и тајни војни уговор између Турске и Израела, који би могао да кардинално промени унутрашњу политичку ситуацију у Турској. Турска је данас у преломној фази, и требало би да се промени у позитивном правцу, у позитивном за православље.

Путин, Александар Невски 21.века

Сматрам да је Горбачов издајник, који је издао свет, уочи великог техничког напретка.

Совјетски Савез је требало да направи један фантастичан напредак, али због дела елите који је издао дошло је до распада Совјетског Савеза, и данас се налазимо у врло сложеној ситуацији. Једини излаз је да се обнове интеграционе везе, и предлажем да се оснује Евроазијски савез, чији би господар био Владимир Путин.

Сматрам да је он тај који треба да успостави један такав јединствени простор, као што је то био некада Александар Невски. Он је Александар Невски или Иван Грозни 21. века.

Које су државе које треба да уђу у тај савез? То су неке државе које су се већ, у ствари, објединиле: Русија, Белорусија и Казахстан, као и све бивше совјетске републике; дакле, то би био модел европског савеза, тј. Европске уније. Предлог је да центар буде у Санкт Петерсбургу. Што се тиче овог Евроазијског савеза, требало би да постоје четири центра: један би био Алма Ата, други Санкт Петерсбург, трећи би био Кијев, а четврти би био Београд, 2016. године.

Идеологија Азијског Савеза – 3Д

А сада, што се тиче Азијског Савеза, хтео бих да понудим једну идеологију, коју бих назвао Три Д.

Прво Д је да без духовности нема никакве економије, привреде, државност, друго Д је самосталност, и треће Д, то је демократија. Али да то не буде демократија мањине и либерала, него демократија већине. Не знам како је у Србији, али део елите у Русији мрзи своју земљу. То је феномем који мора да се превазиђе. Ова идеологија би требало, по мом мишљењу, да постане не само идеологија Русије и Србије, него да то буде алгоритам Евроазијског савеза. Ево, овде видите датуме стварања; уверен сам да ћемо се кроз пет година, 2016, овде опет састати, у овом аудиторијуму, у овој сали, и Београд ће тада бити један од четири центра Евроазијског савеза. Потпуно сам уверен да Русија као наследница Првог и Другог Рима не може да постоји без интеграције Евроазије, а Србија без Русије неће моћи да одржи своје државне и духовне вредности".

Извоз наркотика из Авганистана у Русију

Што се тиче Авганистана, дозволите да наведем једну цифру. Пошто су НАТО војска и јединице ушле пре десет година у Авганистан, ја сам видео да је то, у ствари, директно уништавање становништва и Русије, јер се сви наркотици довозе у Русију из Авганистана. За десет година рата Совјетске јединице изгубиле 13 000, а сада сваке године због дроге губе 30000.

Зашто је убијен Кенеди?

Шта ако сутра, на пример, пропадне долар. Може ли се то догодити? Може. Пре недељу дана, у америчко држави Јута, донета је једна необична одлука: уместо долара уведене су златне и сребрне новчанице; дакле, почео је крах долара. Наш задатак је да минимизирамо последице овог процеса. Зашто је уопште убијен Кенеди на пример? Наравно, причају нам причу о неком појединцу убици, и, наравно, у то нико не верује. Кенеди је хтео да уради управо оно што је сада урађено у Јути; хтео је да произведе сребрни долар. Тај сребрни долар је већ био искован, и зато је био убијен. Замислите, после 24 часа, четири милијарде сребрних долара је уништено, за 24 часа после убиства је уништено.

Извор: "Геополитика"

 

Колумна

Време лажи

vreme lazi

 

Ушо рибар

uso ribar

 

Јесен живота

jesen zivota

 

Енглески студент

engleski student

 

Кино Култура

kino kultura

 

О ВИНУ

o vinu

 

Београд

beograd

 

Охридско Језеро

ohridsko jezero

 

Ововековни и оновековни

ovovekovni

 

Тешки људи

teski ljudi

 

tuman-s.jpg
Број прегледа чланка : 5228175

16400a

16500a

pravilo posta 2020

0000

16200

09700

 Чуда божија наших дана

15900

СВЕ О СПОМЕНИКУ НА ВРАЊЕВЦУ

Sve o spomeniku S

 Споменик на Врањевцу, најпотпунији је и најлепши споменик српској војсци досад. Подаци о страдалима прикупљани десет година, од 2005., до 2015., а овај изузетан знамен  грађен је током  четири последње године крај одлично очуваних ровова српске војске из 1915. Све о споменику сазнаћете ако кликнете на наслов или слику.